Gewoon doen

Wat leuk, al die herkenning/reacties op mijn vorige blogje, over waarom ‘goed’ doen zo moeilijk is! Ik denk niet dat er een toverformule is, maar er zijn volgens mij wel twee dingen heel erg belangrijk: willen en doen. Je wilt wel ademen, anders is het leven ook weer zo kort. En dan doe je het gewoon. Niet ‘doe ik het wel goed genoeg?’ of ‘moet ik nu door mijn neus of mond ademen?’, maar gewoon doen.

Ik kan nu een heleboel uitleg geven over waarom ik dingen misschien toch niet hard genoeg wil, maar ik denk dat ik me beter kan concentreren op ‘ik zeg dat ik het wil, dus ik doe het ook’. Ik ga de komende tijd proberen om regelmatig op van die kleine ‘breekmomentjes’ (wel of geen (extra) taart, naar de groene kliko lopen of in de prullenbak doen, doelloos surfen of wat werken) eens wat vaker tegen mezelf zeggen: ‘Ik wil dit, dus ik doe het/dat’. Ik hoop dat dat me wegtrekt van denken over redenen, die eigenlijk gewoon excuses zijn waar ik niets verder mee kom. Ik wil ook proberen om de ‘vorderingen’ op dat gebied op te schrijven, zodat ik over een paar weken een blogje kan schrijven met of er iets en wat er dan veranderd is.

Wie durft de uitdaging ook aan te gaan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Waarom is het zo lastig 'goed' te doen?
Nieuwe kleren!


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments
  1. Ik doe regelmatig ook dat soort dingen. Hoewel een aantal dingen toch wel wat groot waren, heeft het wel een uiteindelijk fijn resultaat. (ik heb inmiddels een huis, een komende opdracht en op het moment geen werk…)
    Maar vaak zijn het de kleine (ook wel belangrijke) dingen die vaak moeilijk zijn.
    Ik wens je veel succes en ik ga proberen met je mee te doen, maar dan voornamelijk qua studie. Die moet nu even echt hard bijgespijkerd worden.

  2. Wat goed,dat je je vorderingen op gaat schrijven.Hoe gedisciplineerd ik ben,minder eten lukt tot nu toe niet. En die kilo's kwijt raken ook niet.Ik begin iedere dag weer gewoon opnieuw. Groeten Izerina

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback