Granaatappel!

Voor mijn werk schrijf ik regelmatig berichtjes over bijvoorbeeld gezondheid. In veel van de artikelen die ik daarvoor lees, kwam ik granaatappels tegen. Ze zouden heel lekker zijn en ook nog supergezond. Omdat ik al een voorliefde voor rood fruit heb, moest het er nu maar eens van komen. Schreeuwend duur bij de C1000 (€2,99 per stuk!!), maar goed, gezondheid is onbetaalbaar 🙂

Het goede nieuws: hij was ontzettend lekker en je doet er best lang mee. Ik doe ongeveer een kwart in een bakje yoghurt (geen melkdrinker, dus moet ergens calcium vandaan halen) en kan er dus zo’n 3-4 dagen mee doen. Het slechte nieuws: wil ik elke week een of meer granaatappels op mijn boodschappenlijstje hebben, voor €2,99 per stuk? Ik wil wel graag fruit eten, maar word om een of andere vreemde reden misselijk van b.v. bananen en appels. Aardbeien en kersen zijn hier ook favoriet, maar ook minstens zo duur en veel bederfelijker.

Dus: dag budget, hallo granaatappels, of toch uitkijken naar een (goedkoper) alternatief?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Top 5 natuurlijke schoonmaakmiddelen
Leuke dingen!


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Waarom zijn die granaatappels eigenlijk zo duur? Zijn ze zeldzaam, of moeilijk te kweken?

  Van bananen moet ik ook overgeven. Die vind ik afschuwelijk. Aardbeien vind ik echt verrukkuluk.

 2. Tsja, ik zou zeggen hallo granaatappel.

  Waarom zou je moeilijk gaan lopen doen voor iets dat 3 euro kost?? Ik snap nooit waarom mensen zulke kleine bedragen willen besparen, terwijl je misschien wel veel meer kunt besparen door echt grote posten aan te pakken als verzekeringen, verbouwing en hypotheek bijvoorbeeld?

 3. @Oryx: Dat kan ik me voorstellen, voor mij is het een combinatie. De grote posten zijn – voor zover dat nu mogelijk is – aangepakt. Onnodige verzekeringen de deur uit en premies flink omlaag. Voor de verbouwing hebben we nu adressen waar de geleverde kwaliteit erg goed is en de prijs netjes en bestellen we niet meer dan nodig is. De hypotheek betalen we langzaam maar zeker af en zodra de rentevaste periode afloopt, kan daar ook over onderhandeld worden. En €3 lijkt misschien niet veel, maar als je er twee in de week eet, dan ben je op jaarbasis zo €300 verder. Juist dat soort dingen waarvan je misschien denkt 'Wat maakt het uit?'tikken op jaarbasis het hardst aan. Oké, het valt in het niet bij €20.000 of €30.000 aan verbouwingskosten, maar dat stopt straks een keer, terwijl van die kleine gewoontes soms je hele leven door gaan.

  (Maar goed, als het binnen het boodschappenbudget past, dan haal ik ze, dan neem ik wel wat minder chips 😉 )

 4. Inderdaad zijn het vaak de kleine bedragen bijelkaar die enorm aantikken en dat dan weer naast de dingen die in een keer besparen.
  Maar vind wel dat je jezelf mag verwennen toch? Dus misschien niet elke week een granaatappel, maar eens in de twee weken…scheelt toch weer en je kunt genieten.
  In toko's zijn ze goedkoper te verkijgen.

 5. Het schijnt inderdaad een dure vrucht te zijn want er is ook een verzorgingslijn van Weleda met granaatappel die erg prijzig is (maar wel lekker!)
  Ik koop wel dure sappen en groenten e.d (biologisch) maar spaar dat uit door geen shampoo te kopen en zelf deo en tandpasta te maken, en nog heel veel andere dingen. Ook ben ik zuinig op mijn kleren en schoenen en ga nooit naar de kapper. Eten en drinken vind ik het belangrijkste omdat ik goed voor mezelf wil zorgen. Maar dat is voor iedereen weer anders natuurlijk.

 6. Als het lekker is en gezond en als je niet van ander fruit houd. Het is te overwegen. Misschien dat het op de markt goedkoper is. Ik ken granaatappels eerlijk gezegd niet. Ik eet altijd in ieder geval een appel elke dag en daarnaast varieer ik met kiwi's, peren en grapefruits. Bananen hou ik niet zo van. Sinds kort koop ik weer aardbeien. Niet meer in de supermarkt, daar had ik pas hele dure, nu bij een turkse groenteboer, is veel goedkoper. Grapefruits zijn ook duur per stuk zijn ze 89 cent. Ik koop er eentje per week en die pers ik uit en ik drink het sap op. Dat schijnt vetafdrijvend te zijn en gezond.

 7. Ik denk dat je meer moet kijken op een fruitkalender en fruit kopen van het seizoen. Dat scheelt een slok op een borrel volgens mij. Een stuk fruit wat zo duur is, laat ik liggen.Gr. LZV

 8. Ik denk dat sommige soorten fruit erg gehyped zijn en beslist niet gezonder zijn dan ander fruit. De één bevat wat meer van het één en de andere van het ander. Als je dus maar varieert in de soorten fruit (en groenten) kom je wel aan je vitamines ook zonder granaatappel. 😉 Als je ze superlekker vindt kun je ze toch af en toe kopen om jezelf te verwennen?

 9. mijn man is groenteboer, en die vindt 2,99 echt BELACHELIJK DUUR voor een granaatappel! Dan kan stukken goedkoper, misschien toch maar eens bij de échte groenteboer kijken ipv de supermarkt? Iedereen denkt nl dat de groenteboer zo duur is, maar vaak zijn die veel scherper/goedkoper ivm dagprijzen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback