Als je iets wilt, moet je…

Bij ons werd altijd gezegd: ‘Als je iets wilt, moet je werken.’ Lange tijd klonk dat normaal, maar de laatste tijd vond ik het steeds meer negatief klinken. Logisch, want mijn prioriteiten verschuiven steeds meer van werk naar ‘privé’. Maar gisteren bij de kliko (of all places) drong het ineens tot me door dat ik dat gezegde gewoon verkeerd interpreteerde. Als je iets wilt hoef je niet te werken, je moet iets dóen.

Ik kan nogal eens de neiging hebben me in mijn hoofd zo druk te maken over wat er nog allemaal moet gebeuren, dat helemaal op te blazen en uiteindelijk niets te doen, dan daar de hele dag mee bezig zijn. De stap van denken naar doen is soms heel groot. Plannen genoeg, uitvoering… mwaaaaa…

Na mijn kliko-openbaring heb ik mezelf voorgenomen om meer te gaan DOEN. Alles telt. Als ik de was opruim, werkt dat mee aan een schoon en opgeruimd huis. Als ik betaald werk verricht, helpt dat mee voor de verbouwing/hypotheek. Als ik de tijd neem voor een gezichtsmaskertje, voel ik mezelf daardoor weer beter. Zo is dingen doen veel leuker, want eigenlijk is elke stap die je zet een stap vooruit 🙂 Hopelijk wordt de overgang van denken naar doen zo eindelijk eens iets makkelijker!

Heb jij wel eens moeite met dingen doen, in plaats van ze alleen bedenken (of op het laatste moment doen)? En heb je daar een oplossing tegen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Ik ga er volgend jaar niet op achteruit
Lijnen, poging 589.695


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Ja hoor! Maar ik beloon mezelf regelmatig 😉
  Als ik een (lastig) karweitje doe mag ik van
  mezelf even wat blogjes lezen of iets doen
  dat ik leuk vind…(iets lekkers bakken, even
  ontspannen en iets lezen) maar heel dikwijls
  komt de beloning voor het werk 🙂
  liefs

 2. Nee, ik ben juist soms wat 'te wild'. Als ik iets in mijn hoofd haal, dan moet het eigenlijk onmiddellijk gebeuren. En hoe vervelender ik iets vind, hoe eerder het klaar moet zijn.

  Grappig wat een bezoek aan de kliko al niet kan opleveren!

 3. Hoe herkenbaar! Mijn hoofd zit ook vaak zo vol met alles wat ik moet doen, dat ik al moe ben, bij wijze van spreken, voor ik ga beginnen…loslaten en gewoon gaan beginnen…zoals Teunie aangeeft in een van haar blogs…ik weef iedere dag een draadje…morgen is er ook een dag…ik doe nu iedere dag naast m''n gewone werk een klus erbij..lukt dit niet…vooral nu met alle surprisestress…morgen is er weer een dag!

 4. Nou ja zeg, ik typte net een blogje met dezelfde strekking!
  Mijn hoofd zit ook altijd heel vol met alles wat ik nog wil. Hierdoor sla ik het genieten van wat ik al gedaan heb nog wel eens over.

 5. Mijn hoofd zit vol met dingen die ik wil doen, wil zeggen, moet doen, moet regelen. Maar vaak heb ik geen energie om ook maar iets te doen.
  Hierdoor vergeet ik vaak om leuke dingen te doen en te genieten. Moet ik echt aan gaan werken 🙂

 6. @Vlierbloesem: Leuk om te horen 🙂 Ik ben idd al wel heel ver, maar ik kan ook soms gerust een dag achter de computer zitten en niet werken, maar ook niet echt ontspannen. Dat is dan eigenlijk een verloren dag, terwijl ik dan ook wel had kunnen werken aan mijn doelen. Soms plan ik ook wel zo'n dag in, maar dan geniet ik er ook echt van. Dan is het anders en geen tijdverspilling.

  Maar voor vandaag mag ik niet klagen; ik heb al een klein beetje gewerkt, 2 dozen spullen naar de kringloop gebracht en in de tuin bezig geweest 🙂 Dit blogje heeft mij zelf ook weer geïnspireerd!

 7. Ik schrijf altijd in mijn agenda een lijstje met wat ik nog wil doen, of liever niet, maar wat wel moet gebeuren. Dan streep ik af en wordt het een sport om alles te doen. Beetje jezelf foppen mag wel toch?
  Trouwens, voor wat betreft die notenmix: Wat duur!
  Inderdaad. Bizar. Ik heb een tijdje geleden rozijnen gekocht ( 1kg), walnoten uit de buurt gehaald en schoongemaakt, 1 zakje hazelnoten gekocht ( hebben we niet wild) en toevallig waren de cashewnoten laastt in de aanbieding. Mengen en in goed afsluitbare weckpotten doen. Dan kom ik echt nog niet aan de helft van het bedrag van zo'n kant en klaar zakje. Moet je wel zeker weten dat je het allemaal gaat eten natuurlijk, anders is het alsnog weggegooid geld. 🙂

 8. Wat grappig, ik heb me gister echt voorgenomen om meer gewoon aan dingen te beginnen en gewoon te doen.
  Gister twee kinderbadjes vol was gevouwen, vandaag van alles gedaan in huis, tussendoor nog met de kleine gespeeld en toen zat ik om half 11 naar de klok te kijken… errrrr…en nu? Tja, het lijkt erop dat er zo tijd komt voor ontspanning en voor mezelf, die moet ik dus ook nog gaan invullen, daar moet ik ook eens gewoon mee beginnen, gewoon doen!

 9. LOL ja hoor herkenbaar!

  Wel een truukje wat ik vaak inzet: de kookwekker.

  Als ik geen zin heb in iets of niet vooruit te branden ben, maar toch "eigenlijk" iets moet gaan doen, dan zet ik mezelf een kwartier aan het werk. Daarna mag ik dan stoppen. Vaak ben ik na dat kwartier net lekker bezig en zet ik 'm gewoon nog eens.

  Juist het afgebakende (door die wekker dus) zorgt voor tempo en doelgerichtheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback