Dagje lente-onderhoud

Nadat de details over het lenteakkoord uitlekte, riep ik heel hard dat ik me er zo ver mogelijk van weg zou houden. Dat heb ik ook geprobeerd, maar het is bijna niet te ontsnappen. Daarom ga ik me vandaag eens NIET met krapte bezig houden, maar met wat ik allemaal wél heb. En met wat de lente voor mij écht is: hét perfecte moment voor fris, schoon, opgeruimd, enzovoorts.

Dus vandaag wordt een dagje lente-onderhoud. Ik heb geen vast omlijnd plan, dat hangt namelijk ook een beetje af van hoe het weer zich vandaag verder ontwikkeld, maar ik kan in ieder geval bezig met de tuin, moestuin, rabarbertaart bakken (is dat lekker? Ik heb nogal veel rabarber, vandaar), schoonmaken, opruimen, wegdoen, wat losse eindjes van het werk wegwerken, eigen onderhoud, misschien de auto eens wassen, enzovoorts. En niet omdat het ‘moet’, maar gewoon, omdat het er zo’n heerlijke dag voor is om het te doen.

Wat zijn jullie plannen voor vandaag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Geld besparen in elke ruimte van je huis
De rem erop


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Mijn dochter is 8 geworden en dat wordt gevierd met een bbq en toebehoren. Het loopt ongemerkt in de papieren, ruim 175 euro al kwijt aan alleen eten en drinken. Dat wordt de volgende x anders aangepakt.

 2. Goed zo. Ik kom net van schoonfamilie vandaan die een mooi huis hebben en een goede baan, en toch is het allemaal doemdenken wat de klok slaat.

  Ik denk dat klagen alleen niet zoveel helpt. Creatief oplossingen bedenken, je schouders er onder zetten en iets doen helpen vaak wel. (Niet altijd, dat weet ik ook wel).

  Ik blijf op mijn budget letten en blijf zorgen dat ons huis en onze spullen onderhouden worden – en ik heb het ook geluk dat wij het best goed hebben qua financien en gezondheid.

  Voor ons vandaag een poets- en opruimdagje en misschien ook nog een ommetje fietsen. Fijne dag vandaag!

 3. Tot ongeveer half drie vanmiddag doe ik niet veel anders dan wat breien en bloggen en dan moet ik naar mijn werk. Tot elf uur vanavond. Dus eerst lekker rustig aan doen en dan werken… En morgen volgt nog zo´n dag en dan weer lekker drie dagen vrij…
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. Die heb ik gemaakt, inderdaad heerlijk!! Hij is bij mij na een uur en een kwartier nog wel een klein beetje slap, maar ik denk dat ik ook een wat kleinere vorm had moeten gebruiken, nu zit ook niet alle rabarber 'in' de cakemix.

 4. Oh rabarber, lekker. Is het te laat om dat nog te zaaien? Ik heb de smaak te pakken in de moestuin en ben daar vandaag weer lekker mee bezig geweest. Verder hebben we met z'n allen de auto gewassen. De kleine meid was supernat en superblij 😉

 5. Ik heb vanochtend een beetje uitgeslapen. Daarna in één uur het laatste deel van een ontwerp op papier gezet zodat het naar de drukker kan. Daarna naar het hockeyveld meisje van 14 aanmoedigen… Toen in de tuin de banken en stoelen van kussens voorzien en samen met meisje van 9 lekker buiten gezeten met boekjes en daarna machine schoongemaakt… en nu lekker niets…

 6. Houtwerk onder de ramen buiten schoongemaakt en onkruid tussen de tegels verwijderd. ´s Middags op verjaardagsvisite geweest, per fiets 15 min. heen en 15 min. terug. Op de terugweg door het bos gefietst… dat was genieten!

 7. Me niet bezig houden met hoe krap alles is, maar vooral hoe ik voor mezelf het allemaal wat minder krap kan maken. Ik heb de afgelopen jaren geleerd om vooral te kijken wat er wel kan en niet wat er niet kan.
  Dat betekende wel dat ik de afgelopen paar weken ook veel geld uitgaf, omdat het kon dit keer. Aan grote dingen, die uiteindelijk weer wat besparing gaan opleveren. En er springen eindeloos nieuwe ideeën en projecten uit mijn hoofd.
  Maar vandaag ga ik lekker een beetje voor mijn groeiende plantjes zorgen. Ze hebben extra voedsel nodig om wat beter en harder te gaan groeien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback