Rode cijfers

Na twee hele dure weken moest ik er toch aan geloven: kijken wat de schade nu precies was. En de rode cijfers aanvullen met geld van de spaarrekening. Ik hoop in de eerste instantie altijd dat het zichzelf recht trekt. Soms blijk je ineens nog ergens een uitbetaling van te krijgen, waardoor het gat tussen rood en zwart weer kleiner wordt. Deze keer zat dat er niet in, dus moest er worden aangevuld.

Gelukkig is het uitgegeven geld niet verspild en is het vooral opgegaan aan de verbouwing, maar de komende periode ga ik wel even wat strakker de broekriem aanhalen. In ieder geval geen makkelijke happen meer (want die zaten er toch wel een paar keer tussen), wat meer koken met wat nog in de kast staat en kijken of ik nog het één en ander via MP kwijt kan raken. Met een beetje geluk hoeft er dan komende weken verder niets van de spaarrekening af.

Kunnen jullie daar ook zo van balen, als je weinig andere keuze hebt dan aan je spaargeld te zitten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. De laatste tijd heb ik ook geregeld mijn spaargeld aangesproken, ik wilde een aantal zaken kopen die buiten de huishoudpot vallen. Maar het is wel jammer om er aan te zitten want je weet niet wat er nog voor tijden aanbreken. Ik wil wel een buffertje houden voor je weet maar nooit.

  2. Ik baal er toch ook altijd van. Gelukkig heb ik deze maand, na het eerst aangesproken te hebben, het ook weer een beetje terug aan kunnen vullen. Want als student heb ik geen heel hoog spaartegoed, en ook ik vind een buffertje wel prettig…

  3. Ik vind het vreselijk om spaargeld op te nemen.
    Het geld voor de verbouwing heb ik apart gespaard. Hoe gek het ook klinkt, dat voelt anders. Maar als ik geld van mijn buffer op moet nemen, baal ik als een stekker. Husband ligt er niet wakker van. "Daar heb je toch spaargeld voor", zegt hij. "Het is niet alleen om naar te kijken". En dat hou ik maar in mijn achterhoofd, als ik weer geld op moet nemen. Want het vliegt de deur uit.

    Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.