Eindafrekening water

Gisteren kregen we de eindafrekening van het waterbedrijf. We moeten over het hele jaar nog €6,45 bij betalen. Dat is niet veel, maar het verbaast me wel; we hebben in 6,5 maand 40 kuub verbruikt en in een heel jaar 78. Het voorschot was gebaseerd op die 40 kuub, dus eigenlijk zouden we zelfs nog een klein beetje terug moeten krijgen.

Maar wat is het geval: ook de waterprijs is omhoog gegaan en dat betekent meer kosten. Wij gaan nu per maand €13,06 betalen, in plaats van €11,99. Dan doen we het alsnog beter dan de vorige bewoners; die verbruikten in 5 maanden 73 kuub, maar ietsje minder dan wij in het hele jaar…

Hebben jullie de eindafrekening al en viel het mee of tegen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Hier nog geen gekregen, moeten zelfs de meterstanden nog doorgeven… ook nog niets voor ontvangen. Vorig jaar moesten we niet bij betalen maar ook niets terug… ben eens benieuwd voor dit jaar.
  Ik vind alvast dat jullie verbruik zeer goed is hoor… Wij betalen 59 per 3maand…

 2. Nog geen factuur gezien, maar we gaan dik moeten betalen. En dan niet owv ons verbruik !! – Omdat we de vorige keer zo weinig verbruikt hadden, weigerden ze nog voorschotfacturen te versturen – dus dit jaar komt alles ineens, en ondanks het zeer lage verbruik, verwacht ik een factuur van om en bij de 200 euro, enkel en alleen voor alle taksen die er op ons weinige verbruik geheven worden …

 3. Ik ben trots. Wij krijgen nu 34 Euro terug en moeten nu driemaandelijks 63 Euro betalen. We hadden wel alleen een douche, maar wel 2 wasmachines. Nu hebben we ook een bad dus misschien is het volgend jaar meer. En we zijn met tien personen.

 4. Ik heb het even voor je moeten opzoeken, want de afrekening viel hier een tijdje terug al op de mat. Wij moesten 33,50 bijbetalen. Wij hadden van okt. 2009 t/m okt 2010 146 kuub verbruikt. Wij zijn een gezin met 4 personen. Het voorschotbedrag is nu 17 euro per maand.
  Wij hebben wel meer water verbruikt dan nodig was. Dat krijg je als manlief de verpakking van de reinigingskit voor het zwembad niet goed leest!! Gevolg, tot 2 keer toe het I.ntex zwembad moet laten leeglopen en weer vullen.

 5. Hier 70m3 verbruikt met 2 personen. Weer minder dan vorig jaar. Op de 43m3, zoals Izerina, uitkomen zal niet lukken. Maar we blijven bewust met water omgaan.

 6. waar haal jij je water vandaan? wat een koopje 78 kuub voor 150,33 incl bijbetaling. ik betaal bij Vitens voor 99 kuub 333,63
  water(€104,45)+belasting+vastrecht+btw+zuiveringsheffing+ ingezetenheffing ++++++.
  mijn voorschot is nu 34,- p mnd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.