Wat is jouw routine?

Normaal gesproken heb ik eigenlijk niet echt een routine: ik probeer zo vroeg mogelijk op te staan en zo veel mogelijk te werken voor ik naar mijn werk moet. Als ik tijd en zin heb, eet ik wat en anders niet. Natuurlijk kun je in elke omstandigheid een routine opzetten, maar mij is dat eigenlijk tot dusver nog niet gelukt. Straks komt dat er misschien wel van en nu vroeg ik me af: wat is nu een fijne routine?

Ik zat zelf te denken aan: wakker worden (liefst steeds zelfde tijd), ontbijten, stukje wandelen of iets anders bewegen, douchen, thee zetten en werken. ‘s Morgens en ‘s middags kan ik dan nog een theepauze houden en tussen de middag even lekker de tijd nemen om te eten. ‘s Avonds voor het avondeten stoppen, zodat ik de avond voor mezelf heb. Het klinkt heel makkelijk, maar ik vermoed dat ik nog wel wat tijd nodig zal hebben om er aan te wennen en het ook daadwerkelijk allemaal zo te doen. Ik wil het wel heel graag, want volgens mij is een routine ook een stap naar een rustiger leven én krijg je dan toch meer gedaan dan wanneer je elke dag maar weer ziet wat ‘t wordt.

Heb jij een routine, hoe kom je daaraan en heeft het lang geduurd voor die ingesleten was? En zijn er nog dingen die je in mijn routine toe zou voegen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Misschien moet je één voor één beginnen met je gewoontes. Het heeft een paar weken nodig om in te slijten.Ik zou een moment van stilte inlassen. Misschien bij een theepauze?
  Zelf heb ik een hele ochtendroutine,ook toen ik werkte. Opstaan,joggingpak aan en hond uitlaten. Eten. Yogaoefeningen en even mediteren.Daarna aankleden. Voor de lunch probeer ik een soepje of salade te maken."s midags is een vast punt nog een wandeling met de hond.Groeten Izerina

 2. Ik heb een routine, omdat ik naar een kantoor moet om te werken. Dat helpt voor mij heel erg. Het is verder ook goed voor je sociale contacten om naar een plek te gaan waar je veel mensen spreekt.

  Toen ik mijn eindscriptie schreef, ging ik ook iedere dag naar een computercentrum in de UB om daar te kunnen werken. Daar ben ik meer geconcentreerd dan thuis.

  Maar jij werkt wel thuis begreep ik. Je zou jezelf bijv. twee weken kunnen dwingen om je hierboven beschreven routine te doen? Daarna ben je er misschien wel aan gewend en gaat het vanzelf.

 3. Doordat mijn man en ik beiden werken en er 2 kinderen naar school moeten is er zeker een routine. Niet één die ik zelf heb gekozen , maar waar je helaas niet aan ontkomt. Ik kan me voorstellen dat als je thuis werkt, het moeilijk is om werk en privé goed te verdelen. Volg vooral je gevoel en probeer het een tijdje zoals je hierboven beschrijft. Je hebt niets te verliezen.

 4. Ja, ik heb een heel vaste routine. 6.15 eruit, ontbijttafel dekken. Naar boven zoon en dochter roepen, oudste hoeft niet, die komt er zelf uit. Aankleden, nog een keer zoon aansporen en naar beneden. Drinken zoon inschenken, nog een keer naar boven bellen en dan met z´n allen ontbijten. Kids naar school, afruimen, afwasmach. leeg en dan de hond uitlaten. Terug, koffie en blogs kijken en daarna aan de slag in huis. Meestal eten voorbereiden en de was doen en dan de rest v.d. klussen. Elke dag hetzelfde, maar dat vind ik wel zo prettig, ´t geeft mij rust.

 5. Klinkt heerlijk zo'n routine.
  Soms denk ik een routine te hebben, maar dan veranderd er weer wat (hier veranderd constant vanalles) en dan is het weer weg routine.

 6. Nee ik heb niet echt een routine. Dit omdat ik wisseldiensten (zorg)werk. Als ik vrij ben dan lummel ik maar een beetje aan (net als vandaag)opruimen ,bed opmaken, wasje ophangen, aankleden, achter mijn PC blogjes lezen en schrijven natuurlijk. Vanmiddag effe boodschappen doen en dan op de bank een boekje lezen of zo. Maar dat kan per dag verschillen.

 7. Wij zijn gebonden aan de schooltijden en het werk van man. Ik probeer verder de klussen zo logisch mogelijk (eerst afstoffen, dan stofzuigen en dweilen) te doen, zodat ik daar zo weinig mogelijk tijd aan kwijt ben. Vandaag schreef ik er toevallig al een blogje over.
  Bespaarma(atje)

 8. Ik heb de afgelopen maanden toen ik thuiszat ook geprobeerd om er routine in te krijgen. Heel veel goede ideeën, maar uiteindelijk lukte het niet echt. Nu ik aan het werk ben denk ik dat ik pas weer in het ritme kom.

 9. Ik weet niet of je een avond of een ochtendmens bent. Maar savonds werken hoeft natuurlijk niet erg te zijn als jij dan veel effectiever bezig kunt zijn.
  Zelf ben ik erg van de rust, reinheid regelmaat, ouderwets misschien maar ik doe het er het beste op. Nadeel is dat ik er niet goed tegen kan om heel laat naar bed te gaan. Momenteel is mijn zelf discipline iets minder goed en ga ik eigenlijk een half uur/uur te laat naar bed.
  Nu (vanochtend) baal ik er van.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.