PostNL verhoogt de tarieven

Voor wie het nog niet mee had gekregen: PostNL (TNT) verhoogt per 1 januari 2012 de tarieven. Een postzegel wordt dan €0,50 i.p.v. €0,46. Ik vind het een grote verhoging en een die niet echt op zijn plaats is. De bezorging laat steeds vaker te wensen over en vorig jaar kwam er ook al twee cent bij. Daarnaast heeft er voor de derde of vierde keer binnen 15 jaar tijd een rebranding plaatsgevonden (ptt>tpg>tnt>postnl) en voel ik er niets voor om dat maar steeds weer doorberekend te krijgen. Want dat geld moet wel ergens vandaan komen!

Daarom koop ik een voorraadje voor het oude tarief en ga ik minder versturen. Ecards zijn tegenwoordig ook helemaal ingeburgerd, facturen kunnen wel per mail en voor veel andere dingen kun je antwoordnummers opzoeken.

Vind jij de verhoging van het tarief passend/terecht?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Met de billen bloot
Niet meer sparen bij de Belastingdienst


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
 1. Nou, ik ben er zeker niet blij mee, maar ja wat doe je eraan… Ik blijf toch mijn kaartjes sturen als iemand jarig is, want ik vind een handgeschreven kaart toch echt veel leuker dan een e-card. Smaken verschillen natuurlijk…
  Ik wens je een heel fijne zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Vind dat echt belachelijk. Alsof iemand het boeide dat de naam vier keer veranderde. Nieuw bestuur = nieuw logo en de verzender betaalt voor nieuwe postzakken, nieuwe busjes, bedrijfskleding, nieuwe website, nieuwe fietstassen, nieuwe stempels enzovoort.

  Maar ja, misschien is zonder staatssteun concurreren best lastig en was het verzenden van post te goedkoop? Bovendien is er nu opeens veel concurrentie van Sandd enzo.

  Misschien is het net als pakketjes. Wil je je pakket voor bijna 7 euro verzenden en binnen een dag op de plaats van bestemming? TNT post NL whatever. Mag het iets langer duren? Dan voor 4 euro met DHL…

 3. Het wordt tijd dat we als consumenten wat te kiezen krijgen op de postmarkt. Ze wilden toch zelfstandig zijn, dan ook maar concurrentie!
  Ik verstuur mijn pakketjes al heel vaak via DHL en dat werkt prima! Kreeg zelfs een mailtje toen het pakketje bij de buren van de ontvanger was afgeleverd, heel netjes! We hebben hier een aantal maanden gehad dat je maar moest raden bij welke buur PostNL ons pakket had afgeleverd, dan vergaten ze gewoon een briefje door de brievenbus te gooien. Gelukkig gaat dat nu wel weer beter (weer een vaste pakketten-jongen).

 4. Ik vind het volkomen misplaatst.De post mag dan wel zijn afgenomen, maar het aantal pakketten wat de afgelopen jaren wordt verstuurd is explosief toegenomen. Ik heb ook het idee dat Post.nl op minder dagen bezorgt net als de concurrent.Gr. LZV

 5. Het zijn idd in centen gerekend fikse verhogingen. Ik denk idd dat de post tot voor enkele jaren veel te goedkoop bezorgd werd maar ook de naamsveranderingen kosten veel geld. Veel concurrentie (ik krijg soms post van 4 verschillende postbezorg-bedrijven) en overgang van staatsbedrijf naar commercieel bedrijf.
  Een paar tips om ook volgen jaar voordelig mn briefpost te verzenden.
  1. Koop alvast een paar velletjes extra postzegels met nummer 1 en 2. Die kun je gewoon blijven gebruiken ook als zou een postzegel op een gegeven moment 60 eurocent kosten.
  2. Koop bij een postzegelhandel oude postzegels. Ik koop nu postzegels van 44 cent voor 39 cent.
  Maarre…bliif wel kaarten per post sturen. Post ontvangen (leuke post natuurlijk) wordt door groot en klein zeer op prijs gesteld!!

 6. De bezorging is hier ook vaak niet geweldig. Ik heb ondertussen wel door hoe dat komt. Om de 3/4 maanden eigenlijk wel een andere postbode. Ben je net ingewerkt, staat er een ander.
  Vanaf komende week mag ik het zelf 3 maanden proberen. Ik weet niet of ik het leuk ga vinden en of ik daarna nog wel terug mag komen ;P
  Maar ik ga zeker wel een voorraadje postzegels huidige tarief maken. De postzegels die ik kocht met het vorige tarief zijn inmiddels op.

 7. Tja… het standaard management dus: wel geld voor kleding, allemaal nieuwe brievenbussen en nieuwe logo's, niet voor service en voor het betalen van een normaal salaris aan postbodes.

  Wij hebben hier alleen nog maar oostblokkers die pakjes bezorgen, dat zegt genoeg. Er is al eens een pakje meegegeven aan een vriend van ons die toevallig bij ons voor de deur stond…
  (gelukkig iemand die dichtbij woonde).

  Ze worden nl betaald per afgeleverd pakje.

  Extra zegels kopen is een goeie… zeker nu ze getallen veranderd hebben in nrs.

  Verder: kerstkaarten / kaarten gaan fijn via de mail voor verder meeleven wordt een mailtje / sms-je verstuurd of gebeld / langsgegaan.

 8. @Nans; ik ken toevallig een pakjesbezorger en het is zelfs nog erger; ze krijgen tegenwoordig niet meer per afgeleverd pakje, maar per adres. Dat is geloof ik iets van €1,50. Als er dan meerdere pakketjes op dat adres zijn, dan krijgen ze niet zoveel keer €1,50, maar een paar cent extra voor de extra pakketjes. Dat vind ik ook heel slecht, want zo'n chauffeur heeft er meer extra werk aan dan die paar cent oplevert en meerdere pakketjes betekent bv ook een zwaardere belasting in de auto en dus een groter brandstofverbruik en minder ruimte voor andere pakketjes. Ze knijpen wat dat betreft echt iedereen uit, klanten, maar ook postbezorgers (want postbodes met 'hoge' salarissen worden langzaam maar zeker weggedrukt) en pakketjesbezorgers.

 9. Ik vind een verhoging van € 0.04 cent toch behoorliojk.
  Ik heb al een rol van 200 nr 1 zegels in geslagen.
  Ik stuur graag kaartjes nog per post.
  De zegels gebruik ik ook voor verkochte dingen op mp.
  Nu kun je de zegels ook blijven gebruiken al verhogen ze nog 10x de tarieven.

 10. @lekkerlevenmetminder Wat een flauwe regel zeg!

  Ik vind het echt jammer. Van een echte baan is postbode verworden tot een bijbaantje, die volgens mij onder het minimumloon zit.

  Slecht voor de postbodes én slecht voor de klant.

  Wij krijgen soms pakjesbezorgers aan de deur die nauwelijks Nederlands spreken of het pakje zomaar ergens dumpen (voor de voordeur, in de auto, onder de auto enz). Want dan is het dus "afgeleverd". Kan natuurlijk niet als er voor getekend moet worden, maar niet elk pakje komt aangetekend.

  We hebben ook goede postbodes hoor. Niet dat die mensen zelf daar wat aan hebben, want ze zijn zo hun wijk weer kwijt.

 11. Erg hè? en dan vinden 'ze'op directieniveau het ook nog gek dat er minder post verstuurd word.
  We moeten bij Postnl, heet 't geloof ik nu, meer betalen voor veul minder service.
  Ergens gaat dat niet goed gaan, over twee jaar maar weer onder een nieuwe naam proberen, lijkt me.
  groet

 12. Voor het goedkoper verzenden van pakketjes kun je nog naar DHL gaan. Maar voor brieven en kaartjes kun je als particulier alleen bij PostNL terecht. We zijn dus zo'n beetje verplicht de hogere tarieven te accepteren, want er is geen alternatief. Gevalletje jammer….

 13. Ik gebruik eigenlijk (zelf) alleen nog postzegels voor MP.
  De rest doe ik met e-mail of telefoon.
  En nee, natuurlijk ben ik niet blij…;-(((.
  Gr,
  Julia

 14. Ook ik ga maar proberen postzegels in te slaan. Als postcrosser ben ik normaal een grootgebruiker van postzegels – en normaal haal ik postzegels bij postzegelsmetkorting.nl, veel goedkoper, maar omdat dat oude zegels zijn staan er nog bedragen op. En daar moet dus gewoon bij geplakt worden straks, dus nu inslaan daar heeft geen zin.
  Tja, ze prijzen echt zichzelf de markt uit. Ik probeer zo veel mogelijk post te sturen, maar op een gegeven moment kan ik niet meer. Dan niet…

 15. Ik ben Belgisch, maar we hebben hier hetzelfde probleem, alle verzendingen worden steeds duurder. Het enige voordeel we hier wel bij de post hebben is dat er soms eens een actie is of wat nieuws en dan sturen ze je gratis pakketten op en dat is wel ok…maar hier thuis zijn we al gewend van ''eco verpakkingen'' te gebruiken, bijvoorbeeld lege dozen van ontbijtgranen en dergelijke. Mijn stiefvader staat hier al bekend als de ''recyclageman'' haha… brieven worden al vervangen door mails omdat het ieder jaar duurder wordt maar ik kan het toch niet laten om creatieve dingetjes toch met de post nog te versturen. Onlangs ook een pakje USA gestuurd, binnenkort gaan er ook crea kaartjes over het water… tja verzend ik iets, dan doe ik het duidelijk meteen aan de dubbele prijs haha. Brieven vallen op zich nog wel mee, maar pakjes… damn zeg. Vooral pakjes tussen BE-NL worden ook steeds duurder.

  Maar dus, hier kopen we ze ook allemaal in grote aantal, de zegels. Voor pakketten scheelt dat al gauw 70 cent per sticker, als je zo wekelijks pakketten de deur uitstuurt, bespaar je idd heel wat op het einde van het jaar.

 16. Hier in België kost een losse zegel al 0,69 euro. Per 10 krijg je ze nog voor "slechts" 0,59 euro. En dat voor een gewone binnenlandse brief in standaard formaat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback