Mystery shoppen voor cadeautjes

Ik ben alweer even bezig met mysteryshoppen en de laatste tijd lopen de opdrachten weer wat terug. Had ik er eerst nog bijna elke week een, nu was het alweer een maand of wat geleden. Ook de aanbiedingen zijn vaak wat minder interessant; dan krijg je bijvoorbeeld €6 voor een bezoek en moet je per se wat kopen. Dat krijg je dan weer wel vergoed. Eerst leek me dat niet zo handig, want vaak moet je een A-merk kopen en is het dus niet echt zo dat je €10 extra hebt. Maar deze week kwam het mooi uit: ik moest een aanbieding scoren en in de aanbieding was precies iets dat ik kon gebruiken als cadeautje voor een jarige. Omdat het niet de enige jarige was, moest ik sowieso de stad (met die shop) in. Dat was dus makkelijk combineren; de brandstofkosten moest ik even goed maken, het cadeautje had ik anders ook gekocht en ik krijg nog een vergoeding ook! Omdat dit goed beviel, ga ik toch even wat vaker kijken naar de mogelijkheden.

Wij hebben elk jaar best wel een aantal verjaardagen van naaste dierbaren en als ik daar op die manier wat voordeliger voor aan cadeautjes kan komen, dan is dat alleen maar mooi. Dit weekend hebben we twee verjaardagen, waarvan ik nu voor één de cadeautjes gescoord heb, en voor nummer 2 in de uitverkoop geslaagd ben. Ik doe daar denk ik nog een kleinigheidje bij om het mooi in te pakken en dan is het prima: dan heb ik een ‘duur’ cadeautje, voor weinig geld 🙂 Da’s overigens voor mij wel even wennen; ik ben dan snel geneigd om alsnog er van alles bij te komen, om maar aan het ‘vaste’ bedrag te komen, maar daar probeer ik vanaf te stappen. Het gaat om de waarde, niet om wat ik er daadwerkelijk voor betaald heb. En met die waarde zit ik nú al boven het normale bedrag!

Hebben jullie ook wel eens van dit soort slimme acties om voordelig(er) aan cadeautjes te komen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Gratis eten
Klussers vinden via Werkspot


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Jazeker. Ik heb een cadeautjes kast. Nou ja een plank in de kast waar ik dingen heb liggen die ik voor "erbij" kan doen of al de helft van een cadeau zijn. Als we onverwachts weg gaan of ergens op visite gaan, dan kies ik iets uit die kast en pak het leuk in. Ook kleinigheidjes voor kindertjes enz.
  In die kast liggen nu alweer cadeautjes voor Sinterklaas.

 2. ik heb ook de neiging om het tto het vaste bedrag aan te vullen. Niet doen! Dan is je voordeel weg :). Scoorde pas een stel JanJans voor de helft van de helft. De buurjongetjes kregen er beide 1 voor onderweg op vakantie en twee neefjes maakte ik er blij mee op verjaardag. 1,25 ipv 4,99. Iedereen tevreden. Ik heb juist opdracht binnen bij Multi Value. Ga ik zaterdag doen. Voor de jongste alvast voor de winter inslaan en nog vergoed krijgen en een tientje toe!Make my day 😉

 3. Cadeautjes stel ik vaak samen. Dan haal ik bij de action een simpel vogelhuisje en doe daar vogelvoer bij, Folietje er om heen, mooi strik en klaar. Of een grote glazen pot waar ik een kaars in doe, handje zand uit de zandbak 😉 en bv wat schelpen in de zomer of dennenappels in de herfst. Of een bakpakketje. Voor kinderen koop ik vaak een klein cadeautje en kom ik er echt niet uit dan haal ik een bonnetje voor 7,50. Dan doe ik daar iets kleins bij, bv die breekbuisjes die licht geven in het donker. Altijd een succes. Of een scheetkussen! Of stoepkrijt. Lobbes (geen connecties) heeft ook erg leuke kleine cadeautjes. Een Dino-ei dat breekt en groeit in water. Een vlinder die balanceert op je vinger. Ik bestel daar vaak het een en ander en mijn kast ligt altijd voor met kleine cadeautjes of verveelmomenten 😉
  Met groet,
  Sophie

 4. Ik doe dat vaak voor wanneer de kinderen naar feestjes moeten, met 3 kinderen en toch regelmatig een feestje loopt dat ook alweer snel op, dus als er ergens acties of promoties zijn koop ik dat alvast en leg ik dat in de kast voor wanneer ze het nodig hebben.
  Ik had mij al 2x kandidaat gesteld voor een mystery, maar niet gekregen, nu de 3e x wel.
  Man staat er nog wat wantrouwig tegenover maar we zien wel na die eerste keer he 🙂

 5. Het hele jaar door 'spaar' ik cadeautjes op die ik goedkoop tegenkom. Ik bedenk dan al wel vast voor wie, anders blijf je met een heleboel cadeautjes zitten waar niemand iets aan heeft. Baby's worden er bv bijna niet meer geboren in mijn omgeving, dus koop ik geen babycadeautjes. Voor een vriendin die van de kleur blauw houdt, houdt ik leuke dingen die blauw zijn in de gaten. Ik stel ook zelf een pakketje samen. Laatst zei m'n dochtertje dat ze het zo fijn vond dat ik creatief was. 'Hoezo?' Vroeg ik. 'Nou, op verjaardagen zeggen mijn vriendinnetjes altijd dat ik zulke mooie cadeautjes geef'. Terwijl ze echt bijna niets hebben gekost… De echte winkelwaarde is dan wel hoog. 'k Heb bijgehouden wat ik bespaard heb, is toch opgelopen tot 525 euro (in 9 jaar). Voor mij is dat veel geld…

 6. Ik koop het gehele jaar cadeautjes voor onze kinderen die zij dan met Sinterklaas krijgen. Het kan soms zomaar zijn dat ik in januari al iets vind.
  Op een papier hou ik bij wat ik gekocht heb en voor wie.
  Verjaardagscadeautjes koop ik eigenlijk niet in vooruit. Ik vraag meestal wat de persoon graag heeft en koop dat dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback