Met reuzensprongen vooruit

Na twee jaar keihard klussen gaan we ineens weer met sprongen vooruit. Soms is het maanden werken en dan zie je bijna geen vooruitgang en soms komt alles bij elkaar. Nu zijn we (gelukkig) op dat moment aanbeland: binnen ongeveer een maand zijn vier ruimtes in het huis helemaal af. De gang, de woonkamer, een kleine kamer en een grote kamer. Vooral de woonkamer is echt een opluchting. Niet eens omdat het dan gewoon af is, maar vooral omdat we dan niet meer met meubels hoeven te schuiven. In de twee jaar dat we hier zitten, hebben we alle meubels al ongeveer vijf keer moeten verhuizen. De zesde keer moet straks de laatste keer zijn. Wel fijn, want we hebben echt een paar superzware dingen, die je bijna al weg zou doen bij de gedachte dat je het nog zes keer zou moeten verplaatsen.

Financieel is de voltooiing van deze ruimtes een flinke aderlating, maar zolang we het op één of andere manier maar voor elkaar krijgen, zijn we allang blij. Ik ga niet meer zeggen dat we de grootste kosten nu gehad hebben, want de vorige keer dat ik dat zei, ging die vlieger ook niet echt op. Voorlopig laat ik de teugels dus nog maar even niet vieren en blijf ik zuinig aan doen. De dingen waar ik deze week extra aandacht aan wil besteden:

– Meer ruimte door spullen op te ruimen, ga ik ook het boek Minimorfoses voor gebruiken (van de Huishoudcoach, heb ik laatst van iemand gehad!)
– Meer (koel)kastkoken
– Weer vier of vijf keer sporten (die tijd zit ik tenminste niet te snaaien!)

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

Dagje 'rust'
Tijd voor een minimorfose


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.