Verleiding

Meestal gaat het consuminderen en dingen niet kopen me wel goed af. Tenminste, nu ik er meer mee bezig ben en ik gewoon ons huis zo goed als leeg wil hebben. Gisteren was het even zwaar: ik had deze week een envelop gekregen met daarin een prachtige uitnodiging om toch vooral wat geld uit te geven in een parfumerie. Het was een slimme uitnodiging: gedrukt op prachtig papier, voorzien van mooie kleuren én aanbieding. Als je voor €80 euro kocht, kreeg je een mooie set met mini’s cadeau. En het was ook nog van één van mijn favoriete merken!

Hoewel ik reclame normaal gesproken direct weggooi, kon ik de verleiding niet weerstaan om deze kaart op mijn bureau te zetten, om vervolgens alle argumenten door te lopen waarom ik toch écht even langs moest gaan: Ik verdien toch ook mooie dingen? En ik doe toch zo goed mijn best, dat het wel kan? En dit is toch een prachtige aanbieding? En make-up, dat neemt toch niet echt ruimte in? En ging het er niet om dat je juist minder kocht, maar meer kwaliteit? En, en, en…

Na een half uur heb ik de kaart snel in de papierbak gegooid. Ik ga er niet heen. €80 is geen kattenpies en ik heb het gewoon niet nodig. Punt. Maar moeilijk was het wel even. Welke aanbiedingen raken bij jou een gevoelige snaar? En hoe weet je ze uiteindelijk toch te weerstaan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

Geluk
Update meterstanden


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Chapeau!! Heel goed gedaan! Hier niet echt gevoelig voor iets, koop sowieso niet veel extra. Maar wat helpt is het om het inderdaad even te laten liggen en dan uiteindelijk besef ik wel, nee… om die of die reden niet.
  Onlangs heb ik voor mezelf wat kleren gekocht, heb er eens wat nieuwe en extra nodig, het waren outlet stukken,maar achteraf voel ik mij er toch even minder door, omdat het toch ook een smak geld is…

 2. Dapper hoor, dat kaartje gewoon weggooien,
  80 euro is inderdaad een smak geld…
  Ik ben zo voorzichtig de laatste tijd en toch
  vliegt het geld hier precies langs deuren en
  vensters buiten 🙂
  wat moest het dan zijn als ik het zonder nadenken
  zou uitgeven?! pfff…het is niet altijd gemakkelijk maar chapeau goed gedaan hoor
  liefs

 3. Ik had het in het verleden heel erg met de envelop van een cosmetica postorder. Zo verleidelijk met die lage prijzen. Ik vulde van verlekkerd het formulier in en plakte de zegels. In het begin stuurde in hem dan ook op. Na verloop van tijd echter gooide ik hem ingevuld en wel weg en op den duur krijg je ze dan niet meer, probleem opgelost.:-) Kleding en schoenen is voor mij ook heel verleidelijk. Ik heb nu echter mijn doel in mijn hoofd: huis afbetalen binnen 4 jaar (heb al een deel gedaan) en steeds wat minder werken. Dat vind ik dus belangrijker dan een paar nieuwe schoenen merk ik. Een doel hebben helpt dus goed tegen de verleiding van het kopen.

 4. Knap gedaan!!! Misschien is zelf een parfummetje maken iets om het leed te verzachten of een zeepje maken?

  Het lijkt mij een "rijk" gevoel om te weten dat je € 80,- bespaard hebt,

  Groet Ingrid

 5. Bedankt allemaal!

  Ik vind mijn overall huidige doel ook belangrijker: een opgeruimd, afbetaald huis. En ik heb parfum, zeepjes en lipsticks (daar ging het deze keer om) genoeg, dus wat dat betreft word ik echt niet slechter van iets laten liggen. Mijn ervaring is dat ik het zelden helemaal op maak. Dat is trouwens wel een leuke; nu ik minder van dat soort dingen koop, maak ik er meer helemaal op en dat is pas een prettig gevoel: optimaal gebruikt én daarna weer ruimte in de kast!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.