Grote boodschappen gedaan

Eigenlijk is het er nog nooit echt goed van gekomen sinds ik hier woon en nu was ik het zat: ik moest grote boodschappen doen. Echt van die voorraaddingen zodat je altijd wat kunt maken, ook als je niets in huis hebt. Normaal gesproken heb ik daar dan uiteindelijk toch niet heel veel zin in, omdat ik dan een beetje op mijn budget wil letten. Uiteindelijk grijp ik dan steeds mis, wat ook heel erg vervelend is.

Bovendien is dat meestal ook een stuk duurder, want dan komt het best nogal eens voor dat je uiteindelijk nog even snel wat moet halen, om toch wat te eten te hebben. Dat is natuurlijk ook niet helemaal de bedoeling.

Dit weekend was ik er helemaal klaar mee en ben ik op pad gegaan. Alle paden in de winkel langs en flink met voorraad ingeslagen. Bloem, eieren, melk, maar ook dingen als veel (diepvries)groenten, geitenkaas, mascarpone en parmezaanse kaas. Uiteindelijk viel de schade nog best mee; ik kwam thuis met drie grote tassen en 1 kleine plastic tas, alles stampvol, voor net wat minder dan €100. Daar kunnen we echt een behoorlijk tijdje van eten én ik heb niet steeds weer die inmiddels toch wat ongewenste hersengymnastiek van wat ik nú toch weer eens moet eten of op tafel moet zetten. Ook dat lijkt me wel prettig om mijn stressniveau wat te verlagen. Het volgende ‘project’ hangt daar overigens mee samen: de voorraadkast opruimen, zodat er ook genoeg ruimte is voor al dat eten 🙂

Als dit een beetje helpt, dan denk ik dat ik er maar een maandelijks uitje van moet maken. Zoveel tijd heeft het nu ook weer niet gekost en ik denk dat het bijhalen van verse dingen doordeweek (voor zover moet) ook nog eens een stuk goedkoper kan zijn.

Doe jij grote boodschappen? En heb je daar nog een bepaalde tactiek voor?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Bewaren

Even rust...Scholingsvoucher voor kansberoepen

Adine @ LekkerLevenMetMinder

Op Lekker Leven Met Minder schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar het 'perfecte leven'.

14 Comments
 1. Wij doen mss 1x per jaar grote boodschappen, en als ik tijdens het jaar merk dat er iets op is, kopen we het bij de gewone boodschappen.
  Nu zaterdag was het zover.
  We kochten een hele koffer vol voor ons gezin van 5. Allemaal discount spul wel, maar we waren rond de 80€ kwijt.
  Bloem heb ik standaard al in huis, dus dat hoefden we niet te kopen. Wel kochten we oa droge linzen, erwten, bonen, gedroogd fruit enz

 2. Zeker 1 x per maand ga ik naar Duitsland. Daar sla ik groot in, allemaal producten die daar aanzienlijk goedkoper zijn dan in Nederland. De rest koop ik lokaal.
  Er staat altijd een standaard voorraad. Ook de vriezer is goed gevuld met vlees.

 3. Maak gewoon een lijstje als iets op is van je huidige grote voorraad en koop de dingen die erop staan als je toch voor verse levensmiddelen in de winkel bent. Zo grijp je nooit mis.
  Zelf snap ik niets van boodschappenstress. Het lijkt wel of iedereen elkaar aanpraat dat boodschappen doen erg is. Begrijp dat nog wel als er weinig of geen geld voorhanden is, maar die indruk krijg ik niet bij jullie. En wat is nu een uurtje boodschappen doen?
  GdJ

  1. Wat je zegt klopt precies: wat is nu een uurtje en uiteindelijk is het ook veel voordeliger (nog los van of het geld er wel of niet is). Ik denk vaak niet de tijd ervoor te hebben, maar al dat gehannes kost juist veel meer tijd! Idd mee stoppen dus 😉

 4. Ik haal elke week veel boodschappen. In mijn gezin van vier personen (drie mannen, een vrouw) gaat er heel wat door. Meestal ga ik op de fiets en verschillende keren per week. Ik kijk altijd online naar de folders en baseer daar mijn boodschappen op. Vooral groente, fruit en producten die ik op voorraad wil zoals glutenvrij, peulvruchten, rijst, dat soort dingen. Dit scheelt veel geld en ik vind het meestal leuk om te doen. Een of twee keer per jaar laat ik een grote bestelling van een aziatische online toko bezorgen. Scheelt ook veel geld en ik koop bij hen wat ik hier in ons stadje niet kan kopen.

 5. Ik bedenk steeds per twee dagen wat we gaan eten en haal daar de boodschappen voor. Ik vind het nl. prettig dat vlees en groenten vers zijn.

  Verder hanteer ik voor de voorraad een apothekerssysteem. Van een artikel is altijd een exemplaar op voorraad. Zodra het op is, gaat het op mijn boodschappenlijstje voor de volgende keer. Zo grijp ik nooit mis.

  In principe dan, want soms komt het wel eens voor dat iets niet wordt opgeschreven als het op is en dan grijp je alsnog mis, zucht. Maar dit komt gelukkig niet zo vaak voor. Ik vind het zelf een zeer handig systeem dat mij veel boodschappenstress bespaart. Groet, Chris

 6. Misschien overstappen op een ander systeem. Dat je maandboodschappen gaat doen? En dan vers halen wat nog nodig is.

  Zelf maak ik iedere donderdag een weekmenu en die avond haalt mijn man alles wat we nodig hebben. Dat werkt prettig voor ons. Wij moeten niet te vaak in de winkel komen, zo verleidelijk allemaal. 😉 Ik sla flink in als er iets in de aanbieding is wat ik toch ooit nog nodig heb. Ik heb er de ruimte voor, dus ik zou een dief van mijn portemonnee zijn als ik alleen koop wat ik die week zelf nodig heb. Kijk graag vooruit.

  Hoe dan ook, heerlijk dat je weer voorraad hebt, succes met het opruimen van je voorraadkast!

 7. Wij doen elke week de weekboodschappen (of eigenlijk man) maar ik maak het lijstje!
  Weinig voorraad want kleine keuken en kleine vriezer, maar altijd wel wat voor nood.
  Rond de 80-90€ per week gaat hier doorheen. Heel veel groente en fruit, en verder vrij basic.

 8. Als het bijna op is, of als iets in de aanbieding is dan zet ik het op mijn lijst lees. Ik haal een paar keer per week boodschappen, maar soms erg veel en soms weinig. Grote boodschappen ken ik niet 🙂

 9. Grote boodschappen meestal voor de winter om alles echt flink aan te vullen, verder bezoek ik verschillende supermarkten het hangt er vanaf naar welke winkel ik ga wat ik koop, brood, beleg, bio vlees en glutenvrije producten koop ik bij AH en dan ook groente en fruit, de andere week is de Aldi aan de beurt voor meer basis voorraad en dan ook de vers producten. Zo blijft het redelijk in belans. De hoeveelheden Die ik koop zijn dus voor 2 weken.

 10. Wij halen eens per week boodschappen. Dan heb je voor een gezin van 6 personen al heel wat spullen nodig, die ook allemaal ergens een plek moeten krijgen. Systeem bevalt prima.

 11. Jullie boodschappen lijken zo goedkoop? Of is het in België dan zoveel duurder? Of misschien zijn we dan toch échte Bourgondiërs 😉 Hier gaat er per week toch 150 euro door met z'n drietjes (2 volw + kind) We noemen het ook niet kleine of grote boodschappen. Dat laatste is gewoon de wekelijks boodschappen (80-90) en dan wordt er om de andere dag "vers bij gehaald" (broodbeleg, vlees, fruit, groenten,…)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

336x280

Lekker Leven Met Minder

Online magazine over sparen, besparen, consuminderen en financiële onafhankelijkheid.

VOLG ONS OP