Bij de basis blijven

Gisteren werd ik echt even gillend gek. Ik dacht dat we met de btw-verhoging alles wel even gehad hadden, maar kreeg daar bovenop ook nog de (behoorlijk extreme) verhoging van de assurantiebelasting en nog een nadelige maatregel die ik nu alweer zo ver heb weggestopt, dat ik die me niet eens meer kan herinneren. En dan had ik ook nog een flinke berg werk. Dan helpt eigenlijk maar één ding: bij de basis blijven. Eten, sporten, een beetje op tijd naar bed, regelmatig tot tien tellen en opruimen. Vooral opruimen. Niet overal ook nog allerlei dingen tegenkomen die voor een flinke berg stress kunnen zorgen.

Vanmorgen hoefde ik er een keer niet uit voor de dakmannen, omdat ze toch alleen buiten bezig zouden zijn, dus heb ik lekker een klein beetje uitgeslapen. Direct aan het werk, daarna sporten, daarna weer aan het werk en zo even opruimen. En op de fiets naar de winkel. Mooi wat extra beweging, geen brandstofkosten en even uitwaaien. Bovendien kan ik dan niet zo’n hele berg van van alles meenemen, want wat niet in mijn tas/mand past, kan ik toch echt niet meenemen. De rest van de week wordt ook nog behoorlijk druk, want we krijgen nog bezoek, hopelijk is het dak deze week klaar en als dat het geval is, kunnen we ook de bende om het huis opruimen. Daarnaast kun je aan de bomen echt weer zien dat de herfst begonnen is en is het prettig om de tuin ook een beetje bij te houden, zodat dat straks niet heel veel is. Nu zijn de blaadjes nog lekker droog, dan is het prettiger om ze op te vegen dan wanneer ze helemaal vies en nat zijn.

Maar om die blaadjes maak ik me vandaag even niet druk; tot iets van 5 uur ga ik lekker werken en opruimen, vanavond klussen, nog even zitten en lekker op tijd naar bed. Zo kom ik de dagen wel door 🙂

Is het gek dat je van opruimen tot rust komt? Of ben ik niet de enige die dat heeft?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Sparen of aflossen op de hypotheek: wat is beter?
Focus oktober


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Ik krijg altijd energie van goed opruimen. Ik heb inmiddels een berging vol verhuisdozen staan die nog uitgezocht moeten worden. Ik denk dat de helft zo weg kan, omdat ik het toch niet gemist heb.
  Enorm veel marktplaatsen dus ook weer.

 2. Hartstikke gek 😉
  Nee hoor, mij helpt het ook, lekker opruimen en vooral in het gareel blijven! En vooral NIET achter de PC blijven hangen en gewoon maar wat rondsurfen…

 3. Ik kan ook zo genieten van opruimen, als ik stress heb ga ik altijd opruimen ( zalig ) door het opruimen krijg ik ook weer ruimte in mijn hoofd en zie ik alles weer helder.

  groetjes

  Annelieya

 4. Het opruimen zelf geeft niet zoveel rust :-). Het feit dat er iets gedaan is wel; dan hoef ik er niet meer tegen aan te hikken.
  Rust geeft mij niet teveel hooi (aan afspraken, spullen, activiteiten) op de vork nemen. 'Laat mij maar'is voor mij de meest ideale situatie.
  Groet,
  Linda

 5. Ook hier iemand die een opgeruimd huis nodig heeft om aan de slag te kunnen. En als dat door omstandigheden niet mogelijk is, dan regel ik een plek buitenshuis. In ieder geval een plek zonder zichtbare afleiding.
  Sterkte met alles wat je moet doen vandaag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback