Motorrijtuigenbelasting – au! (deel 2)

Ik schreef laatst al een keer over de motorrijtuigenbelasting die omhoog zou gaan. Voor wie dat toen niet gelezen heeft/vergeten is: ik heb een hybride auto waarop ik blijkbaar al 3 jaar ‘kilokorting’ krijg. Ze berekenen mijn motorrijtuigenbelasting dan op basis van een gewicht dat 125 kilo lager ligt dan het eigenlijke gewicht van mijn auto. Die regeling, waarvan ik eigenlijk niet eens wist dat hij bestond, is op de schop gegaan, waardoor ik straks ga betalen voor het daadwerkelijke gewicht van mijn auto.

Nu kreeg ik van de week de nieuwe bedragen door en dat deed éventjes pijn. Normaal betaalde ik ongeveer €28 per maand, wat neerkomt op ongeveer €336 per jaar. Mijn nieuwe bedrag wordt ongeveer €39 (het verschilt per maand) per maand. Dat komt neer op €468 per maand! Dat is dus wel eventjes een verhoging van €132! Gewoon meer dan een derde dat erbij komt! Daar kan ik nu niet echt vrolijk van worden 🙁

Maar goed, er is niets aan te doen en blijkbaar heb ik al jarenlang korting gekregen, maar het is wel even zuur. Dat betekent namelijk toch weer een verhoging van mijn maandelijkse lasten, ook al gaat het om de zakelijke kosten. Gelukkig ben ik nu privé eindelijk klaar met alle vaste lasten van mijn oude huis, waardoor ik aan die kant weer een beetje extra overhoud.

Verandert er voor jou nog wat in de MRB? En valt het net zo hard tegen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Vlaag van hebberigheidEven rust...

Adine @ LekkerLevenMetMinder

Op Lekker Leven Met Minder schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar het 'perfecte leven'.

10 Comments
  1. Ha, als je denkt dat dit zeer doet, heb je je afschrijving wel eens uitgerekend? 😉
    Zit ook nog op onze brief te wachten, krijgen er ook 125kg bij op onze hybride. Maar onze auto is wat groter dan die van jullie…helaas

  2. Ja, zowel voor camper als onze rolstoelbus. Allebei nu vervuilende diesels. Helaas niet veel keus gezien de enorme bedragen die nieuwere rolstoelbussen en aanpassingen kosten. Wij betalen nu ca 35 euro per maand meer, dus meer dan 400 euro op jaarbasis extra. Het zou fijn zijn als ze inzake handicap wat meer rekening gingen houden met zulke dingen, want het is de laatste jaren wel heel erg duur geworden om ziek te zijn op allerlei fronten.

  3. Jaren genoten van de korting wat dek je van die mensen dachten een oldtimer hebben gekocht en belastingvrij en nu als ze pech hebben ineens 2500 euro moeten betalen bij oude zware diesel.en auto is niets meer waard.

  4. Wij kregen ook een flinke aanslag. We gaan nu 43 euro betalen i.p.v. 27 euro. Daar de auto 5000 euro meer kostte dan haar minder zuinige zusje heb ik berekend aan de hand van brandstofverbruik of het nog steeds goedkoper is. Ik brn erachter dat je wel fan van het milieu moet zijn, want pet saldo zijn we nu duurder uit dan wanneer we een gewone benzineslurper hadden gekocht.

  5. Wij kregen ook een flinke aanslag. We gaan nu 43 euro betalen i.p.v. 27 euro. Daar de auto 5000 euro meer kostte dan haar minder zuinige zusje heb ik berekend aan de hand van brandstofverbruik of het nog steeds goedkoper is. Ik brn erachter dat je wel fan van het milieu moet zijn, want pet saldo zijn we nu duurder uit dan wanneer we een gewone benzineslurper hadden gekocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

336x280

Lekker Leven Met Minder

Online magazine over sparen, besparen, consuminderen en financiële onafhankelijkheid.

VOLG ONS OP