Wat doe jij op zaterdag?

De zaterdag is één van mijn favoriete dagen. Het is een dag die over het algemeen lekker vrij voelt, omdat ik niet de hele dag achter de computer hoef te zitten om geen opdrachten mis te lopen. Aan de andere kant betekent dat natuurlijk niet dat er niets te doen is. Soms moet ik alsnog aan het werk, dan wacht er vlak na het weekend een fikse deadline of loop ik achter en het voelt ook altijd als de ideale dag om eens flink in huis aan de slag te gaan. Of dat nu schoonmaken en opruimen is, of verbouwen.

Wel merk ik dat ik het soms lastig vind om te bepalen wát ik nu precies ga doen, met als gevolg dat ik toch stiekem wel erg lang achter blogjes/internet blijf zitten. Natuurlijk ook heel leuk, maar ook wel een beetje zonde van zo’n dag, want dat kan ‘s avonds of doordeweeks ook wel. Of op zondag, want dan vind ik het minder leuk om te klussen/schoon te maken, dat houd ik liever een beetje als rust-/genietdag.

Helaas lukt het eigenlijk nooit om alles op één dag te doen, daar is hij nu net weer te kort voor. Maar waar kies je dan voor? De halve karweitjes zijn het duidelijkst; zo ligt er nog was die opgevouwen en opgeruimd moet worden. Maar andere dingen zijn minder voor de hand liggend. Zal ik de keuken een beurt geven? Of toch liever de badkamer? Toiletten? Allemaal? Werkkamer opruimen? Beddengoed doen? Overal stofzuigen? Kamer stoffen? Ramen zemen? Vroeg boodschappen doen? Vooruit gaan koken? Kelder eens flink uitzoeken? Of de hele dag in het kleinste kamertje bezig, waar ik de laatste twee dagen niet aan toe ben gekomen, maar die wel eigenlijk voor komende woensdag af moet zijn, in verband met drukte daarna?

Tegen ieder ander zou ik zeggen: ‘gewoon beginnen’, maar dat is dus weer makkelijker gezegd dan gedaan 😉 Ik denk dat ik vandaag maar gewoon met de wekker aan de gang ga: een kwartier in de keuken, een kwartier in de badkamer, een kwartier in toiletten, een kwartier in de kamer, een kwartier in de slaapkamer, enzovoorts. Dan zou ik volgens mij binnen 2 uur flink ver moeten kunnen komen. En dan toch maar weer eens gewoon een schoonmaaklijst uitdraaien, zodat we een beetje het ritme er weer in krijgen. Niet dat het hier nu smerig is, maar er is gewoon geen structuur, waardoor je niet altijd even rustig zit als er bezoek komt. Gelukkig hebben we die structuur met opruimen nu wel grotendeels, maar met schoonmaken is er nog best wat verbetering mogelijk. En na die 2 uur? Dan kan ik lekker aan de gang in het kleinste kamertje. Eerst nog een keer schuren en daarna kan ik met de kit aan de gang. Dat zou ik het liefst overslaan, maar is denk ik niet zo’n goed idee als je werkt met rabatdelen…

Verder lekker op tijd stoppen, boodschappen doen en eten en vanavond een leuk uitje!

Hoe ziet jullie zaterdag er normaal gesproken uit?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Je persoonlijke luxepunt
Overstappen - deel 2


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback