Droog en rustig

Het kan niemand ontgaan zijn dat de herfst in Nederland nu écht begonnen is. En voor het eerst in alle jaren dat we hier wonen, zit ik nu echt een beetje lekker. Het dak ligt er namelijk op! Het is nog niet helemaal af, maar het is wel al dicht. En dat is zó lekker! Toen we nog in de nieuwbouw woonden, stond ik daar helemaal niet bij stil. Nu voelt het als een echte rijkdom.

Ik verwacht dat over een week alles helemaal af is en we de rekening krijgen. Dan kunnen we die betalen en kan het dak-verhaal helemaal afgerond worden. Daar ben ik ook wel aan toe; de afgelopen maanden heeft echt zo’n beetje alles in het teken gestaan van het dak en het is fijn als je gewoon weer eens kunt denken over andere dingen. Straks nog de rest van het huis dicht en dan hoeven we ons hopelijk ook voor het eerst eens niet zo bezig te houden met de koude winter 🙂

Verder wordt vandaag denk ik een rustige dag. Ik heb vanmorgen al wat opgeruimd en er zit weer een was in de trommel. Straks even ophangen, zodat dat lekker kan drogen. In de tuin werken heeft vandaag niet zo heel veel zin. Misschien gaan we nog even weg, het hele dakverhaal vieren 🙂 Maar thuis blijven kan ook; ik had gerekend op visite en daarvoor wat extra lekkere dingen in huis gehaald, maar ze hebben afgebeld, dus kunnen we er zelf lekker van smullen. Ook niet gek! Niet alles leent zich ervoor om te bewaren namelijk. Op zich helemaal niet erg, zo’n rustig dagje of een rustig weekend. Daar ben ik eigenlijk ook wel aan toe.

Gaan jullie vandaag nog iets doen, of lekker thuis blijven/aan de gang?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Besparen op de post(zegels)
7 van de meest gehoorde smoezen om de hypotheek NIET af te lossen (en de zin en onzin ervan)


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Vandaag even naar de stad geweest voor laarsjes voor Ukkepuk en overhemden voor manlief. Ook voor mijn werk nog wat bandjes en randjes gekocht (dat is bij een groothandel niet te doen).

  Oudste gaat achter het schot stofzuigen en dan ga ik even wat bakken verplaatsen en hopelijk veel ruimte maken op zijn kamer.

  De meiden hebben vandaag hockey, maar daar gaat manlief mee naar toe. Ik werk een paar uurtjes, doordat ik in de stad was werk ik thuis en daarna met Oudste en Ukkepuk (die eerder klaar is) naar een verjaardag van mijn neefje.

  Ik hoef niet te koken, dus ik laat me lekker verwennen en morgen heb ik lekker niks en kunnen we doen waar we zin in hebben (misschien nog een stukje in oudste z'n kamer als me dat vandaag niet helemaal lukt)…

  Dus al met al een kabbelend weekend…

  Fijn weekend!

 2. Heerlijk, een rustig dagje. Hier ook niet veel gedaan, maar eigenlijk ook weer wel. Manlief aan de klus, ik een broek voor kleine man aan het naaien, kleine man aan het spelen en even op visite bij familie. Lekker spontaan. De agenda is dit weekend leeg. Dat geeft veel rust. En net heerlijk gekookt samen met kleine man. Nu is kleine man een filmpje aan het kijken, en die ligt er vroeg in vandaag. Ik nog even een was ophangen en de tafel opruimen en deze fijne dag is weer bijna voorbij.

 3. Herkenbaar! Wij kwamen december 2006 in ons huis wonen en herfst 2007 kwamen we tijdens herfstbuien ook achter lekkerijen. Eerst sparen en elke keer al het hard stormde sliep ik toch niet echt lekker. Sinds het nieuwe dak er op zit denk ik niet eens meer aan het dak ;). Wij hebben vandaag een heerlijke luie dag gehad, beetje lezen, beetje brood bakken, zometeen lekker brie op toastjes, wijntje en een filmpje. Geniet van je weekend en je dak!

 4. Wat een heerlijk idee moet dat zijn nu het dak zo goed als klaar is!
  Hier ook een lui weekend, vanmorgen was het hier echt herfst (regen en wind), dus lekker binnen kneuteren!

 5. Wat heerlijk dat het dak bijna klaar is. Ik kan mij voorstellen,dat je er steeds mee bezig bent. Al je spaargeld gaat er toch wel inzitten.

  Nu het af is en betaald, kun je je weer op andere dingen concentreren. Ook wel fijn.

  Geniet van je mooie dak! Jullie hebben er hard voor gewerkt!

  Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback