Afspraak is… geen afspraak?

Deze week weer druk in de weer geweest om alles klaar te krijgen voor de bouwvakkers die vandaag zouden komen. ‘Zouden’, want dat was de afspraak. Vanmorgen op tijd op om de deur open te doen en koffie te zetten. De eerste was mooi op tijd en daarna werd het stil. Gewacht tot koffiepauze; geen reactie. Gebeld; geen reactie. Bijna middagpauze; nog steeds geen reactie.

Als de halve dag om is, heeft het niet zoveel zin meer om te komen, dus ik ga er vanuit dat het ‘m vandaag niet meer wordt. Aan de ene kant niet erg; dan hebben we wat meer tijd om andere dingen af te maken en het scheelt natuurlijk deze week weer geld. Op zich wel prettig, want we hadden ook wat andere extra (en minder verwachte) kosten. Aan de andere kant vind ik het wel echt heel vervelend als iemand gewoon niet op komt dagen en ook niet de moeite neemt af te bellen/de telefoon op te nemen. Wij rekenen er wel op, zorgen ervoor dat van alles klaar is, ik doe boodschappen op het aantal mensen dat mee eet en we hebben natuurlijk gewoon een planning. Zelf moet ik misschien ook wel eens iets afzeggen, maar ik zou het dan wel altijd laten weten. Als ik dat niet deed, zou ik een volgende keer echt niet meer langs durven komen. Ben benieuwd of hij nog een keer komt, of dat hij ook wel aanvoelt dat het zo niet werkt…

Hebben jullie hier ook zo’n hekel aan, of zijn jullie er veel makkelijker in?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Slopen is besparen
Bouwput


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Gewoon niet op komen dagen bij een klant, dat kan toch niet!!!
  Ik zou hem gewoon een mail oid sturen dat je voor hem wel een ander zoekt die wel zijn afspraken na komt. Dan voelt hij het zelf maar in zijn portemonnee.

 2. Het is geen stijl om zo met mensen om te gaan en zeker niet met klanten. Ik kan er ook slecht tegen, dat soort dingen.

 3. Ik kan hier ook heel slecht tegen. Ik heb zoiets van afspraak is afspraak. Als je echt niet kan laat het dan even weten toch. Ik zou ook voor een ander kiezen.

 4. Voor mij heeft zoiets ook te maken met respect. Als het dan om wat voor reden niet lukt op zo´n dag, laat ze op z´n minst dan even bellen. Hoeveel moeite is dat nou eenmaal??

 5. Van zoiets baal ik ook. Ervaring heeft geleerd dat bij verkoop mensen ook bij het afhalen gewoon niet komen opdagen. Er bleef toch iemand thuis. Groeten Izerina

 6. Er kan natuurlijk altijd iets tussen komen. Maar dan kun je de klant toch even bellen? Gewoon onfatsoenlijk dat ze dat niet doen. En ja, ik erger me daar groen aan.

 7. Ik vind het niet kunnen. Respectloos. Bel dan op tijd af. Mij is het ook ( vaak) gebeurd. Ik ben er nu wel klaar mee. Die mensen komen er bij mij niet meer in.

  Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback