Vleesvervangers

Vleesloos etenAlleen eten heeft als voordeel, dat je mooi even wat dingen kunt uitproberen. Zoals vleesloos eten. Als ik iets maak waar ik geen vlees in of bij doe, kies ik meestal voor champignons als vervanging. Daarnaast haal ik wel eens een vegetarische ham- of kaasburger bij de Lidl. Ik was echter wel benieuwd of er nog meer smakelijke vleesvervangers zijn. Het hoeft niet echt de structuur van vlees te hebben, maar de maaltijd moet wel een beetje ‘compleet’ voelen. Als ik bijvoorbeeld iets van aardappels, groente en champignons heeft, is dat goed genoeg gevuld. Alleen aardappels en groente voelt weer wat minder compleet.

Wie heeft nog handige, betaalbare tips om vleesloos eten nog leuker te maken? (Liefst rekeninghoudend met mijn fobie voor paprika en ui!)

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Uitdaging: doordeweeks geen chips meer
Schema in de war


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Aardappels en kaas vormen een goede combinatie. Je kunt bijvoorbeeld een salade met blokjes kaas/feta als 3e ding op het bord nemen. Als je ook nog nootjes of zaadjes over je salade strooit heb je meer bite en meer eiwitten.
  Ik maak vaak 2 of meer groentengerechten, soms met een (kaas)sausje ipv vlees. Je kunt ook een potje seitan kopen en daar hachee van maken of pannekoekjes gevuld met peulvruchten, sla, tomaat enz. Er zijn eigenlijk heel veel opties.
  In vegetarische kookboekjes vind je ook wel recepten voor notengehakt of eiergehakt, kaasschnitzels en andere vleesvervangers. Berty van Essen heeft ooit zo'n boekje geschreven, ik zie dat het 2e hands verkrijgbaar is: http://boeken.tweedehands.net/kookboeken/berty-van-essen-vegetarisch-kookboek.html

 2. 'n Gevulde avocado, courgette, aubergine, of zo.
  Ook lekker zijn bijv. sojabrokjes ('k weet ook niet waarom er geen leukere naam aan gegeven is), rijstburgers of falafel.
  Gewoon uitproberen, suc6

 3. Seitan maken van glutenmeel (verkrijgbaar bij sommige natuurwinkels maar veel goedkoper bij molens die nog zelf malen) Je kunt seitan in een potje kopen maar dan is het heel duur en je eigen seitan kun je iedere smaak geven die je wilt. Ik vind het echt een aanrader. Als je het deeg gemaakt hebt kun je het in kleine stukjes trekken en meteen bakken of kort koken en dan bakken. Je moet maar een beetje googelen dan vind je er genoeg over. Ook lekkerder als tofu omdat het naar tarwe smaakt.

 4. Zelf eet ik geen vleesvervangers. Vaak maak ik een bonenschotel met veel groenten. Of een graan met gesmoorde groenten.Maar ook pasta met groenten en wat geraspte kaas smaakt prima. Groeten Izerina

 5. Ik koop wel eens van die Valess vleesvervangers (van zuivel), dat zijn eigenlijk de enige vervangers die ik echt lekker vind. Meestal doe ik er dan een zelfgemaakt sinaasappelsausje overheen. Erg lekker! Dat lijkt nog op vleesjus ook, maar smaakt toch heel anders.

  Kaasschnitzels zijn inderdaad ook lekker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback