Goed begin

Ik heb niet zo heel veel met Oud & Nieuw, maar ik ben wel dol op 1 januari. Hoewel ik vind dat elke dag een nieuw begin kan zijn, voelt 1 januari toch altijd wel als hét nieuwe begin. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik dit jaar ook weer 52 persoonlijke doelen wil opstellen. Wel hebben we de lijst van 52 doelen voor het huis er eens bij gepakt. Die hadden we samen gemaakt en daarop stonden allerlei klussen die gedaan moesten worden. In totaal hebben we 30 van de 52 doelen gerealiseerd. Op zich geen slechte score. Aan de hand van die lijst én hernieuwde prioriteiten hebben we bovendien een nieuwe lijst gemaakt met 52 huisdoelen, die eigenlijk grofweg te maken hebben met:

  • Tuin
  • Keuken
  • Slaapkamer
  • Toilet

Het toilet is de klus waar ik afgelopen jaar aan begonnen ben. Dat project kwam stil te liggen door een combinatie van drukte/moeheid en simpelweg geen zin. Maar vandaag ben ik er weer aan begonnen. Ik had destijds bepaald dat ik er een budget van €100 voor uit zou trekken. Dat staat nog steeds, maar liever geef ik er nog minder uit. Ik wilde van dat budget bijvoorbeeld ook een lamp kopen, maar die ga ik zelf maken. Het enige dat er nu nog gekocht hoeft te worden is (wat mij betreft) een bus kit en verf. De kans bestaat natuurlijk dat daar nog wat kleine dingen bij komen, maar de lamp en het kastje komen ‘uit de voorraad’. Die heb ik ergens anders in huis opgeduikeld en ga ik pimpen.

Vanmorgen heb ik ongeveer anderhalf uur staan kitten, toen was mijn (enige) bus leeg, dus nu weer schone kleren aan en door met de dagelijkse dingetjes. Beetje genieten van de vrije dag, opruimen, werken aan een frisse start van de rest van de week, enzovoorts. Aan het toilet-project ga ik geen tijdsplanning meer hangen, wel ga ik dat afmaken, voor ik weer met iets anders begin. Zo blijft het overzichtelijk en komt er ook eens een keer iets af. Ik hoop dat het deze maand gaat lukken, maar als het langer duurt is het ook niet erg.

Financieel staat alles hier even stil, want mijn bankpas werkt niet meer samen met internetbankieren. Ik kan er wel mee betalen, maar bij het inloggen geeft hij steeds een Kaartfout. Nieuwe Random Reader hielp niet, dus daarmee moet ik morgen maar even naar de bank. Dan kan ik hopelijk uiterlijk eind van de week weer kijken hoe we er op dat gebied voorstaan. Niet al te best vermoed ik, maar daar komt hopelijk snel verandering in. Ik zie het zonnig in 🙂

Hebben jullie ook een fijne 1 januari, of is het een beetje een dag als alle andere dagen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

Van overleven naar overvloed
Waterverbruik: wat is normaal?


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.