Hand op de knip

De afgelopen weken waren duur. De belangrijkste uitgaven:

– Bouwmateriaal voor een nieuw dierenverblijf
– Reparatie van de verwarming
Kleding (ja, ben er nog blij mee, maar twijfel wel of ik niet beter nog een tijdje in mijn joggingbroek rond had moeten lopen)

Omdat ik die rekeningen nu niet kan betalen zonder aan potjes te komen die daar eigenlijk niet voor bedoeld zijn (en die overigens ook direct leeg zouden zijn als ik daar hiervoor wél aan zou zitten, dat is zeg maar geen onuitputtelijke bron meer), zal ik flink de hand op de knip moeten houden. Aanbiedingen afstruinen voor aankopen waar ik niet onderuit kan (eten en toiletpapier) en schrapen. Dat betekent misschien dat ik toch weer wat moet bijverdienen, ook al zit me dat niet helemaal lekker. Afgelopen week had ik daar in verband met veel goedbetaald werk geen tijd voor, maar deze week ziet er, voor zover ik nu kan zien, wat rustiger uit.

Ik probeer als doel aan te houden dat al deze rekeningen uiterlijk in de eerste week van november betaald worden.

Heeft er nog iemand tips om snel en gemakkelijk wat bij te verdienen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Gratis dagje uit
Yes, een kapotte hoofdkraan!


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Echt balen joh! Ik heb het idee dat de afgelopen maand voor iedereen enorm duur was. 🙁 Daar wordt je niet echt blij van, want de feestdagen moeten er ook nog aankomen en dat zijn ook dure maanden. 🙁

 2. Nou ja, we hebben het natuurlijk zelf gedaan, maar zo opgeteld is het toch weer even schrikken. Feestdagen zijn hier gelukkig voordeliger; wij organiseren niets dus kunnen het zo duur maken als we willen. Versieringen koop ik altijd na bv de kerst, voor 75% korting 😉

 3. Ik heb helaas geen gouden tip. Zou zelf ook wel wat extra inkomsten willen maar kan door mijn gezondheid niet veel werk accepteren.
  Hand op de knip inderdaad, valt niet altijd mee maar zal hier ook moeten. Boodschappen zijn ook zo duur….
  Aan feestdagen geven wij weinig uit en eten we gewoon wat we altijd eten. Ik doe al jaren niet meer mee aan die opgelegde gezelligheid.
  Een tijdje macaroni eten dan maar, en maaltijdsoepen? Capucijners zijn ook goedkoop 😉
  Succes!

 4. @mevrouw Jee: goedkoop eten is wel een goede. Wij eten b.v. bijna geen vlees meer en dat merk ik echt in de boodschappen. En dat is nog gezonder ook. Bovendien zijn er best veel gerechten die wij heel lekker zijn en die ook nog eens niet duur zijn.

 5. Ik kan je helaas geen tips geven over extra geld verdienen. Ik heb gewoon mijn baan en werk 24 uur per week in de zorg. Op deze manier kunnen wij ons veroorloven wat nodig is en ook nog iets extra´s zo nu en dan.
  Ik wens je succes om het allemaal voor elkaar te krijgen.
  En een fijne dag voor vandaag,
  Groetjes,
  Mirjam

 6. Succes met besparen. Ik denk dat als je op je uitgaven let en alleen maar uitgeeft wat je echt nodig hebt, het enorm scheelt. Dat heb ik ook een tijdje gedaan. Toen kwam ik erachter hoeveel overbodige spullen ik eigenlijk kocht. Om rond te komen hadden wij niet eens veel geld nodig. Zie het als een sport. Zo goedkoop mogelijk boodschappen doen!

  Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback