Gratis dagje uit

Onze ervaringen met die bekende boerenbank zijn helaas niet zo heel goed meer, dus over de dienstverlening zal ik het nu eens niet hebben. Wat wél leuk is, is de jaarlijkse Museumdag, aanstaande zaterdag. Ik doe normaal nooit mee, maar omdat gratis uitjes de laatste tijd ineens een stuk aantrekkelijker zijn geworden, leek me dit een prima gelegenheid om weer eens met mijn moeder bij te kletsen. Ik heb twee gratis toegangsbonnen gehad en je mag per bon met maximaal twee personen ergens gratis naar binnen. Wij kunnen dus twee musea bezoeken.

Natuurlijk is het alsnog niet helemaal gratis, omdat je toch ergens heen moet rijden en waarschijnlijk daar in de buurt ook iets eet, maar het is qua kosten niet te vergelijken met een dagje shoppen in een grote stad of een pretpark (hoewel ik daar weer niet zo snel met mijn moeder heen zou gaan). Bovendien kom je eens ergens, want betaald zou ik niet zo snel in een museum te vinden zijn, hoewel het best wel leuk is om er eens rond te lopen.

Doen jullie nog mee met deze dag, of hebben jullie nog tips voor andere leuke goedkope (liefst gratis) uitjes?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Leuk zeg!
    Ik heb een museumjaarkaart, die krijg ik elk jaar van mijn ouders. Omdat ze onze algemene ontwikkeling belangrijk vinden. En dat betekent dat ik zomaar wel eens een museum binnen loop, of op dagen als vandaag dat ik zo de botanische tuin hier binnen kom. (toegegeven, voor dat laatste hoef ik eigenlijk alleen mijn collegekaart te laten zien.)

  2. Leuk, geniet ervan! Ik heb niet echt tips voor een gratis dagje uit naar een pretpark o.i.d. maar een dagje naar het bos/park kost niets en is soms nog gezelliger dan naar een park.

  3. Wij krijgen van iemand altijd de bonnen uit de agenda van de p.code.loterij. Daardoor hebben wij 5 euro bespaard op twee toegangskaartjes voor het rijksmuseum. Zelf broodjes mee, en de parkeerkaart door ze zaak laten betalen. Was 8 euro per uur….

  4. Ik ben gek op musea, behalve van moderne dingen, verder altijd prijs voor mij. Heb er dan ook al een heleboel gezien, maar nog nooit gratis.
    Ik wens je veel plezier met je moeder samen, leuk om dit met z´n tweetjes te doen.
    Groetjes,
    Mirjam

  5. Leuk zijn altijd de open monumentendagen (zijn volgens mij in september), open tuinendagen zijn ook leuk, hoewel ik vind dat daar soms best bedragen voor worden gevraagd.

    Ook leuk als uitje: elders naar de markt 🙂
    En de kortingen op van die kortings-sites in de gaten houden.

    Oh ja: als je toch ergens uit eten wilt gaan, dan loont het om via iens oid goed te zoeken naar een restaurant met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Wij zijn vorig jaar (oke in Amsterdam..) 3 keer uit eten geweest voor respectievelijk 20, 25 en 30 euro voor 2 personen inclusief drankje EN (want dat vind ik nog het belangrijkste) erg lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.