De laatste loodjes

Allereerst: iedereen (nog) heel fijne feestdagen toegewenst! Ik kan bijna niet geloven dat er alweer een jaar voorbij is. Een jaar waarvan ik dacht: dit wordt helemaal mijn jaar! En hoewel dat misschien niet helemaal zo was (ik hoopte natuurlijk vooral weinig tot geen tegenslagen te hebben, maar helaas 😉 ), heeft dit jaar ook veel gebracht. Zo even uit de losse pols:

• We hebben een nieuw dak en nieuwe goten
• Het huis is bijna dicht
• De tuin is flink onder handen genomen (nog niet af, wel veel vooruitgang)
• Het huis is geschilderd
• We hebben weer €6000 afgelost op de hypotheek
• We hebben een flink inkomensverlies weten te overleven (hopelijk gaat dat straks nog wel beter, maar voor nu is dit al heel wat)
• Het is eindelijk gelukt wat kilo’s kwijt te raken. Ook weer work in progress, maar het begin is er
• We hebben een oude kater een mooi nieuw plekje kunnen geven
• En vast nog wel veel meer waar ik nu zo snel even niet op kan komen

Daarnaast heb ik dit jaar ook eindelijk een aantal stappen gezet om wat nare dingen uit het verleden op te ruimen, dus hopelijk zit ik er deze tijd volgend jaar nóg weer heel anders bij.

Wat gaat volgend jaar worden? Ik weet het nog even niet. Ik zit nog volop in de laatste loodjes van dit jaar. Wat deadlines moeten nog gehaald worden, de boekhouding moet op orde gebracht worden (des te eerder dat gebeurt, des te sneller ik weet of ik geld terug krijg, hoop het wel!!), we willen graag nog van ‘bijna dicht’ naar ‘helemaal dicht’ qua huis en ook de lekkage in de keuken (en de hoge waterstand die we ook dagelijks in de kelder af kunnen meten) houden ons goed bezig.

Maar vandaag even niet. Vandaag gaan we lekker met familie eten. Geen gek gedoe, gewoon gezellig. Gisteren hebben we de halve (hele) dag lekker op de bank gezeten, met wat hapjes die we van een ander etentje hadden meegekregen en wat films, heerlijk! Vandaag begon even snel met een uurtje werken, straks lekker onder de douche, mooie kleren aan en richting familie. Waarschijnlijk zijn we ook weer redelijk op tijd thuis, zodat we ook hier nog even lekker kunnen zitten.

Ik hoop eigenlijk een beetje dat veel van mijn klanten donderdag en vrijdag ook gesloten zijn, zodat ik dan ook niet hoef te werken. Dan kan ik mooi nog wat klussen en opruimen, want je wilt niet weten hoe snel van alles op kan stapelen als je even niet oplet. En daarna ga ik me mooi richten op het nieuwe jaar. Ik weet niet of ik weer met 52 doelen ga werken, zoals afgelopen jaar, maar ik zou wel tenminste een aantal meetbare stappen vooruit willen zetten, zeker met het idee dat ik me komend jaar hopelijk ook weer een stuk beter voel dan de afgelopen jaren. Wat dat betreft heb ik er zin in 🙂

Zijn de kerstdagen voor jullie druk? En hebben jullie al plannen voor het komende jaar, of is het vooral nog dit jaar afronden?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.