Genieten is óók belangrijk!

De laatste tijd is het hier even iets rustiger, maar wel met een hele goede reden: ik ben voor mezelf aan het proberen een balans te vinden tussen genieten en ook dingen doen. Het zou heerlijk zijn als je nooit meer iets zou hoeven ‘moeten’, maar dat is niet realistisch. En als je dan toch zo zou doen, blijft er van alles liggen dat je een andere keer moet doen of waar je een ander mee opzadelt, ook iets waar ik niet zo van houd. Een balans dus. Nu leek dat deze week al redelijk te werken. Ik heb mijn werk over het algemeen netjes op tijd gedaan en heb daarnaast nog de trap geschuurd (ik dacht dat het hele verfproject één van mijn augustus-doelen was, maar zie nu dat dat alleen schuren was, dus da’s al geregeld!), gekit in de badkamer (en het werkt!), een loshangend deurtje vastgezet (inmiddels er weer afgevallen, ik zoek nog naar een andere oplossing) en het huis weer een beetje netter gemaakt. En, zou ik het belangrijkste bijna vergeten: weer €1000 afgelost op de hypotheek. In een opwelling en van reservespaarcenten, maar toch, terughalen kan niet meer 😉

Maar ik heb ook: lekker gegrilld, samen een filmpje gekeken, de buurt verkend tijdens een speciale soort ‘uitdag’, buiten van het zonnetje genoten (stoeltje, boekje, eten, drinken, heerlijk!), goed voor mezelf gezorgd, gewinkeld (!! – dat komt niet zo vaak voor, maar ik merkte wel dat ik er echt behoefte aan had om nog wat meer uit de joggingpakken te komen, ik ben achterin de 20, niet dood…) en zelfs nieuwe gordijnen mogen uitkiezen voor mijn verjaardag! Als het schilderwerk daar klaar is, kunnen ze opgehangen worden, hopelijk is dat lekker snel, ik kan niet wachten!

Vandaag wordt een beetje een dag van allebei wat; ik doe op zondag liever niet te veel werk, maar ik houd er ook niet van om in een troep te zitten of tegen klusjes aan te kijken die nog even moeten, dus ik ga zo nog even de deur in het laatste laagje verf zetten, dan is dat klaar. Kost misschien drie kwartier, maar levert daarna direct plezier op. En verder wordt het lekker genieten in de tuin. Ik heb weer lekker wat tijdschriften gekregen die ik kan lezen, stoeltje staat al klaar en het zonnetje is ook besteld 🙂

Wat zijn jullie plannen voor vandaag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

Doe-het-zelf: spannende klusjes
Geld uitgeven aan jezelf


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
  1. Herkenbaar van de zondag. Omdat Vriend moet werken, moeten we het van de (hele) weekenden hebben om alles op tijd af te krijgen nu. Maar voor iemand die is opgegroeid met 'op zondag werk je niet' is dat heel lastig!
    Hier is de balans een beetje zoek nu, met een hoop dat moet gebeuren.

  2. Ik probeer te zorgen dat ik al zoveel mogelijk gedaan heb in huis zodat ik op zondag niet het hele huis hoef te poetsen, hooguit nog een wasje of een strijkje. Lukt niet altijd maar vandaag wel! Dus ik ga lekker met een boek de tuin in vandaag, nadat ik klaar ben met de administratie dan toch 🙂

  3. Ik heb alles behalve de balans gevonden, het hele huis staat nog op zijn kop. Ales ligt niet op de juiste plek voor mijn gvoel. Maar vandaag geniet ik ervan dat ik nog lekker een dagje met manlief en dochter heb. Ik laat dus de boel de boel al gaat dit me moeite kosten. Maar eens even iets leuks bedenken voor vandaag….

  4. Meid wat ben jij handig en wat een enrergie! Bij mij hangt de was ook buiten te wapperen hoor de zon is gratis dus daar moet ik nu van genieten. De droger blijft lekker uit! En wat lekker dat je zoveel kunt aflossen!!

  5. Erg goed om inderdaad evenwicht te zoeken. Ik heb vandaag voor het eerst sinds tijden een terrasje gepakt en genoten van het gezelschap en het mooie weer!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.