Advertorials

De oplettende lezer heeft het vast al eens gemerkt; ik vind het ontzettend leuk om geld te verdienen via internet. Mijn eigen bedrijf is gestoeld op internet; of het nu gaat om contacten met klanten of het binnenhalen van klussen; alles gaat via internet. Voordat ik dit werk deed, was ik daar ook al mee bezig. Ik schreef me ergens in 2004 – toen ADSL ook op het platteland beschikbaar werd en ik op mijn eigenste computer doorlopend toegang tot internet kreeg – in bij programma’s als Euroclix, MoneyMiljonair en nog tig (achteraf nogal frauduleuze) programma’s van ene Kasper K. uit Groningen. Daarnaast vulde ik enquêtes in alsof mijn leven er vanaf hing. Ook schreef ik recensies voor bijvoorbeeld Ciao! Shopping. Ik weet nog wel dat ik mijn ogen niet kon geloven toen ik voor één van die recensies een uitbetaling van maar liefst €120 kreeg. Daarna ging het vrij snel bergafwaarts met die verdienmogelijkheden, maar dat terzijde.

Toen ik begon met bloggen, dacht ik er niet eens speciaal over na om geld proberen te verdienen met mijn blog. Immers: bloggen is leuk en dingen die leuk zijn, leveren over het algemeen niets op. Dat is dan natuurlijk weer mijn verknipte waarheid, want er zijn genoeg mensen die hun geld verdienen met hun hobby. Maar goed; door de jaren heen zette ik langzaam wat stappen richting een verdienmodel. Niet om de hostingkosten of domeinnaam te betalen, maar gewoon simpelweg om de kas te spekken en die achterlijk hoge hypotheek af te lossen. Ik wil er best iets mooiers van maken, maar dan zou ik liegen.

In de eerste instantie begon het met wat linkjes naar de eerder genoemde spaarprogramma’s. Ik gaf me op als ‘affiliate partner’ bij een paar bedrijven en plaatste ook nog wat Google-Ads. Dat liep (en loopt) best heel leuk. Ik ben er dan wel zo eentje die helemaal enthousiast kan zijn als de meter met een kwartje per dag omhoog gaan. Maar er bleef altijd één onderdeel dat op mij een beetje overkwam als ‘glad ijs’: (betaalde) advertorials plaatsen. Voor mij zaten er twee belangrijke negatieve kanten aan: 1) er moest betaald worden, dus dat kon ten koste gaan van mijn anonimiteit en 2) rennen lezers niet gillend weg van zulke content?

2014 is voor mij een jaar van nieuwe beginnen (is dat een woord?) en gezien het feit dat ik die megahypotheek nu in m’n eentje af mag gaan lossen heb ik besloten om in dit geval maar gewoon uit mijn comfort zone te stappen. Vanaf nu kunnen er dus af en toe ook advertorials op LLMM verschijnen. Het wordt dan netjes even aangegeven, zodat je weet dat het om een advertorial gaat. Bovendien wordt alles eerst gecheckt; het moet natuurlijk wel iets toevoegen voor de lezer. Dat ‘iets’ blijft natuurlijk subjectief, maar ik moet er zelf in ieder geval wat toegevoegde waarde in zien, al is het maar dat je erover kunt discussiëren.

Spannend! Hopelijk trekken mijn samengeknepen billetjes snel weg. En tot die tijd houd ik me gewoon vast aan deze mooie gedachte:

Wat vind jij van advertorials?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

 

Primark in Essen: de moeite waard?Leuke, productieve drukte

Adine @ LekkerLevenMetMinder

Op Lekker Leven Met Minder schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar het 'perfecte leven'.

24 Comments
 1. Superinteressant onderwerp! En inderdaad ook wel lastig, want veel mensen reageren er bozig en afwijzend op.

  Maar ik snap helemaal dat er brood op de plank moet komen, en als dat kan met advertorials, waarom niet? Ik kom hier immers (gratis) lezen, daar wil ik best ook een advertorial voor lezen op je blog.

  Ik wens je veel succes!

  Op http://www.bloggenenloggen.nl vind je tips om geld te verdienen met je blog!

 2. Toen ik 7 januari je blog over "sloop de crisis" las, dacht ik eigenlijk dat je dat al deed, die advertorials. Ik vind het niet erg als er advertorials worden geplaatst. Het is jouw blog en als er passende advertorials zijn, waarom niet? Het is wel fijn als het er ook bijgezet wordt.

 3. Groot gelijk om die advertorials uit te proberen, vooral omdat je open bent over het hoe en wat. Zou je dat niet zijn, was dat voor mij een afknapper geweest… Die eerlijkheid levert je dus wel wat op! 🙂

 4. Ik vind advertenties op een blog prima (ik plaats ze zelf ook weleens), zolang er maar niet teveel grote, knipperende banners op staan. Ik ben trouwens sinds kort ook lid van Ciao en ben al heel blij met mijn reviews die met 20 euro bekroond worden. Maar daartegenover staan dan wel weer reviews waarmee ik weinig verdien…

  1. 20 euro is zeker ook hartstikke mooi!! Ik ben er op een gegeven moment mee gestopt toen je bijna een dagtaak moest maken van het promoten van je reviews en het schrijven wel uren in beslag kon nemen. Is het tegenwoordig wel weer iets beter te doen? Want dan ga ik zeker weer beginnen 😉

  2. Ik wilde nét zo'n kreng plaatsen dat het hele scherm vult en niet meer weg te klikken is 😉 Nee hoor, grapje. Ik mis geloof ik ook de technische skills om dat soort dingen te plaatsen. Voor nu – in aanvulling op wat er al is – eerst maar eens kijken wat de mogelijkheden voor advertorials zijn. One step at a time 😉

 5. Meid dat moet jezelf lekker weten. Ik krijg ook vaak via die mail van die verzoeken. Ik vind het wel fijn dat je het er boven zet dat het een advertorial is. Dan hoef ik het namelijk neit te lezen succes!

 6. Prima hoor! Als dat bij jou weer wat geld in het laadje oplevert, gewoon doen! Zelf voel ik er niet voor. Heb wel al een paar keer een verzoek gekregen om iets te reviewen. Als dat iets is op het gebied van eco/bio/duurzaamheid wil dat best doen, en wil ik ook naar een website verwijzen. Maar het moet bij mijn ideeen passen, anders niet.

 7. Ik heb er geen problemen mee, je stopt toch ook tijd in je blog? Daar mag je wat mij betreft best iets aan verdienen. Bij mij staan er ook advertenties en elke keer als ik er iets aan verdien vind ik dat leuk, joehoe weer een cent 😉
  Bij ons gaat het ook naar de hypotheek, dus elke cent is er dan weer 1.

 8. Ik zal ze zeker lezen, en als ik halverwege afhaak, dan doe ik dat ook gewoon. Verder moet jij het zelf weten of je advertorials op je blog zet. Het is jouw blog. En als ik jouw blog niet leuk zou vinden, dan was ik allang gevlogen hoor. Dus ik zeg Zet Hem Op…!
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 9. Snap dat je iets met je blog wilt verdienen. Ik vind het wel prettig om te weten dat het om een advertentie gaat. Ik ben meer geinteresseerd in keuzes die mensen maken dan informatie over producten.

 10. Ik begrijp het helemaal, denk er zelf ook wel eens aan om het te doen. Al heb ik nog veel minder lezers, en krijg ik tot nu toe ook nog geen aanbiedingen daarvoor 😉 Maar zeker met jouw torenhoge hypotheek zou ik ook zulke mogelijkheden aangrijpen. Zoals iemand al zegt, je steekt toch ook gratis tijd in het schrijven van je andere blogposts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

336x280

Lekker Leven Met Minder

Online magazine over sparen, besparen, consuminderen en financiële onafhankelijkheid.

VOLG ONS OP