Kleding shoppen!

Toen ik het bericht van Oryx las over miskopen, moest ik ineens weer even terugdenken aan afgelopen weken. Zoals inmiddels wel duidelijk is, ben ik flink aan het opruimen. Tassen kleding zijn al naar de grote LDH container gegaan. Inmiddels leek mijn voorraad zo beperkt (ik had al niet achterlijk veel), dat ik toch echt weer nieuwe dingen moest kopen. Zo had ik bijna al mijn truien al de deur uit gedaan, terwijl ik toch wel een koukleum ben. Met mezelf had ik al afgesproken dat ik alleen nog voor goede kwaliteit, mooi en lekker zitten zou gaan, ook als dat wat duurder was. Ergens las ik dat je als eerste moet investeren in kleding waar je je helemaal goed in voelt, op ieder moment. Dat leek me wel een mooi streven. Natuurlijk wel altijd kijken in de uiterste uitverkoop, dat dan weer wel.

In ieder geval was ik dus al even aan het zoeken op Marktplaats, eBay en een paar andere adresjes. Al een paar keer bijna wat gekocht, maar steeds toch nog even gewacht. Ik vond wel dat ik eerst mijn kledingkast weer wat in moest ruimen. Daar heb ik me zondag op gestort. Dankzij het sterk verbeterde overzicht bleek al snel dat het eigenlijk wel meeviel met te weinig kleren. Toegegeven; ik heb misschien nog 1 of 2 truien over. Maar aan de andere kant heb ik wel genoeg dingen om het met laagjes warm te krijgen, plus tig jasjes die ik eigenlijk alleen maar voor netjes (= bijna nooit) draag. Als ik die eens wat meer ga dragen, dan kan ik het aanvullen van mijn kledingkast nog mooi minimaal een seizoen uitstellen, terwijl ik er qua kleding het komende seizoen wél als nieuw uitzie!

Is jouw kledingkast al helemaal uitgeruimd en heb je alles op een rijtje, of zou je net als ik toch bijna weer in die verrekte ‘ik-heb-niets-om-aan-te-trekken’-valkuil stinken en nóg meer zooi (in mijn geval) naar huis slepen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Rente
Kachel aan of uit?


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Mijn kast heb ik vorige week uitgezocht. Ik werd helemaal blij van de grote hoeveelheid winterkleding die ik nog bleek te bezitten! Vooral veel dikke truien etc.
    En ondanks dat wil ik nog steeds shoppen…

  2. Ik moet mijn kledingkast nog echt eens goed opruimen en uitzoeken. Ik heb gisteren de badkamer goed uitgezocht. De kleedkamer (= groot project) bewaar ik voor later. Al heb ik laatst wel een hele stapel kleding die ik echt nooit meer droeg naar de containers van het LdH en Humana gedaan.

    Ik heb wel twee goede broeken, de rest kan echt niet meer. Binnenkort moet, eh wil, ik nog 1 of 2 spijkerbroeken gaan scoren.

  3. Ik moet alles nog uitzoeken. Maar ik weet eigenlijk al dat ik niets nodig heb. Vorig jaar in de uitverkoop goed gescoord! 70% korting. Dus nu wil ik proberen deze winter niets te kopen.

    Puk

  4. Ik ruim het hele jaar door op bij momenten zo en dan kom ik helaas ook veel miskopen tegen. Gelukkig heb ik altijd wat om aan te trekken. Lekkere kleren doe ik nooit weg tenzij ze echt versleten zijn, maar kledij die ik al meer dan een jaar niet gedragen heb gaan wég. Naar de kringloop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback