Orde op zaken stellen

Soms laat ik dingen net wat te lang versloffen en moet ik echt even een dag kiezen om orde op zaken te stellen. Volgens mij is het weer zover, dus vandaag is ‘die dag’. Ik heb als het goed is mijn salaris binnen en er moet morgen weer wat verbouwingsgeld af, dus ik moet mijn budget weer even terugstellen naar de nul. Daarnaast zijn er wat werkklusjes waar ik mee aan de gang wil en heb ik al veel te lang (naar mijn zin, dat vind ik namelijk leuk) niet opgeruimd/spullen weggedaan. Is nu ook wat lastiger omdat de kliko vol is, maar toch. Andere agendapuntjes: sporten, was doen, huishouden bijwerken, begin maken met de administratie die eigenlijk eind februari af moet zijn, bureau opruimen en boodschappen doen. Ik heb niet de illusie (meer) dat alles op één dag gaat lukken, maar als ik maar weer even goed in kaart heb wat kan en wat op een ander moment heb, dan zit het toch weer een stuk prettiger, dan heb je net wat meer houvast.

Hebben jullie ook wel eens zo’n dag waarbij je orde op zaken wilt stellen? En ga je dan ook als een speer alles doen, of probeer je meer een nieuw startpunt te bepalen en daar vanuit verder te gaan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Rondje HuisHoudBeurs: de 'uitslag'
52 doelen: update februari


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Heel herkenbaar, ik ga als die speer en voel me dan kip lekker: of ik de hele wereld 'aan kan pakken'. De volgende dag gaat alles weer wat minder, maar het voelt lekker wat je op 1 dag kunt doen. Wat niet is gelukt is dan makkelijker te accepteren omdat de dag al zo succesvol is.
  Succes voor vandaag!

 2. Ik heb de afgelopen weken echt geleerd dat elke dag een beetje ook prima werkt. Ik had gewoon de energie niet voor zoveel mogelijk op 1 dag.
  Nu begint het weer te komen en toch ga ik waarschijnlijk wel weer van die dagen hebben. Een dag waarin ik het halve huis uitsop en dan vervolgens een week op m'n kont blijf zitten. Dan kan ik dus eigenlijk weer opnieuw beginnen.
  Ik moet echt nog een beetje een goede routine erin vinden.

 3. Ren ook als een idioot door het huis als ik ergens genoeg van heb. Van rommel, de was, vieze vloeren, pekkige ruiten en noem maar op.

  Of dan ben ik net als nu vreselijk bezig met dingen inscannen, dan blijft de badkamer / was / algehele Ordnung weer achter. Grrr. Maar straks effe de voor-weekendse schoonmaak-opruim doen, met de kindjes naar de winkel wandelen, yoki en snoepjes voor ze halen en zorgen dat we om vier uur klaar zitten voor Noorse les via Skype 🙂

  En dan om vijf uur.. weekend 🙂

 4. Ik ga dan als een speer of ik zit als een zombie op de bank en weet niet waar ik beginnen moet. Het ligt heel erg aan mijn energie denk ik.

  Maar je plannen zijn super en misschien wel te veel voor één dag, maar als je lekker doorhopst kom je een héél eind en gaat het laatste stukje de volgende dag wel weg.

 5. Jaaa, helemaal herkenbaar dan ga ik als een speer door het huis, van hot naar her en kan ik de wereld aan. Die dag neem ik dan meestal ook voor om elke dag lekker aan de slag te gaan, want het voelt toch zo goed, vaak lig ik de volgende dag voor pampus op de bank.
  Vaak hangt dit ook samen met de maandelijkse ongemakken.

 6. Ja tijdens die maandelijkse ongemakken ga ik de vreemdste dingen opeens uitzoeken/opruimen/schoonmaken. Ik kan een dag helemaal niks doen en de volgende dag als een gek door het huis vliegen. Als ik er dan lekker in zit dan kan ik er ook echt van genieten dat alles zo lekker schoon en opgeruimd is. Jammer genoeg is dat altijd van korte duur met een hond, kat en peuter in huis…

 7. Van de week was het ietsjepietsje warmer dan de weken daarvoor. Kreeg meteen een soort voorjaarsschoonmaakkriebels. Deur op een kier, doorluchten en lekker opruimen!
  Goede voornemens met betrekking tot sport, studeren enzo doe ik meer stap voor stap, anders werkt het voor mij niet..

  Groetjes
  Pauline.

  PS. Heb je toegevoegd op m'n linkenlijstje, vind het erg leuk om je te volgen!

 8. ja heel herkenbaar!!! meestal na een periode waarin ik 's avonds teveel voor de tv heb gezeten, waarin ik te vaak te vet heb gegeten of weer van alles heb gekocht maar niks heb weggedaan. Dan ben ik er zo zat van, dan moet en zal het hele huis op orde zijn. Als dan ook nog eens het zonnetje begint te schijnen ……..dan is er geen houden meer aan.

 9. Ik had het vanmorgen nog, na een uur in de tuin werken (redelijk zwaar werk) was het wel genezen (toen lag ik meer dan een uur uitgeput over de bank gedrappeerd).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback