Wat kost Oranje jou?

Het was gisteren niet alleen voor Oranje erop of eronder. Dat gold ook voor supermarkten. Elke wedstrijd die het Nederlands elftal speelt, zorgt bij supermarkten voor maar liefst 10 miljoen extra omzet. Want met talloze oranje-acties en doordeweekse-gezellige-avondjes-met-heel-veel-vrienden moet er natuurlijk flink ingeslagen worden. En dan verliezen ze. En zou het straks zomaar over kunnen zijn.

Voor supermarkten vind ik het wel sneu. Hoewel ze al die oranjeprut wat mij betreft in de prullenbak mogen gooien (ik ben best vaderlandsgezind, maar al die plastic troep kan me niet bekoren), is het mooi als dit soort evenementen de economie wat stimuleren. Ik weet dat ik de verleiding kan weerstaan om eraan mee te doen, dus het zit me dan verder ook niet in de weg. En als niemand wat uitgeeft, dan kun je er wel weer vergif op innemen dat de prijzen omhoog gaan, daar is ook niemand bij gebaat.

Maar aangezien 10 miljoen per wedstrijd geen kattenpis is, vroeg ik me af wat Oranje jullie kost? Gaan jullie inderdaad lekker met de buurt op de bank, sla je extra in, koop je extra spullen zodat je er dingetjes bij krijgt? Of maakt het je allemaal niets uit en koop je gewoon precies hetzelfde als je altijd al deed?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Deposito of niet?
Aflossen vanaf €25 per maand


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

26 Comments
 1. Ons kostte het gisteravond 35 euro in het café. Dit was voor ons gezin van 4 personen. In huis koop ik niets extra's. De eerste wedstrijd hebben wij thuis gekeken. Chips is altijd wel in huis en iets hartigs ook. Dus geen verdere extra kosten.

 2. oranje kost mij niets… ik kijk geen voetbal! vriendlief is gisteren voetbal wezen kijken id kroeg. dat zal hem hooguit 1 rondje gekost hebben voor 5 man. al die oranjegekte…. ik snap er niets van….

 3. Wij geven er geen geld aan uit. Er ligt hier in de kast een tas met (gekregen) plastic rommel, petjes en slingers en die wordt al jaren bij elke oranjewedstrijd uit de kast gehaald.
  We kopen niet en ik heb de ganse omgeving verboden troep aan te nemen en aan ons te geven. het is echt verschrikkelijk wat je allemaal wordt opgedrongen, buren die ongevraagd plastic zooi voor Zoon door de brievenbus duwen…..en er niets van begrijpen als ik zeg dat we dat niet willen….

 4. Wij zijn op dieet sinds 1 juni, dus zakken chips komen er niet meer in. De waterijsjes in onze vriezer zijn WEL oranje, maar dat was een aanbieding van de supermarkt. En af en toe een waterijsje mag in ons dieet…

  Ik heb ook wat plastic spullen gekregen bij diverse kassa's, maar heb er gisteren een klein meisje ontzettend blij mee kunnen maken, dus ik vind het zo wel goed.

 5. Ik heb er niets aan uitgegeven. Soms het makkelijk om een zo streng dieet te hebben. Kost me geen moeite om het spul te laten staan en manlief maakt het niet uit.

  Groetjes, VeggieMo

 6. Het kost ons niets. To tnu toe keken Husband en ik met z'n tweeën. Er is altijd wel wat in huis, maar meer dan een kop koffie en een glaasje water zijn wij niet gekomen.
  Voetbal vind ik wel leuk, de commercie erom heen niet.

  Liefs Frederique

 7. wij geven er niets aan uit.
  Je wordt gewoon gek gemaakt met die hype.
  Mijn man kijkt wel naar het voetballen maar voor hem hoeft al die oranje tralala niet.
  Als ze de economie wille stimuleren moeten ze dat op een ander manier doen, want na het voetballen liggen al die spullen op straat of in de container en dat vind ik jammer!
  Dus van ons worden ze niet rijk!
  Ja kan het ook gezellig hebben zonder al die spullen.
  Groetjes

 8. persoonlijk heb ik er niets extra's aan uitgegeven. Ik heb een man die, ja je leest het goed , niet van voetballen houdt. Ik ben diegene die gistyeren gekeken heeft. Ik vind het jammer om extra spullen in huis te kopen (lees lijnen) die we niet mogen eten. Dan geef ik mijn geld liever uit aan gezonde producten. Ik koop ook niets extra's bij de C1000 om aan een bedrag te komen voor de popetjes. En krijg ik ze wel geef ik ze af aan collega's met kinderen die ze graag willen. Ik vind het persoonlijk wel jammer dat er veel geld(want zo lijkt het wel) gestoken wordt in het maken van die reclames. Want als ik die zie ( buiten het feit dat ik ze wel leuk vind)lijkt het mij dat ze heel veel geld kosten. Ze kunnen dat geld beter ergens anders voor gebruiken in deze branche. Met vrienden hebben we niet samen gezeten, want zij weten dat mijn man niet van voedballen houdt( verstandig). ik besteed mijn geld dus liever verantwoorder.

 9. Ons heeft het niets gekost, we dronken gewoon net als altijd, koffie en water.
  Chips,koekjes enzo hebben we sowieso nooit in huis, alleen met een verjaardag.

 10. Waarom moet er chips of andere vreterij bij 't tv-kijken? In 't stadion zit neem je toch ook geen chips (nouja sommige mensen eten een frietje of een broodjebal van die gore zooi, ieuw)
  groet

 11. het kost ons ook al geld zonder dat we dat beseffen, dus ik geef er zeker geen extra geld aan uit en medelijden met de supermarkten omdat ze met overschotten blijven zitten? ,nou nee hoor dat word gewoon aan de klant doorberekend net als die leuke hebbedingetjes die je zogenaamd gratis krijgt, die hebben we met zijn allen gewoon allang betaald en dan betalen we straks nog weer voor die extra vervuiling die al die zooi oplevert,en als ik dan ook nog eens zie wat het aan overlast oplevert door mensen die denken dat ze relletjes moeten gaan schoppen ,dan krijg je als niet voetballiefhebber niet echt de neiging om voetbal leuk te gaan vinden, sorry als ik erg negatief overkom,maar ik word niet vrolijk van voetbal en het circus eromheen.

 12. Voetbalplaatjes, sjaaltjes, vogeltjes.. ik heb het allemaal aan mijn buurkinderen gegeven. Wij geven wel iets meer geld uit omdat we buitenshuis voetbal kijken. Dat wordt een fikse besparing deze maand! 😉

 13. Kost me helemaal niets. Nou ja, de energie die het kost om de tv aan te hebben (maar die had anders misschien ook wel aan gestaan). We keken lekker samen op de bank. Kan ook niet heel anders met twee kleintjes. En geen ander drinken erbij dan normaal. Chips eten we nooit. Dus die 10 miljoen, daar zorgen anderen voor…
  Maar het voetbal boeit me ook niet zo dat ik het graag met een grote groep zou willen kijken. Nu kon ik rustig tussendoor wat anders gaan doen.

 14. Als ik alle commentaren zo lees begin ik me af te vragen hoeveel sommige mensen dan wel niet uitgeven om voetbal te kijken o_O Daar moeten dan wel extreme bedragen tussenzitten, de mensen die hier reageren halen het gemiddelde alleen maar omlaag 🙂

 15. Ook hier geen extra kosten. Houden niet van voetbal en geven al helemaal niks om plastic zooi en plaatjes. Bovendien wordt eten echt niet lekkerder van al die oranje kleurstof in tompoucen, vlees(!), enz.

 16. Ik geef er niets extra aan uit.
  Vind het bere gezellig om samen te kijken en ik maak wel vaker 's avonds even iets lekkers om te snaaien klaar. (Wij zijn gewoon die stoute mensen die niet lijnen denk ik…)
  Dus een wijntje en een olijfje/stukje feta/nootje is er wel bij opgesmikkeld.
  Verder geen oranje-troepo in de huiskamer.
  Maar ik geniet van de sfeer.

 17. De Thermen maakte reclame: voordelig de thermen in tijdens de voetbal.

  Ik at bij Ikea en kocht een led lampje en een kapstok die ik in het kader van minimalisering in mijn slaapkamer wil hangen. Kleding voor de volgende dag moet daar aan komen te hangen.

  Ik heb geen kledingkasten in de slaapkamer, vind ik niet gezellig, maar ja, kleding dichtbij voor de volgende (werk)dag is erg efficiënt.

 18. We zijn gezwicht voor onze dochter en hebben voor ong 10 euro aan pruik, sjaaltje, tshirt, broekje en vest gekocht. Duurste was het vest van 6 euro, maar die mag ze de gehele zomer aan.
  Staat haar ook nog eens erg goed. Verder hebben we de eerste avond gekeken bij mijn zwager, deze knipt ons altijd gratis, nu twee kilo shoarma, broodjes en saus meegenomen om tijdens de rust op te eten.
  Gisteren zat ik uiteindelijk alleen op de bank en toen heeft het me niets extra's gekost. Vond er zelf neits aan en ben eerder dan normaal mijn bed in gekropen.

 19. Het enige dat de voetbalwedstrijd van gisteren extra heeft gekost is de stroom die een tweede tv gebruikt 😀 Mijn zoons en man keken voetbal maar ik had er geen zin in. Dus keek ik op een tweede toestel naar tv series.
  Wij kopen ook niks extra in verband met het voetbal.

 20. (gekregen) Oranje spul hadden we nog in Huis van voorgaande jaren, tv staat sowieso wel aan :-p we hebben alleen wat snackjes en wijntjes gegeten en gedronken, wat we al in huis hadden. Oja, ik heb 50 cent voor schmink betaald wat zoonlief afgelopen zaterdag op zijn wangen mocht. 🙂

 21. Wij hebben niets extra's uitgegeven, we hebben de wedstrijd niet eens gekeken.
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik me best wel kan irriteren aan al dat plastic, het is toch erg slecht voor het milieu en in mijn ogen niet nodig.
  Groetjes Dreadlocks

 22. Ik heb ook niets extra's uitgegeven.
  Alles gratis oranje troep ook geweigerd: aan dat soort spullen gaat onze aarde nog eens ten onder!!
  Tecla

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback