Krater in het budget

Krater in het BudgetGisteren is er een krater in het budget geslagen! Nu klinkt dat alsof we er niets aan konden doen, maar dat is niet helemaal waar. Er moest (al even) een nieuw bed kopen. Ik wilde eerst maar gaan voor iets ‘tussendoors’, maar vond de prijzen best wel tegenvallen. Nu kwamen we zaterdag bij een beddenzaak en liepen daar ineens tegen een prachtig bed aan. Mooi, lekker, precies wat we zochten. En het bleek ook nog eens afgeprijsd te zijn. Na nog flink onderhandelen hebben we de prijs nog verder naar beneden gekregen én wat extra dingen (dekbed op maat, etc.) gescoord, waardoor we eigenlijk niets meer kwijt waren dan voor het eerder geplande ‘tussendoorbed’.

Natuurlijk moet de krater wel weer gevuld worden, dus ik ga morgen even zitten voor het schuifwerk. De meest logische pot is de verbouwingspot, maar ik wil eigenlijk proberen om het gat op zo’n manier te vullen, dat het het minst ‘hard’ aankomt.

Het viel mij overigens wel op hoe duur bedden kunnen zijn, zelfs als je niet gaat voor één van die grote merken. Wat vinden jullie een redelijke prijs voor een tweepersoonsbed, slaapklaar? Dus inclusief matrassen en evt. zo’n topding?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Gratis eten
Leuke tips voor een goedkope kerst


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Mijn bed is eigenlijk het echt dure in huis. Mijn boxspring kostte 1000, inclusief matrassen en topdek. Hij slaapt heerlijk! Ik heb helaas niet afgedongen, toen wist ik niet dat dat kon…

  Dekbed en overtreksets enzo heb ik goedkoop bij de Action gescoord, maar dan heb je geen topkwaliteit.

  Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd hoeveel jij kwijt was dan aan je nieuwe bed. Wanneer wordt het geleverd?

 2. Oudste zoon heeft anderhalf jaar geleden een boxspring gekocht voor 1800 euro. Jongste zoon vorige week een van 1600 euro. En dan zit er geen dekbed bij.

  Ik viel zowat van mijn stoel. Ik vind het erg duur.

  Ik heb een "normaal" bed. Al 10 jaar. Wij hebben net nieuwe matrassen gekocht. maar die waren niet zo duur. Ik slaap heerlijk!

  Liefs Frederique

 3. Wat ik ervoor zou willen uitgeven is denk ik rond 350 euro, all in.
  Maar wat ik zou willen uitgeven als ik alles kon betalen is natuurlijk een heel ander verhaal.
  Maar je hebt mijn nieuwsgierigheid nu echt gewekt. Als ik niet te brutaal ben: maak je het nog openbaar hoeveel je hebt betaald of in ieder geval hoeveel procent je er van kon afdingen?
  Dat vind ik namelijk ook interessant.
  Groetjes,

 4. Ik heb twee jaar geleden electrisch verstelbare boxsprings gekocht. 2 maal 90 cm breed. Met topdekmatrasjes kwam het op 1000 euro. Het was een aanbieding. Dekbedden, overtrekkenen kusssens had ik nog. Zo'n beetje het goedkoopste in zijn soort. Slaapt prima, de verstelbare bodem wordt door mij geregeld gebruikt, door mijn man nooit.

 5. Ik heb bijna 2 jaar geleden m'n bed gekocht. Een boxspring, 2 x 90 cm. Volgens mij waren ze samen rond de 1500 euro. Daar kwam nog een hoofdboard bij van 200 euro. Toen wilde ik er een pocketveringmatras bij, gelijk een goede. Die was rond de 1000 euro. Omdat ik daar net een offerte had laten maken voor m'n hele meubellijn, overigens ook met een flinke korting. Kreeg ik die matras er 'gratis' bij. Vondt ik toen wel een mooie deal. Ben nu wel benieuwd hoeveel je ervoor betaald hebt! M'n bed ligt wel heerlijk!

 6. If only you could buy (and perhaps love) a Japanese futon.

  We buy one futon at around $150 to sleep on, but we should really have 3 stacked on top of each other or $450 CAD in total.

  I think J-Life international ships everywhere. But that's an untraditional bed of course. No box spring or frame.

 7. Ons bed is al heel oud. Maar de matrassen kocht ik 2 jr geleden nieuw. In de aanbiedng 350 euro. Daar hoop ik toch minstens 10 jr mee te doen.Groeten Izerina

 8. Wow, €350 is wel heel goedkoop, die heb ik dan weer nergens kunnen vinden!! Ons bed was zonder toebehoren, maar met matrassen (het is een boxspring, maar zitten nog extra matrassen op) €1900. Uiteindelijk hebben we het bed (180*200 of 220, dat laatste weet ik niet zeker meer), matrassen, heel dikke topmatrassen, een duurzaamheidsbehandeling van het bed, vierseizoenendekbed, twee kussens en een dekbedovertrek voor €1200 mee kunnen nemen.

  Ik heb nog even snel rondgekeken en zag dat ze in die winkel €219 rekenden voor het topding, €150 voor het dekbed en €40-€100 voor dekbedovertrekken. De kussens kon ik niet vinden. Al met al zitten we dan toch op +- 50% korting 🙂

  Het blijft nog steeds heel veel geld, maar ik ben wel heel blij met de deal. Het is direct een aankoop voor lange termijn, dus niet vijf jaar ofzo, de extra matrassen erbij kunnen omgedraaid worden (kan bij onze huidige boxspring niet), waardoor je het bed nog langer mooi houdt, en uiteindelijk zijn we weinig meer kwijt dan wanneer we voor goedkoop los waren gegaan. Ik heb daarvoor o.a. bij IKEA gekeken, waar je b.v. wel redelijk goedkoop (paar honderd euro) een ledikant hebt, maar nog geen matrassen e.d. Dat komt er dan nog bij. Bovendien is de IKEA best ver bij ons vandaan en kunnen we er daarvoor ook nog wel +- €100 aan dieselkosten bij optellen. Ons huidige bed is ook IKEA, maar dat is niet echt voor herhaling vatbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback