De kerstboom!

Wij doen niet aan cadeautjes met kerst, maar hebben wel een kerstboom. En dit jaar zijn we er vroeg bij; we zijn gisteren ‘het bos’ ( = groot weiland vol kerstbomen ) in gegaan en hebben zelf een mooie boom uitgezocht. We hebben er het liefst altijd eentje met kluit, omdat die later weer in de tuin gezet kan worden. Meestal heeft dat weinig succes, maar we blijven hopen. De kluit zetten we met wat stenen vast in een emmer, die vervolgens versierd wordt met b.v. een sneeuwdeken oid.

Op dit moment hebben we drie of vier tassen en dozen met kerstversiering. Het is elk jaar weer een verrassing wat eruit komt, omdat ik meestal NA de kerst versiering koop. Dan is het flink in de aanbieding en kun je de mooiste dingen scoren voor weinig geld. Zo heb je elk jaar steeds iets meer, zonder dat je er veel geld aan uit hoeft te geven. Hetzelfde doe ik met kerstkaarten. Dan ga ik het liefst wel voor doosjes met b.v. 10 stuks, omdat ik anders op een gegeven moment het risico loop iemand twee keer achter elkaar dezelfde kaart te sturen. Toen ik nog op school zat, verstuurde ik jaarlijks zeker 100-200 kaarten (niet allemaal met postzegel natuurlijk, veel werd afgegeven op school), maar nu is het alleen nog naar naaste familie.

In ieder geval staat de kerstboom nu vast gezellig te pronken in onze ‘nieuwe’ kamer. Gisterenavond hebben we echt even genoten van hoe mooi het is geworden. En vanmorgen trof ik bij het aanzetten van de lichtjes al een eerste cadeau onder de boom aan; de kat had zich strak tegen de emmer gepositioneerd 🙂 Gelukkig voelt ze niet de behoefte erin te springen!

Hebben jullie (al) een kerstboom? En ga je voor nep of echt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Kleine besparingen in en om huis - deel 2
PostNL gaat steeds verder


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

23 Comments
 1. Wijn gaan voor nep. Nadat wij in juni nog de naalden terugvonden, was Husband het zat. Geen echte boom meer. En ik geef hem wel gelijk.

  Dit jaar moet ik eens kijken wat ik in de boom hang. Jaren heb ik zwart-wit gehad. Ik ben nu wel weer toe aan wat kleur.

  Liefs Frederique

 2. Heb toevallig net gister de kerstboom uit de tuin gehaald! Ik heb dus hetzelfde boompje als vorig jaar, alleen is ie wel een stuk groter en breder. Hij staat nu in het bijkeukentje, kan ie wennen aan het temperatuurverschil. 😉

  Vanavond of morgen maar versieren.

 3. Wij hebben geen kerstboom. Ben allergisch voor kerstbomen en een nepper verzamelt stof, daar ben ik na een paar jaar allergisch voor.
  Ik hang wat kerstballen aan de lamp en zet waxinelichtjes neer. Heel misschien nog een kerstster (plant) en dan is het voor mij wel genoeg.
  Vroeger vond ik de sfeer zo fijn als het in huis zo lekker naar een echte kerstboom rook.

  Groetjes, VeggieMo

 4. Wij gaan waarschijnlijk vanmiddag voor een echte kerstboom. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik er dit jaar nog niet zo'n trek in kerst heb. Vorig jaar wel, maar dat kwam ook door de vrieskou en sneeuw. Je komt dan toch meer in de stemming voor kerst.

 5. Ik heb na zeventien jaar een nepperd te hebben gehad,de nepperd op MP verkocht. Manlief geeft niets om kerstbomen en ik eigenlijk ook niet zo. Ik ga denk ik kersttakken aan de muur hangen met versiering. Mijn opa en oma waren zeer orthodox gelovig en hadden geen kerstboom ('heidens gebruik'). Zij hadden kersttakken aan de muur hangen met versiering.(ja, ik weet dat sommigen dat hypocriet vinden, vond ik als puber ook!) Dat orthodoxe hoef ik niet, maar die kersttakken herinner ik me wel als sfeervol. Dus ga ik dit jaar daar eens mee experimenteren, denk ik. Groet, Hsm.

 6. Hier een echte, een nepperd komt er echt niet in 😉

  Vorig jaar een leuk boompje gekocht en die na de feestdagen met emmer en al in de tuin gezet in de hoop…..
  En ja hoor het boompje is net zo mooi gebleven en niet verder gegroeid en staat weer te pronken in de huiskamer. Hopen dat wij deze volgend jaar weer met emmer en al uit de tuin kunnen halen 😉

  Groetjes Isabelle

 7. Een echte natuurlijk! We kunnen een neppend toch nergens opbergen in ons klein appartement.
  Ik probeer te besparen door zoveel mogelijk versiering zelf te maken, wat veel gezellige momenten oplevert met m'n vriend. 🙂 Voor 5 euro hebben we bvb. vilt gekocht waar we 10 kerstballen en een slinger uit hebben gemaakt. Ik heb ook al wat kleine ditjes en datjes gekregen van m'n moeder, kerstversiering die zij niet meer gebruikt.

 8. Ik zou dolgraag een echte boom willen, ruikt zo lekker…helaas… met zes katten (we hebben een woonboerderij met genoeg ruimte) werkt dit niet …elke kerstbal wordt als speelobject gezien!

 9. Met een grote hond in huis werkt een echte boom helaas niet. Misschien als hij ouder is. Straks dus (helaas) een nepboompje boven op een kastje. Ik vind het nu nog te vroeg.

 10. Tuurlijk hebben wij al een boom. Het boompje met kluit, van afgelopen kerst, heeft de zomer overleeft en staat nu te acclimatiseren in de berging. Volgende week mag de boom de woonkamer in. 🙂
  groet, Inge

 11. Wij hebben een nepboom (al 12 jaar) die ieder jaar van zolder gehaald wordt. Hij staat al evenals het kerstdorp (projectje van manlief ;-)) Afgelopen jaren geen behoefte gehad aan nog meer versiering maar dit jaar wel en dus ook alle overige versieringen (kerstmannen, kaarsjes, kandelaars) van zolder gehaald en een mooie kerstkrans gekocht. Wij zitten er dus al gezellig bij!

 12. Jazeker! Ik ben helemaal gek op kerst. Afgelopen zondag heb ik mijn ouwe trouwe neppert uit de doos gehaald en met geduld weer alle takjes uitgevouwen. Daar zit 'm de clou, want hoe zorgvuldiger ik dat doe hoe mooier hij is. Ik heb ieder jaar dezelfde kerstballen en versierselen. Daar ben ik aan verknocht.
  Veel lichtjes erin en kneuteren maar!!!

 13. Als we thuis blijven halen we het kleine kerstboompje uit de tuin denk ik. En als we weg gaan, dan koop ik een heel klein echt kerstboompje voor op tafel elders 🙂

  Die kan dan daarna ook in de tuin.

 14. Hier al jaren een kunst. (ondertussen wel eens een nieuwe omdat de oude z'n 'naalden' net zo verloor als een echte) Met de keus uit rood/goud of blauw/zilver.
  Hoop 'm van 't weekend op te zetten.

 15. Wij kopen een echte met kluit en inderdaad ieder jaar hoop ik weer dat hij het overleefd. zucht.
  Bij ons is het een ritueel dat de kinderen hem versieren. Natuurlijk is het dan niet helemaal stylish verantwoord. Maar alles komt er ook in te hangen het is een echte bonte boom! We gaan hem morgen kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback