Opruimen, opruimen, opruimen

Eindelijk is het lekker zondag! Deze week hing aan elkaar van deadlines, afspraken, ritjes en: opruimen. Volgens mij kun je daar bijna wel een dagtaak aan hebben. Normaal gesproken laat ik dingen wel regelmatig even staan, maar tegenwoordig probeer ik zoveel mogelijk in ieder geval de vaat en de was zo snel mogelijk weg te werken. En omdat we zaterdag weer klushulp kregen, moest ook in de tuin en schuur veel opgeruimd worden. Sommige dingen waren echt van de zaterdag, maar er waren ook weer dingen die van eerdere klusdagen nog lagen. Helemaal af heb ik alles nog niet gekregen, maar ik ben in ieder geval weer goed opgeschoten.

Op zich vind ik dit wel slim van mezelf, want ik kan hier ook mee wachten tot het weer mooier is, maar dan moet b.v. ook de tuin weer gewoon bijgehouden worden en zijn er weer heel veel andere klusjes waar we nu geen ‘last’ van hebben. En zo langzaam maar zeker komen we steeds dichter bij de eindstreep. Het zal nog wel een jaar of anderhalf duren voor alles klaar is, maar daarna kunnen we ons beperken tot onderhoud 🙂

En dat laatste begin ik wel steeds meer schik in te krijgen, moet ik zeggen. Het geeft wel een heel goed gevoel als je ergens op tijd mee bezig gaat en dan ook op tijd klaar bent voor het volgende seizoen. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld voor het eerst alle herfstbladeren op tijd weggekregen. En doordat we nu weten dat we de goten goed in de gaten moeten houden, hebben we nu ook praktisch geen goot-lekkage-in-de-kamer meer gehad. En steeds vaker als er iets gebeurt, weten we waar het vandaan komt of wat we eraan kunnen doen. Zo leer je je huis steeds beter kennen. Natuurlijk denk ik soms ook wel eens ‘kan het nu nooooooooit eens gewoon rustig zijn??’, maar dan probeer ik me er maar even aan vast te houden dat het steeds beter gaat en dat dit gewoon even iets is waar we doorheen moeten en dat dat bij iedereen zo is. Dat hoort dan ook bij ‘groot zijn’…

Hoe lang heeft het bij jullie geduurd voor jullie echt je eigen huishouden goed op de rit hadden?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Waar kom jij je bed voor uit?
Groot onderhoud: huis schilderen


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Goed van je dat je de boel tussendoor bijhoud. Dat scheelt naar mijn ervaring enorm.

  En doordat je beter opgeruimd bent / wat eerder actie onderneemt vermijd je extra werk in de toekomst.

  Heel goed bezig dus!

 2. Haha, nou… ik woon een half jaar op mezelf en ik vraag me regelmatig af wanneer ik eraan gewend zal zijn… Vergelijk mezelf dan altijd met mijn moeder… Maarja, die is fulltime huisvrouw en ik werk nog 32 uur per week. Dus dat moet ik eigenlijk helemaal niet doen.

 3. Het werk is hier ook nooit op. Maar ik heb een aardig ritme erin en het geeft een fijn gevoel niet constant achter de feiten aan te lopen. Zeker nadat ik eind vorig/begin dit jaar heel veel opgeruimd heb is er een bepaalde rust in mijn hoofd. Maar ook nu worden de lege uurtjes vanzelf weer opgevuld, dit maal door een zieke schoonmoeder. Nou ja, ik zal er maar dankbaar voor zijn dat ik wel gezond ben, toch??

 4. Klinkt heftig allemaal. Ik begrijp dat jullie toch weer verder gaan met klussen en dat s een teken dat je er weer vertrouwen in hebt.
  Succes met de voortgang. Ik maak tegenwoordig zelfs op zondag schoon, maar dat heeft een andere reden, n.l., zonder gasten kan ik lekker doorgaan.

  1. Het klussen gaat op kleine schaal inderdaad door, wel houden we de kosten heel goed in de gaten. Wij en onze portemonnee zijn er alleen maar bij gebaat als het huis bijvoorbeeld straks dicht is. Maar zoiets als het opknappen van onze logeer- of slaapkamer kan natuurlijk wél prima wachten.

 5. Ik heb mijn huishouden nog steeds niet op de rit omdat er steeds iets tussendoor komt…en met drie kids, waaronder 2 pubers blijf je bezig…ik word nu wel enorm gestimuleerd door allerlei opruimblogs maar een kastje per dag is nog niet gelukt…Nu onze wasmachine bevroren is was ik ook veel op de hand en hier gaat ook veel tijd inzitten. Ik blijf positief! Het huishouden is nooit af, als iets af is komt er wel weer iets anders…

 6. Ik ben een echte schrijver.
  Ik noteer alles wat er in welke maand terug komt en gebeuren moet. Als ik dat niet zou doen vergeet ik het gewoon. En op deze manier loopt alles op rolletjes. Fijn dat het bij jou steeds beter gaat lopen en er komt een tijd dat je echt alles helemaal onder controlle hebt. Succes verder.

 7. Hehe, ik ben ook nog steeds bezig. 😉

  Ik woon deze zomer 3 jaar op mezelf (daarvoor met huisgenootjes op kamers). Maar ik heb het huishouden ook nog niet helemaal op de rit. Tenminste, het is niet perfect en ik ben best perfectionistisch. 😉

  Moet wel zeggen dat opruimen en spullen wegdoen zo enorm veel helpt. Maar het is een lang (en leuk) proces.

 8. O, gelukkig ben ik niet de enige die er zo lang over doet! Ik heb ook nogal de neiging me te vergelijken met hoe mijn moeder het deed, maar inderdaad: die werkte er niet bij! En ondanks dat was die toch ook regelmatig aan het vliegen en het rennen. Ik hoop dat ik er inderdaad ooit de slag van te pakken krijg, maar ik heb wel heel sterk het gevoel dat opruimen en vooral ook minimaliseren voor mij de sleutel is. Als je ergens zo een doekje over kunt halen, dan doe je het ook wel. En een bepaald organisatiesysteem komt toch altijd de klad op een gegeven moment in.

 9. Goed van julllie. Geeft ook rust, een af huis.

  Ik heb het wel redelijk op de rit, maar ik kan echt niet tegen rommel. Nu ligt ook de hele tafel vol met zooi. Zometeen even alles wat slingert naar de keuken brengen, genieten van de lege ruimte en alles terug naar zijn plek brengen.

  Overal ligt gereedschap en speelgoed! Maar ik moet zeggen dat het wel helpt om weinig spullen in zijn algemeenheid te hebben. Kostte me ook dik twee jaar.

 10. Haha, nou je zou hier eens moeten kijken. Zitten nu net een jaar in ons bouwval. Hebben nu eindelijk de ruimte en tijd en geld om de woonkamer echt af te gaan krijgen….
  Volgend jaar rond deze tijd hoop ik ons hele huis af te hebben…….
  Inmiddels hebben we nog maar een derde van onze spullen. dat scheelt enorm.

  1. Dat zal zeker schelen! Wij zijn daar ook mee bezig, met flink minder, maar het is voor een groot deel makkelijker gezegd dan gedaan. Maar wel even leuk om te horen dat we niet de enige zijn die in de troep zitten, iedereen gaat vroeg of laat blijkbaar toch door zoiets heen. En dan beter relatief vroeg dan laat, dan kun je nog tijd een rem op dingen zetten 😉

 11. Ons huishouden loopt zoals het loopt meestal, maar tegenwoordig gaat het wel een stuk beter, iets meer gestructureerd en het is iets duidelijker waar de prioriteiten liggen.

 12. Sinds ik aan het opruimen ben Een kastje per dag gaat het langzamerhand elke keer een stukje beter lopen in mijn huishouden. Hoewel ik nooit een perfect huishouden zal hebben, maar dat ambieer ik ook niet, hahaha. Er zijn nog véél meer leuke dingen om te doen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback