Slopen is besparen

Dat slopen soms ook nog wel eens geld op kan leveren, bleek afgelopen week wel. We zijn bezig met het klaarmaken van de gang, zodat deze gestuct kan worden en de vloer gelegd kan worden. Tijdens het verwijderen van sierstripjes (wel mooi, maar hier pasten ze niet zo goed, ook niet echt netjes geplaatst) schoot mijn koevoet wat te ver door en zag ik dat er nog wat onder het gips zat. Voorzichtig (niet echt, maar wel voorzichtig geprobeerd) een plaatje weggehaald en voila: een mooi soort schrootjesplafond, al geschilderd ook!

We hebben besloten om al het gips eraf te halen en het schrootjesplafond te laten zitten. Dat zit namelijk ook in andere delen van het huis en past dus mooi bij de rest. Dat betekent wel dat we zeker ook de bovenkant van dat plafond (is boven de vloer) moeten isoleren, maar dat waren we toch al van plan. In ieder geval scheelt dit zo €100 tot €150 aan kosten voor het stucen. Natuurlijk moet er wel geschilderd worden, maar dat is toch een stuk voordeliger. Bovendien hebben we nu ongeveer 3 cm extra hoogte. Dat is hier niet verkeerd, want deze gang was vrij laag. Nu alleen nog even heel goed kijken waar het plafond wel boven zit en waar niet…!

Heeft slopen jullie wel eens dit soort leuke verrassingen opgeleverd?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Benauwd voor onweer? 5 tips!
Bouwput


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
  1. Het is wel mooi meegenomen dat er een mooie schrootjeswand onder zat. Ik heb zoiets niet meegemaakt. Als wij gingen slopen zat er niets bruikbaars onder.

    Maar het scheelt mooi in de kosten!!

    Liefs Frederique

  2. Wel eens gehoord van zulke handige verrassingen, maar nee op die acht jaar verbouwen nooit zelf meegemaakt – vandaar dat het ook acht jaar geduurd heeft zekers 😉

  3. Bij de begin-verbouwing van ons huisje keken we,wat er achter de hardboardplaten op de bovenverdieping zat. Vele jaargangen tijdschriften ,als isolatie gebruikt door de vorige eigenaar. Een jongen heeft alles eraf getrokken en weggebracht.Hij ontving fl.60.voor alle oude papier Groeten Izerina

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.