Sporten in de regen

Aan het begin van de week sloeg de twijfel weer toe: zou het toch geen goed idee zijn om lid te worden van een sportschool? Er blijkt er ook eentje in de buurt te zijn, die voor onbeperkte toegang (inclusief lessen) €40 per maand rekent. Maar ja, dat is toch weer €40. Ik heb de voordelen (apparatuur en lessen die je thuis niet hebt, mensen leren kennen, meer druk om te gaan, kunt met elk soort weer gaan) afgewogen tegen de nadelen (je ‘moet’ elke keer weer, het kost best veel) en ben er nog niet uit.

Aan de ene kant vind ik een sportschool gewoon (te) duur en aan de andere kant weet ik niet wat ik bijvoorbeeld nu zou kunnen doen. Het regent hier pijpenstelen, dus fietsen, hardlopen en skeeleren vallen eigenlijk af. Op zich ben ik er wel over uit dat ik meer wil bewegen, alleen de manier waarop ik daaraan invulling ga geven, is me gewoon nog niet duidelijk. Zijn jullie lid van een sportschool en is dat een aanrader, of hebben jullie tips om ook (leuk!) te bewegen als het heel hard regent of winters koud is?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

Kwaliteit over kwantiteit
Je 'plicht' aan nabestaanden


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Ik ben lid van een sportschool. Hij kost 18,- per maand. Ik was eersts lid van een sportschool en die kostte 40,- per maand. Ik vond dat toch wel duur. Zeker omdat ik op een gegeven moment een blessure kreeg en niet kon sporten. Dan lig ik minder wakker van 18,- dan van 40,-. Ik kan daar ook lessen volgen. Het bevalt mij erg goed. Ik denk dat je ook moet overwegen of je het waard vind. Je zit er zo een jaar aan vast. Is er geen goedkopere?

  Liefs Puk

  Groetjes

 2. Dit is de goedkoopste in de buurt. Misschien dat ik bv in de stad nog goedkoper zou kunnen, maar dan ben ik ook minimaal een uur aan reistijd kwijt + brandstof, dus dat maakt het ook duurder. Ik zou wel bv 1x per week kunnen gaan, dan betaal je ongeveer €10 per maand minder. Dan kun je niet meedoen met spinning e.d., maar is het alleen fitness. Per jaar is natuurlijk goedkoper, maar je kunt per maand lid zijn en per maand opzeggen. Dat dan weer wel. Hoe dan ook zit je wel met inschrijfkosten, dus als je eenmaal lid bent, denk je natuurlijk wel 3x na voor je stopt.

 3. Ik zou het niet doen, maar dan spreek ik puur persoonlijk.

  Ik ben nog nooit lid geweest van een sportschool en ik zal het denk ik ook nooit doen. Ik heb een hekel aan sporten in groepsverband (vroeger vond ik gym al verschrikkelijk). Ik zou er dan ook met heel grote tegenzin naartoe gaan.

  Ik denk ook dat als je geen zin hebt om bijv. te gaan fietsen, je ook geen zin hebt om naar de sportschool te gaan. Uiteindelijk zeg je toch makkelijker af denk ik.

  Zin maken om te gaan hardlopen of fietsen is lastig. Het helpt om het gewoon te doen. Als je eenmaal bezig bent, is het toch wel lekker en ga je er mee door.

  ps: 40 euro per maand is dúúr. 480 euro per jaar! Dat ik in de hypotheek stoppen of zo. Of in boodschappen. 😉

 4. Afgezien van het feit dat 40 euro per maand veel geld is, vind ik een sportschool ook niet passen bij eenvoudig leven. Als je niet in de echte daluren gaat, sta je bij apparaten vaak te wachten tot anderen klaar zijn, de begeleiding laat wat mij betreft vaak te wensen over, en het is vaak een sfeer van kijken en bekeken worden. Daarbij komt ook dat je de eerste maanden nog wel druk voelt om te gaan omdat je 40 euro betaalt, maar na een maand of 3,4 neemt dat toch af. Dan is het gewoon geworden.

  En hardlopen in de regen gaat best. De grootste stap is om je schoenen aan te doen. Zet ze midden in de keuken of voor de deur en je kunt er niet meer omheen. Er zijn mensen die in hun hardloopkleren slapen, zodat ze er bij het wakker worden meteen aan herinnerd worden, maar dat gaat mij persoonlijk te ver.

  Groet,
  Ellen

 5. Hardlopen in de regen is nochtans heerlijk. Ik pas ervoor als het vriest. brrrr. Of net heel heet is buiten. Maar een beetje regen kan net zo'n deugd doen. En het is helemaal gratis. Een sportschool heb ik ook nog gedaan, maar ik ging enkel naar begeleidende sportlessen.

 6. Ik ben wel lid van een sportschool, 36 euro onbeperkt. Kan fitnessen, groepslessen en nog meer. Ik vindt het heerlijk, gezellig en ik ga gemiddeld 4 uur per week, dus ik vindt dat ik m'n abonnement er wel uit haal. Het is per persoon verschillend. Ik denk ook een kwestie van de juiste sportschool vinden.

 7. Ik ben geen lid van een sportschool, eigenlijk ben ik best wel een luie donder. Sinds een fysiotherapeut ooit tegen me heeft gezegd dat een half uur sporten in de week weinig zin heeft, maar je gewoon in het dagelijks leven goed moet bewegen, ben ik dat gaan doen. Flink tuinieren, als een tornado je huis schoon maken, lopend boodschappen doen, vaker de fiets pakken en in het weekend een flinke wandeling.
  Is dat een alternatief voor een regenachtige dag?

 8. Bedankt voor alle reacties!! Ik ga inderdaad gewoon eerst eens proberen meer te bewegen zonder direct ruim €400 uit te geven. Vandaag goed begonnen: flink gefietst. Was ook wel even toe aan goed uitwaaien. Ook expres mijn portemonnee niet meegenomen, zodat ik niet in de verleiding zou komen om alsnog a) me in te schrijven en/of b) eten/snoep te kopen.

 9. Ik doe al een aantal jaar aan Nordic Walking, samen met een vriendin. En als je dan nagaat hoeveel keer we thuis zijn gebleven omdat het echt hard regende, valt dat zo erg mee. Als 't een beetje motregent gaan we gewoon vlot lopen met de regenjas aan. Bevalt prima. Ik ben nog nooit naar een sportschool geweest, vind het duur en buiten lekker bewegen vind ik prettig. Lisa

 10. Hoi,
  Ik wandel al jaren (zomer en winter) en als het heel hard regent dan blijf ik thuis.
  Daarvoor kun je op marktplaats een hometrainer/spinbike kopen en je kunt altijd thuis fietsen.
  De kosten heb je er vlug uit in vergelijking met een abonnement op de sportschool.
  succes met je overweging.

 11. Hoi il wissel af; in neem enkel een abonnement in de winter. Ik sport doodgraag buiten maar je moet ook niet onnodig risico s gaan nemen ziek te worden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.