Sportieve uitdaging: mission accomplished

Allereerst: wat ontzettend leuk dat er zoveel mensen willen meewerken aan mijn nieuwe serie, Geld & Relaties! Ik heb inmiddels alle vragenlijsten verstuurd (mocht je iets niet gekregen hebben, check je spam/laat het aub even weten!). Lees je er nu pas over? Je mag je natuurlijk nog steeds aanmelden! Ik vind het best spannend om voor het eerst zo’n serie te maken, dus dan is het echt superleuk om te zien dat er ook mensen zijn die graag meewerken!

En van die ‘first’, ga ik meteen over naar een andere ‘first’. Sinds begin dit jaar staat er op mijn doelenlijstje dat ik ook graag 10 km wil hardlopen. Hardlopen is nooit echt mijn hobby geweest, maar sinds ik me in februari 2014 in een ‘spur of the moment’ opgaf voor de 5 km van de Ladies Run, terwijl ik nog geen minuut achter elkaar kon hardlopen, ben ik het wel regelmatig gaan doen. In de eerste instantie was het echt super om de opbouw te zien, daarna zwakte het een beetje af. Ik had nog wel eens 7,5 gerend, maar had toch wat moeite met echt drie keer per week trainen, zeker als mijn hardloopbuddy niet beschikbaar was. Niet dat ik het helemaal niet meer deed, maar ik had wel een beetje het gevoel dat ik niet verder kwam.

Tot deze week. Ik had met mijn nieuwe hardloopbuddy al eens gepraat over een eventuele nieuwe run, zodat we iets hadden om voor te trainen. En toen kwam zij ineens met 10 kilometer, over iets van twee maanden. Ieks! En dat we meteen maar even een rondje moesten doen waarmee we op de 10 km zouden komen.

Ik heb me ingesteld op een lang rondje, het was een nieuw rondje, dus ik kende de weg ook niet (wat overigens best helpt in gewoon doorgaan). Ik ging op gegeven moment compleet op stil (want: geen extra energie verbruiken), ik ging bijna kapoet, vervolgens ging ik ‘erdoorheen’, was het heerlijk en uiteindelijk begon m’n lijf toch te protesteren en was het tijd om uit te lopen. Maar: ik heb voor het eerst 10 kilometer hardgelopen! En daar ben ik best wel heel trots op! Nu weet ik dat ik het kan en kan ik dit doel in principe van mijn lijstje strepen én me met een gerust hart opgeven voor een hardlooptocht van 10 km!

Tijdens en voor het rennen dacht ik echt steeds: ik ben bang dat het niet lukt, maar als ik de uitdaging niet aan ga, dan kom ik ook nooit verder. Uiteindelijk heb ik het wél gedaan en mijn verwachtingen ontzettend overtroffen. Het is dat ik nog steeds overal spierpijn voel, anders deed ik geloof ik nog even een rondedansje 😉

Heb jij ook wel eens van die momenten dat je je bewust bent van je angst ergens voor en er dan ook bewust voor kiest om ergens doorheen te bijten, waar je vervolgens de vruchten van plukt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Bewaren

Bewaren

Nieuwe (en eerste!) serie: wil jij meedoen?Geld en Relaties: het verhaal van Linda

Adine @ LekkerLevenMetMinder

Op Lekker Leven Met Minder schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar het 'perfecte leven'.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

336x280

Lekker Leven Met Minder

Online magazine over sparen, besparen, consuminderen en financiële onafhankelijkheid.

VOLG ONS OP