Gemeentelijke heffingen: au!!

Na de relatieve meevaller van het waterbedrijf, komt de jaarlijkse domper weer langs: de acceptgiro van de gemeente. Vorig jaar moesten we ruim €850 betalen en dit jaar is dik €10 meer. Dat lijkt misschien weinig (extra dan, het bedrag zelf is wat mij betreft allemachtigste veel), maar als je ziet dat ze de WOZ-waarde wel met €25.000 naar beneden hebben bijgesteld, zou je toch op z’n minst verwachten dat de belasting ook wat lager uitpakt. Blijkbaar zijn er weer allerlei verhogingen geweest en zit er niets anders op dan te betalen. Gelukkig mag het in twee termijnen en zijn we er daarna weer een jaar vanaf, maar echt blij kan ik er toch niet van worden.

Weer genoeg geklaagd en op zoek naar oplossingen: zijn er toevallig nog creatieve manieren om deze lasten te drukken? 🙂

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

Wat heb jij over voor je gezondheid?
Wat is jouw routine?


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Hier hetzelfde verhaal. De gemeente zou de lasten niet verzwaren, maar toch is het ietsje duurder geworden. Ik noem het maar creatief boekhouden. Je kunt natuurlijk altijd bezwaar aantekenen, maar dat is vaak vergeefse moeite.
  Gr. LZV

 2. Wij gaan welgeteld wel 3 euro minder per jaar betalen, joechee, 't is de moeite!
  Maar wel de WOZ-waarde behoorlijk gedaald. Je wil er toch niet aan denken dat die weer gaat stijgen, want hoe hoog wordt de rekening dan wel niet? Hoe je het zou moeten drukken, geen idee?? Misschien de gemeente verzoeken om in een minder duur pand te gaan zitten. Hier gaan ze een nieuw supergroot stadhuis bouwen….ik weet wel waar mijn geld naar toe gaat!

 3. Gewoon bezwaar aanteken! Heb het in mijn oude huis ook van 134 naar 125 gekregen. Scheelt toch weer een paar tientjes met alleen even een briefje schrijven en een postzegel.

 4. Bij mij was de gemeentelijke heffing 70 euro hoger geworden, ook al hadden ze beloofd dat het niet meer dan een tientje per huishouden zou worden… De ware reden is dat ze zelf de begroting niet rond kunnen krijgen. Als je als particulier niet rond kan komen heb je pech, maar als gemeente pluk je gewoon je inwoners wat meer.

  Hier wilden ze ook voor zoveel miljoen een nieuw gemeentehuis neerzetten, maar daar is terecht van hogerhand een stokje voor gestoken. Veel te duur, zeker voor crisistijden.

 5. mmm ik betaal nu 16,50 meer en mijn woz is ook gedaald.
  we betalen in 10 termijnen en als je niet veel verdiend en geen dure auto hebt (2675,-) dan kun je ontheffing krijgen en dit geld ook voor de waterschapslasten.
  Helaas is mijn auto iets meer waard. pffff ik weet het ook zo niet het enigste waar je op kan bezuinigen zijn je uitgaves aan boodschappen/kleding/energie en vaker op de fiets en op een geven moment houdt het gewoon op dus moet je meer werken.Tja of een rijke vent trouwen

 6. De gemeentelijke lasten waren lager dan vorig jaar bij mij, scheelde 30 euro. M'n WOZ was niet verlaagd, maar de milieuheffing was lager. Ik vind het prima! Bij mij wordt het in 9 termijnen afgeschreven. Waterschap lag ook weer in de bus afgelopen weekend. Die moet voor 31/5, dus daar wacht ik nog even mee! Vervelend weer al die rekeningen!

 7. WOZ-waarde verlagen heeft geen zin; omdat we er nog niet zo lang wonen, gaan ze uit van de verkoopprijs (nu dus minus 25.000). Op dit moment is het niet echt handig om het risico op een fysieke inspectie te lopen (voor zover dat gebeurt), want onze verbouwingen hebben de waarde inmiddels wel verhoogd.

 8. Tsja ik baal er aan de ene kant ook van, maar meer omdat het zo'n groot bedrag is. We betalen 10 euro meer dan vorig jaar. Aan de andere kant reserveer ik iedere maand een bedrag voor dit soort kosten, dus geld van de spaarrekening gehaald en in 1x betaald. Geeft toch een heerlijk gevoel dat je een buffer voor dit soort dingen hebt. Voor alle grote rekeningen die jaarlijks/kwartaal voorbij komen, leggen we iedere maand een bedrag opzij en het betalen doet nu een stuk minder "pijn" dan eerst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.