Productieve zondag

Eigenlijk zou ik op zondag het liefst helemaal niets doen. Tenminste, qua werk dan. Heerlijk lezen, uitgebreid koken en genieten van de rust staan veel hoger op mijn lijstje. Uiteindelijk komt het er echter bijna altijd weer op neer, dat op zondag nog van alles gedaan moet worden. Nu is dit vandaag weer hetzelfde, maar wel op een wat andere manier. Ik wist dat ik dit weekend moest werken; er was gewoon nog heel veel te doen. Om mezelf te motiveren heb ik nu voor mijn neus een briefje liggen met daarop het plan van vandaag. Of beter gezegd: de motivatie. Als ik namelijk vanmorgen om half 7 zou beginnen, ben ik al voor de middag klaar met het grootste rotwerk. Dan heb ik nog tijd om de rest te doen en kan ik de 2e helft van de middag en de avond lekker relaxen. Goede deal lijkt me!

Het uitschrijven hiervan lijkt misschien wat kinderachtig, maar het is weer een poging om niet de hele dag te gaan lummelen en me ’s avonds nog in het zweet te moeten werken. Het lijkt aardig goed te gaan; ik ben om 7 uur begonnen, maar als ik zo doorga, kan ik nog steeds om de geplande 11 uur klaar zijn met deze klus. Hopelijk levert dat me dan ook genoeg energie op om de rest van het werk ook snel in orde te maken, zodat ik snel over kan schakelen op mijn ideale invulling van de zondag.

Hebben jullie nog (wel leuke) plannen voor vandaag, of houden jullie zondag ook als lekkere relaxdag aan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Hoe je je TV uit zet...
Spaarsaldo flink gekelderd


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Zondag is hier de dag dat ik het hardst werken moet met tig wassen, die ik weer wil doen en allerlei andere zaken. Toch voelt het op de een of ander manier heel relaxt aan en dat is waarschijnlijk doordat er niemand naar school of werk hoeft. Je kunt je eigen tijdsindeling hanteren. Gr. LZV

 2. Goedemorgen,

  Ben hier aan het om zo wat extra centjes te verdienen.
  Dat van je klusjes opschrijven is enorm slim werkt bij mij heel goed, net alsof ik dan verantwoording aan het briefje moet afleggen en het voelt zo goed als je wat door streept 🙂
  Je no heat challenge heeft mij aan het denken gezet, no heat gaat me echt niet lukken wil toch warm water en ik woon op een redelijk wind-gat vlak bij de kust aan het water, maar ik heb de verwarming 3 graden omlaag gezet naar 18 graden, de eerste 2 dagen had ik het gevoel dat ik tot op het bot toe bevroren was, maar nu begint het te wennen. Wil opeens eten gaan koken (heerlijk je handen opwarmen) en ik ben actiever om zo mezelf warm te houden dus brilliant!

 3. @ Anoniem: dat klopt, het scheelt echt wel of je weg moet of niet. En ik vind zelf altijd dat bv al die huishoudelijke dingen wegwerken je wel weer een echt gevoel van voldoening geeft, dat je veel doet.

  @ Sea Couple: wij gebruiken wel gewoon warm water hoor! Met de NHC proberen we wel de verwarming tot 1 november uit te houden, maar wat ik vooral belangrijk vind, is daar wat bewuster mee omgaan. Voor mij werkt het dan om zo'n datum te stellen als doel, dan houd je het toch makkelijker vol. Zo is het nu bijvoorbeeld nog 8 dagen, dat is best overzichtelijk. Maar de verwarming naar 18 graden zetten en daar aan wennen lijkt me ook al een hele overwinning op jezelf. En die wordt straks dan ook nog beloond door een lagere energierekening 😉

 4. Wij gaan vandaag de lamellen ophangen in de slaapkamer. Ze moeten eerst even omgeruild worden. We nemen toch andere. Het kan nog net binnen die veertien dagen, dus het moet echt vandaag. Met die verbouwing Ik lijk wel een grammofoonplaat die blijft hangen) hebben wij genoeg te doen. Aangezien Pukman een fulltime baan heeft, worden de klussen toch wel voor het weekend bewaard. Het is niet anders. Maar als vanavond alles hangt, voel je je ook weer voldaan.

  Groetjes Puk

 5. Ja, mijn zaterdag en zondag gaan bijna volledig
  op aan was-en strijkwerk, maar dan op een relax
  tempo (niet constant dus) maar het moet wel:
  want heb twee studenten die een hele week van
  huis zijn ….
  Zo af en toe eens een blogje lezen en eens reageren,
  zoals nu….jongste dochter heeft koekjes gebakken, en ik blijf wat in de buurt om ze
  in en uit de oven te halen…
  daarna vlug de lasagne erin , scheelt een hoop
  energie want de oven is al warm 🙂
  en seffens terug naar de strijkplank…
  maar met een lekker muziekje erbij is dat best
  gezellig, het weer wil toch niet echt mee vandaag.
  liefs
  ps. die tip van dat lijstje ga ik onthouden ..
  zeker goed voor klusjes die ik niet graag doe.
  Dank je wel

 6. Het lijstje heeft gewerkt; hoewel het wat later is geworden dan ik dacht, heb ik alles nu af. Normaal gesproken zou ik dan nu met een rood hoofd zitten, nog half moeten beginnen en vanavond de hele avond lopen klagen. Jaja, ik ken mezelf wel een beetje. Vervolgens zou ik dan de helft van de klusjes naar morgenochtend hebben doorgeschoven. Maar nu niet; alles is af en als ik wil kan ik morgen zelfs de wekker wat later zetten!

 7. En, heb je nog genoten van je vrije middag? Bij ons was het erg mooi weer!

  Ik probeer in het weekend meestal een 'lege' dag te plannen. Als er niks hoeft, kun je 's ochtends lekker bedenken wat je wilt doen, of juist niet. Motto van die dag: wat vandaag niet is, komt morgen wel.

  @ sea couple: wij hebben de verwarming ook lager gezet, maar gaan in stappen van een halve graad. Dan wen je er geleidelijk aan, en heb je niet gelijk het gevoel dat je moet afzien.

  @ verg(r)eetmenietje: wat een luxe, dat je de was doet voor je studenten! Ik mocht van mijn ouders altijd 'gratis gebruik maken van de wasmachine'… Maar je krijgt er wel lekkere koekjes voor terug, toch? Misschien doe ik later wel hetzelfde, als die van mij gaan studeren, wie weet.

 8. @ Mrs. Green: Ja!! Het weer was hier niet lekker, maar dat maakte het alleen maar leuker om met een boekje, thee en koekjes op de bank te zitten 🙂 Ik voel me een stuk beter dan de afgelopen (pak 'm beet 150) maandagen!

  Zo'n lege dag plannen is een super idee. Het is ook vooral mijn werk als zelfstandige dat roet in het eten gooit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback