Nieuwe voornemens

Toen ik net voor de zoveelste keer doordeweeks voor een klein boodschapje bij de kassa stond, kwamen er een paar nieuwe goede voornemens naar boven.

1. Kasboek bijhouden

Met de uitgaven. Wij hebben geen abonnementen op tijdschriften, sportscholen of klikoreinigers, onze telefoon-, tv- en internetrekening is niet achterlijk hoog en met het bezuinigen op energie zijn we al druk bezig. De enige kostenpost die behoorlijk ongemerkt op kan lopen, is het tussendoor boodschapjes doen: snel wat halen, makkelijk, zin in dat, leuk om neer te zetten, enzovoorts. Ik dacht altijd dat inzicht hierin niet echt nodig was, maar dat is misschien ook weer een beetje de kop in het zand steken. Bovendien is het ook wel leuk om te zien of hier wat op te besparen is, terwijl dat tegelijkertijd gecombineerd wordt met genoeg én lekker + gezonder eten.

2. Geen onnodige dingen kopen

Op een ander weblog las ik laatst over iemand die een jaar lang geen onnodige dingen ging kopen. Nu is een jaar voor een beginner misschien nog wat lang, maar tot ik het huis op orde heb (omdat ‘onnodig’ en ‘dubbel’ wat mij betreft hetzelfde zijn)/het einde van het jaar moet dit toch kunnen lukken. Ik heb voor mezelf een paar uitzonderingen, namelijk: eten en huishoudelijke noodzakelijkheden. En ja, zonder die specifiek neer te zetten, kan ik voor mezelf wel bepalen wat noodzakelijk is en wat niet. Nog een uitzondering; echt heel mooie kleding mag ik straks op vakantie ook gewoon kopen, mits het in mijn kast past. Ik koop zelden kleding, dus deze uitzondering is geen slap excuus om gewoon door te gaan met shoppen 😉

Morgen worden de onderdelen voor mijn labelprinter bezorgd, zodat ik lekker aan de gang kan met organiseren. Ik denk dat ik eerst maar eens met mijn kledingkast en het verschrikkelijkste keukenkastje aan de gang ga. Met die eerste was ik al begonnen en die tweede is een redelijk overzichtelijke klus. Wish me luck 😉

Start van een lekker leven met minder?Verhuizing blog!

Adine @ LekkerLevenMetMinder

Op Lekker Leven Met Minder schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar het 'perfecte leven'.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

336x280

Lekker Leven Met Minder

Online magazine over sparen, besparen, consuminderen en financiële onafhankelijkheid.

VOLG ONS OP