Genieten van ‘tweede’ dagen

Het is voorlopig weer even de laatste ‘tweede’ dag, dus ik sta er even extra bij stil. Ik vind die ‘tweede’ dagen namelijk heerlijk. Ze nemen een gewone werkdag in beslag, waardoor het weekend een dag langer duurt en de werkweek een dag korter. Als ondernemer zit je natuurlijk nooit helemaal stil, maar mijn klanten allemaal wel. Dus waar ik een dag echt lekker rustig aan kan doen en de boel weer op orde kan krijgen voor de komende week, lopen zij een dag achter. Resultaat: de hele week na die ‘tweede dag’ is een klein feestje. En voor hen geldt ook gewoon dat alles toch gedaan moet worden, dus het is ook niet zo dat ik er werk door mis loop. Het is gewoon echt een mooi cadeautje 🙂

Dus, wat staat er voor vandaag op de planning? In ieder geval vast wat voorbereiden voor de rest van de week, want als het zulk mooi weer blijft, is het lekker om een beetje op halve kracht te kunnen werken. Daarnaast wil ik het huis weer even wat beter op orde krijgen. Ik heb dit weekend wel het een en ander gedaan, maar door een mysteryshop-opdracht, wat kleine (tijd)tegenvallers en heel veel zitten vanwege het mooie weer (heb 4 boeken gelezen in de afgelopen 2,5e dag), is dat er een beetje bij ingeschoten. Niet te erg hoor, maar de was moet nog even opgeruimd worden, hier en daar wat stofzuigen, vaatwasser uitruimen en ik wil ook weer even verder in mijn moestuintje. En misschien ook nog iets actiefs doen, een stukje skeeleren/fietsen/hardlopen ofzo. Pluspunt van deze dag is ook dat de winkels hier niet open zijn, dus dat het een makkelijke dag wordt om niets uit te geven. Dat was wel weer even nodig.

Zijn jullie ook dol op ‘tweede’ dagen, en wat gaan jullie vandaag doen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Hypotheek aflossen als nieuwe trend?
Voordelig verbouwen: schilderwerk


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Ik houd er ook zo van!
  Manlief is monteurtje aan het spelen in de autosport vandaag, zoonlief gaat zo zwemmen bij zijn achternichtje/vriendinnetje en ik zal dan wel in lommer koffie drinken met de moeder en kletsen.
  Alleen nog even een licht maal in elkaar flansen daarna en dan chillen onder de overkapping met een roseetje en luisteren naar de spannende verhalen van manlief!
  Zometeen nog even wat huishoudklusjes doen, zodat kleine beestjes geen kans krijgen met dit weer 😉

  Heerlijk. Niks moeten met dit weer.

 2. Ja, lekker niets doen, helemaal goed met dit weer! Net nog eventjes 3 wasmachines vol was weggewerkt in de kast en vanaf nu rust. Vanmiddag lekker buiten de spaghetti koken en de rest van de dag, daar ga ik me straks eens over verdiepen hoe ik die ga indelen : )

 3. Ik geniet ook van deze extra vrije dag. Gklasgordijnen in de slaapkamer na het wassen opgehangen. Nu lekker in de tuin, al heel lang berichten lezend. Voeten jin het water, pedicure uitsparend…
  Ben blij dat hert niet zo warm is, straks nog strijken, Gastenkamer top sjiek maken, kleding voor de werkweek uitzoeken en klaar hangen, Saladess klaar maken voor vandaag en mee naar het werk. Tutteren noemt men dat. Heerlijkk. Genieten van de snijbloemen Hortensia`s die ik in het Westland kocht voor 2 euro bij de tuinder.

  Slechts 1 boek gelezen.
  Veel last gehad van energieen van mijn echte ex die sinds een paar maanden in scheiding zit. Ik ben veel te gevoelig. Ik moet hem niet meer, liet me drie weken voor het huwelijk los. Zag ik later nog 1 keer en hij was niet vriendelijk. Nu heb ik het gevoel, dat hij veel spijt heeft. Zijn familie probeerde onlangs ook mij op andere gedachten te brengen. Ik wword er af en toe een beetje gek van.

 4. Wat een heerlijke dag he! Ik gebruik de dag ook om een beetje te "rommelen" in huis en wat dingen op te ruimen! 🙂 Misschien lukt het zelfs nog om mijn haar even snel te kleuren voordat man en baby thuiskomen! Geniet er nog van en veel plezier! 🙂

 5. Van mij hoeven die tweede dagen niet. Okee vandaag was lekker met het schitterende weer, maar ik blijf het vreemd vinden om tweede Kerst-, Paas- en Pinksterdag te "vieren". Nederland is het enigste land ter wereld waar we 2de dagen hebben. Van mij mogen ze het vandaag nog afschaffen.

 6. Wat heerlijk dat de hele week na zo'n tweede vrije dag voor jou soepeler loopt! Dat klinkt heel prettig. Ik krijg op een gegeven moment wel een beetje genoeg eerlijk gezegd, van al die tweede zondagen, maar mijn man vindt ze wel fijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback