Wanneer begin jij met kerst?

Ik spotte in augustus de eerste pepernoten en inmiddels zie ik ook al in verschillende winkel kerstspullen. Nu is het me op dit moment nog wat te vroeg om met kerst te beginnen (en dan bedoel ik: boom neerzetten, huis in kerstsfeer aankleden, enzovoorts), maar ik vind het wel altijd leuk om er een beetje naar toe te leven. Anders zijn het vaak ‘gewoon twee koude dagen’ en mis je de december-gezelligheid. Dat hadden wij vorig jaar heel sterk, omdat we toen net na de kerst op vakantie gingen. Dan staat je hoofd helemaal niet naar het vinden van een kerstsfeer, maar ben je druk met inpakken.

Zelf denk ik dat ik na 6 december de kerstspullen maar eens op ga zoeken. Dan hebben we nog bijna 3 weken om lekker in de lichtjes te zitten en dat lijkt me een mooie tijd. Hoewel we sinterklaas niet vieren, voelt het toch een beetje vreemd om die feestdagen door elkaar te laten lopen.

Wanneer ‘begin’ jij met kerst en waarom?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Carpoolen
7 Goede Gewoontes van Zuinige Mensen


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Ik heb vorige week een nep-kerstboompje gehaald bij d action, omdat ik die nog niet had. En er staan al wel steeds veel kaarsjes aan (nou ja, nu even niet, als ik te vaak kaarsjes brand krijg ik bronchitis :-P) Maar ik begin ook op 6 december 'echt'.

 2. Ik begin 27 november met het branden van de eerste adventkaars en dan elke week een er bij tot er 4 branden en dan is het kerst. Verder is mijn huis in wintersfeer (niet specifiek kerst). Kaarsen branden we vanaf het vroeg donker wordt. Verder maak ik altijd een seizoenentafel waardoor ik ook langzaam in winter/kerstsferen kom. En half december zet ik de boom neer.

 3. Wij vieren wel sinterklaas. Ik heb voor mezelf al jaren geleden besloten dat de kerst pas na sinterklaas komt. Dit jaar waarschijnlijk wel in de week voor kerst pas. We gaan precies in die periode verhuizen. En omdat de oude kerstspullen echt niet meer bij al het nieuws passen, hou ik het dit jaar een beetje klein. Na de kerst allemaal leuke passende spulletjes vinden.

 4. Ik ben zelf de decoraties nog aan het maken (breien en haken), moet me eens beginnen haasten want het is de bedoeling om rond half december de kerstboom te zetten. Dan heb ik nog 3 weken. 🙂

 5. Ik knutsel en koop al wel Kerstspullen maar zet alles pas neer na Sinterklaas.
  Ik breng wel zo langzamer hand het huis wat meer in de "wintersfeer". Iets andere kleuren en decoraties, gezellig.
  Groetjes Yvonne

 6. Meestal een week na de sint zet ik de kerstboom.
  Ik geef er niet zo veel om om al de spullen op te zoeken.
  Ook ik werk in zo'n winkel waar vanaf september al kerst artikelen in de winkel liggen en zelfs al worden verkocht!
  Nou dan ben je het wel beu tegen de tijd dat het kerst is.

 7. de dag na sinterklaas zetten we de kerstboom neer, maar ik heb nu al wel een paar kleine decoraties die half kerst/half sfeer zijn bv zeepslinger met sterren en zilverkleurige waxinelichthouders in een groepje hangen/staan.

 8. Het weekend na Sinterklaas wordt de kerstboom gezet. Zeker met kleine kinderen in huis, is het voor mij niet logisch om het een en ander te combineren 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback