Sneeuw

Mijn planning van gisteren was iets te optimistisch; het is me niet gelukt om alles af te strepen, maar ik weet wel dat ik er alles aan gedaan heb, dus was er blij genoeg mee. Vandaag moest ik een aantal andere dingen doen, waarvoor ik ook de auto in moest. Natuurlijk nét die ene dag dat hier sneeuw lag! Ik hoopte dat het nog even weg zou blijven, maar helaas.

Op zich snap ik wel wat mensen leuk vinden aan sneeuw, maar ik kan er toch niet heel enthousiast van worden. Een mooi wit landschap is leuk, tot je weg moet. En van zo’n landschap blijft vaak alleen maar een vieze modderpoel over als het eenmaal een paar dagen ligt. Maar goed, je doet er niets aan en mezelf – na vakkundig een herfstdip ontweken te hebben – een winterdip aanpraten schiet ook niet op. Voor mij dus een nieuwe uitdaging: met positieve gedachten de winter tegemoet zien. Hebben jullie nog tips? Of zijn jullie net zo dol op de winter als ik?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Ik hou van de kou, maar wanneer je de weg op moet is sneeuw minder leuk. Vandaag ook met de auto weggeweest en gleed behoorlijk door. het wqas glibberig op de weg. Dat is minder leuk.

  maar als je op de bank zit en naar buiten kijkt, vind ik het wel mooi.

  Liefs Frederique

 2. Joh, over drie weken worden de dagen al weer langer. Als dat niet fijn is?

  Het enige irritante is die idioten die 30 rijden op een niet gladde snelweg maar helemaal panisch worden als ze een sneeuwvlok menen te zien…

  Je kan er toch geen reedt aan doen, dus accepteren dat het zo is en genieten van het moois is naar mijn idee het meest logische dat je kan doen?

 3. Ik hou wel van de winter. Als kind al. De sneeuw van vandaag vind ik mooi, ik ben na het werken nog even het dorp in geweest en een stukje polder om foto's te maken. Was erg mooi! Ik geniet dan echt extra van het landschap. 🙂

  Autorijden vind ik wel eng soms.. veel gladde stukjes en mafketels die ondanks het weer gaan inhalen of bumperkleven… Morgen laat ik de auto staan denk ik en ga ik de bus eens proberen.

 4. Normaal gesproken hou ik niet zo van sneeuw omdat ik dan vaak veel moet rijden. Op het moment helemaal niet. En ik heb er vandaag van genoten, de hond bij m'n ouders opgehaald en lekker in het park wezen lopen.
  Verder vindt ik de winter, zoals het twee jaar geleden was het mooist, toen was het ook heel koud met droge vorst. Dan heb je geen gladheid en wel dat mooie witte op de bomen.

 5. GA ieder dag even naar buiten,dat helpt echt. Mijn man houdt ook niet van de winter. Ik maak altijd op midwinter een feestmaal. Dan vieren we,dat het weer eerder licht wordt. Groeten Izerina

 6. Elke dag naar buiten of een daglichtlamp. Wij hebben er een van Philips en mijn man gebruikt hem elke dag. Staat dan gewoon zo'n 20 minuten naast de computer. Groet, bespaarma(atje)

 7. Tja, ik heb makkelijk praten. Eigenlijk is alles waar ik naar toe moet op loopafstand dus dat is goed te doen. Surprise van zoon hebben we vanmorgen vastgebonden op de slee en lopen maar. Het kost allemaal wat meer tijd en wat improvisatie-talent maar dat is juist wel leuk. Dus geen tips van deze kant. Accepteren en berusten, dat zeg ik tegen mijn man ook, haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.