Dertien-en-een-halve minuut

Dertien-en-een-halve minuut. Dat koste het om mijn geplande minimorfose uit te voeren. Maar die minimorfose, het opruimen van mijn bureaublad was niet al mooi op vrijdag de 5e klaar, toen ik het me voorgenomen had. Nee, ik heb het gisteren pas gedaan.

Nu zul je misschien denken: wat maakt dat uit, het is toch gebeurd? En dat klopt ook wel, maar het is wel een beetje exemplarisch voor mijn manier van doen. Bergen stapelen zich op, ik weet dat ik er wat aan moet doen, ik word er elke minuut (soms letterlijk) mee geconfronteerd, maar het duurt eeuwen voor ik er ook daadwerkelijk iets aan doe. Dat wil ik graag veranderen, maar is niet makkelijk. Nu heb ik op het moment wel een paar extra zetjes, die me hopelijk wat verder helpen:

– De vloer ligt en dat heeft me geïnspireerd om dingen netter te houden. Tot nu toe werkt het voor de ruimtes mét vloer, maar ik merk ook dat ik andere dingen meer opruim
– Ik heb deze week eindelijk mijn eerste Real Simple gekregen en dat werkt, samen met het lezen van blogjes, erg goed om wat meer te focussen op decluttering etc.
– Het is weer tijd om extra op geld te letten en opruimen zorgt altijd voor een relatief leuke tijdsbesteding (ik vind opruimen namelijk best leuk, aan schoonmaken heb ik veel meer een hekel), die altijd meer oplevert dan het kost

Gelukkig ben ik ondanks mijn vele plannen en bijna evenveel mislukte plannen ook een onverbeterlijke optimist, dus ik ga gewoon weer een keer proberen om deze zwakte aan te pakken en geniet van de periode dat het lukt 🙂 Eens zal het me toch moeten lukken… toch?

Wie heeft er nog tips voor een redelijk onverbeterlijke sloddervlos die selectief blind voor rommel is en altijd tijd tekort heeft?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

Betaalbaar biologisch
Nieuwe hypotheekregels uitgelegd


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Je hebt me met je vorige logje al geïnspireerd. Ook ik ben schuldig aan zulk gedrag…. Vandaag komt het boek binnen bij de boekhandel, 'k hoop dat het ook mij net dat zetje kan geven. (middelste was er ook erg blij mee…).

 2. Systeem aanbrengen, dwz alles een logische en overzichtelijke eigen plek geven. Elke dag op een vast moment(en) een opruimrondje doen.Als het erg heftig is; eerst soort bij soort sorteren en dan opruimen. Enfin het zijn bekende adviezen en hebben mij echt geholpen na een ziekteperiode waardoor achterstanden waren ontstaan.

 3. Gek eigenlijk, dat opruimen zo heul persoonlijk is.
  Ik vin bijv. dat een schaar in de keukenla hoort, echtvriend vond (inmiddels issie om) dat echt niet kunnen. Dat leverde bij ons soms ruzie maar ook vaak hilarische taferelen op vanwege het
  (on)logisch opruimen.
  Groet

 4. Elke dag 10 of 15 minuten opruimen. Gewoon stomweg met de kookwekker doen.
  Ik heb het hier een maand of 2 volgehouden en het ruimt echt op, zonder dat je er veel tijd in steekt. En het is makkelijker om dingen bij te houden.
  In het nieuwe huis gaan we het zeker weer invoeren, dan blijft het netjes. Nu is het een beetje een onbegonnen zaak, met alle dozen.

 5. Met de kookwekker werkt inderdaad prima en je doet ook echt veel in een kwartier, maar het stomme is dat ik op een gegeven moment (mezelf ervan overtuig dat ik) er gewoon geen tijd voor heb. Maar ik probeer het gewoon weer, dat zeg ik: het moet toch eens blijven plakken of een gewoonte worden…

 6. Tips genoeg 😉 Tien dingen per dag opruimen of liever wegdoen werkt heel goed. Je gaat echt met een andere blik naar de dingen kijken. Of desnoods 20 dingen, als je denkt dat dat lukt. Dingen met een herinnering ofzo bij elkaar in een grote doos stoppen zodat ze niet meer rondslingeren.

 7. Nooit met lege handen de kamer uit of de trap op/af. Alles direct naar de juiste kamer brengen (en als je dan nog zin of tijd hebt: op de juiste plek). De kinderen een aantal dingen verbieden: geen speelgoed in de keuken, alleen eten aan tafel, direct handjes schoonmaken, etc.

  Siebrie

 8. Tijdens je favoriete tv-serie is er altijd reclame.Zo'n reclame duurt meestal rond de acht minuten. Ik gebruik zo'n reclame om even wat op te ruimen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.