Verf op glas – tips?

Het meeste schilderwerk in en om ons huis doen we zelf. Voor het grootste deel ook erg netjes, maar soms gaat er wel eens wat mis. Nu is er op een aantal ruitjes in deuren en ramen wat verf gekomen. Normaal gesproken krab je dat er netjes af met zo’n verfkrabber, maar deze ruitjes zijn (nogal heftig) gebobbeld, waardoor dat totaal niet lukt. (Ik heb er een plaatje bijgezocht, zoiets is het ongeveer)

Heeft iemand nog een slimme tip om die verf eraf te halen, zonder het schilderwerk dat op het raam/de deur zelf zit te beschadigen? Ik heb nog niet alles geprobeerd, maar kwam zelf tot:

– Afbijt
– Schuursponsje
– Mesje, kijken wat er af te krabben is
– Aceton, werkt ook op nagels?

Wat is de beste methode?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

Zelf een vochtvreter maken
Zero Waste-fail en Consuminder-win


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. tip voor evt. vergeten verfklus: voor je gaat verven glas naast hout insmeren met doorgesneden ui, zou dat dan omgekeerd ook werken? Dus ui op verf op glas, inweken laten, zou het ook met wattenstaafje doen, misschien wordt de verf dan wel weer zacht. ik kan het niet voor je uitproberen, heb hier ooit alles weggekrabd met de punt van een tornmesje, wij hadden toen nog 1 mm. rasterglas in de deuren, brrr.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.