Kleine meevaller in de hypotheek!

Vandaag kreeg ik dan ein-de-lijk mijn jaaroverzichten van de bank voor wat betreft de hypotheek en daarop stond mij een kleine meevaller te wachten. Ik tel de aflossingen van twee annuïteitsdelen altijd zelf op en trek die af van het totale hypotheekbedrag. Eerder deed ik dat een keer fout, waardoor ik meer hypotheek open had staan dan ik dacht. Nu deed ik het blijkbaar wederom een keer fout, maar wel de goede kant op!

Ik bleek me ongeveer €70 verrekend te hebben.

Nu is dat natuurlijk geen wereldbedrag, maar het is wel fijn om mezelf eens een keer de goede kant op te verrekenen. Daarnaast kon ik direct zien hoeveel het extra aflossen me de afgelopen tijd heeft opgeleverd. Op 1 augustus betaalde ik nog €414,22 aan rente op mijn duurste hypotheekdeel. In de maanden die daarop volgde loste ik nog ongeveer €2200 af, waardoor de rente per maand naar de €403,35 is gedaald. Mijn eerste aflossing van 2016 is daar nog niet in meegenomen.

Verder probeer ik maar niet te lang stil te staan bij dit papiertje. De aflossingen en dalende rente zijn mooi, maar in totaal heb ik in 2015 nog steeds het monsterlijke bedrag van ruim €14.468 aan rente betaald. Ik hoop dat dat in een volgend huis niet eens mijn totale maandelijkse lasten voor het wonen zijn, laat staan alleen de rentekosten.

Heb jij je financiële overzicht van de bank al binnen? En zag het er een beetje positief uit? Verrassingen of juist niet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

New York!Stel: je wint 10.000 euro

Adine @ LekkerLevenMetMinder

Op Lekker Leven Met Minder schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar het 'perfecte leven'.

16 Comments
    1. Dat dacht ik ook 🙂 Als ik het in één keer op m'n rekening zou krijgen, zou het bijna een hele maand aan boodschappen zijn. In het hele plaatje valt het misschien wat weg, maar daarom is het ook beter om er niet op die manier naar te kijken 😉

    1. Ik krijg maar één keer in het half jaar een afschrift, waar het zwart op wit staat. Als ik dan net een betaling 'mis' (als in: dat ik denk dat ik hem er al afgetrokken heb, maar dat niet het geval is), dan ontstaat er dus een verschil. Dat zie ik echter pas als ik mijn afschrift van die hypotheek weer krijg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

336x280

Lekker Leven Met Minder

Online magazine over sparen, besparen, consuminderen en financiële onafhankelijkheid.

VOLG ONS OP