Black Friday

Vandaag is het in de Verenigde Staten Black Friday: de drukste winkeldag van het jaar, hét startsein voor kerstinkopen en dé dag waarop de cijfers van praktisch alle winkels weer in het zwart gaan. Amerikanen kennen natuurlijk geen Sinterklaas, dus Thanksgiving (gisteren) is voor hen de laatste feestdag voor de Kerst. De vrijdag na Thanksgiving is meestal iedereen vrij en dat heeft dan door de jaren heen uiteindelijk geleid tot Black Friday.

Ik houd hier vandaag mijn eigen ‘Black Friday’: een dag waarop al mijn cijfers in het zwart blijven. Ik heb me voorgenomen om vandaag niets te kopen. Een uitzondering zal ik wel moeten maken: de wekelijkse boodschappen. Daar had ik gisteren echt geen tijd meer voor. Maar verder blijft mijn knip gesloten!

Kies jij af en toe ook wel eens een dag waarop je bewust niets koopt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Downsized
Freddie Mercury 1946-1991


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Nee,nooit.Ik denk wel altijd bij aankopen "is het echt nodig". Soms verwen ik mezelf of een ander wel eens met iets onnodigs. Gisteren nog,een taaipop. Groeten Izerina

 2. Ik kende de uitdrukking maar wist niet dat hier vandaan kwam. Ik heb niet echt een dag gewoon een paar regeltjes zoals nooit wat kopen voor kerst voor Sint weg is, of nooit wat kopen voor Sint voor hij in het land is…
  Ook ga ik tegenwoordig bewust de stad niet in op zaterdag of een andere drukke dag omdat bij drukte wordt je volgens mij sneller verleid tot impulsaankopen. Dit soort dingen.
  Groetjes,

 3. Ik woon ook in een rustige plaats en er zijn dus ook veel dagen dat ik niets koop. Tussen de middag in de stad van het werk koop ik ook meestal niets.

  Koop je elke dag wel wat dan?

 4. Nee, gelukkig niet! Maar ik vind het wel leuk om af en toe ook echt eens bewust te kiezen voor niets kopen. Dan heb je soort het gevoel dat je iets goeds gedaan hebt, terwijl ik er anders zelf nooit zo bij stil sta.

  Ik geef eerlijk toe: ik koop denk ik 6 van de 7 dagen niets (en die 7e dag zijn dan de wekelijkse boodschappen). Een geweldige prestatie is het voor mij dus niet, en dan is het wel fijn om af en toe wel te doen alsof het heel wat is 😉

 5. Ik plan ook weleens bewust een dagje in om niks te kopen. Toevallig hou ik vandaag ook m'n eigen 'black friday' Wel was vandaag m'n energienota geincasseerd, maar verder wordt m'n salaris weer bijgeschreven en kan ik m'n spaarpot weer aanvullen!

 6. Rare jongens, die Amerikanen. Ik zou juist mijlenver uit de buurt van winkel(centra) blijven als ik wist dat het zo achterlijk druk zou worden!

  Ik koop eigenlijk alleen iets als ik het nodig heb, dan pas ga ik naar een winkel toe en soms kijk ik van te voren ook nog op http://www.voordeelmuis.nl waar ik iets het beste kan kopen.
  Ik probeer ook vaak even nog na te denken of ik iets wel echt nodig heb (heb ik het al die tijd echt zo gemist, ga ik het echt veel gebruiken, heb ik iets anders dat ongeveer hetzelfde kan (mijn eigen handen bijvoorbeeld ;-)) of iets dat het nog een beetje doet; zoals onze stereo, met veel geduld en tijd krijg je daar best een CD in gepropt en als je geluk heb, speelt ie ook nog af ook…dan doettie het toch nog?)

 7. Ja, zo'n beetje elke zondag (Logisch, want dan zijn de meeste winkels dicht).

  Ik heb je blog toegevoegd bij de 'links' op mijn blog. Ik zou het leuk vinden als je mijn blog ook toevoegt aan jouw lijstje (als je mijn blog leuk vindt tenminste).

 8. Ja vandaag, het is vandaag de internationale niet-winkeldag. Maar sowieso winkel in nauwelijks in het weekend. Ook op zondag zijn de winkels hier open. Maar ik vind het heerlijk om in het weekend juist andere dingen te doen dan winkelen.

  Liefs, Haagje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.