Bufferen in januari

Nu we alles weer een klein beetje op de rit hebben, wordt het hoog tijd om de buffer aan te vullen. De lekkage is hopelijk gerepareerd, ik heb m’n bankpas weer terug en gezien hoe het ervoor staat, we hebben gedag gezegd tegen de betaalde hulp en het huis is zo goed als dicht. Die enorme waterval die er steeds met onze centen vandoor ging, lijkt aardig te zijn gekalmeerd. Dus: buffer aanvullen. Sparen voor een nieuwe keuken en weet wat vet op de botten krijgen.

Het plan van aanpak voor deze maand:

– De voorraad opeten. Wat niet gekocht hoeft te worden, kost ook geen geld
– Klusspullen terug brengen. We hebben nog wat materiaal over, terugbrengen = geld terug. Ook mooi 🙂
– Marktplaats vullen; van de week weer voor €50 verkocht, hopelijk wordt dat deze maand nog veel meer
– Wasmiddel maken, is bijna op en ik wil het natuurlijk liever niet kopen 😉
– Naaimachine fixen, zodat ik daar weer mee kan oefenen
– Opruimen, komen we ms ook weer dingen tegen die verkocht kunnen worden en het is sowieso lekker
– Rekeningen regelmatig bekijken, steeds afromen naar de spaarrekening loont!

Daarnaast wil ik een mooie verzameling toiletrollen aanleggen om volgende maand te beginnen met voorzaaien voor de moestuin. Als de tijd het een beetje toelaat, dan probeer ik ook vast wat handenarbeid te verrichten in de tuin 🙂

Wat zijn jullie plannen voor deze maand?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Waterverbruik: wat is normaal?
Essent, bedankt!


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Ik ben juist aan het inslaan van aanbiedingen ( ik heb daar geld voor apart staan) zodat ik de komende maanden weer goedkoop klaar ben.Ik koop wel alleen aanbiedingen van artikelen die ik altijd gebruik.
  Of nu goedkoper zijn dan het huismerk.

  Groetjes Annelieya

 2. Hier ook rustig aan. Alhoewel we wel vrijdag gaan beginnen met het isoleren van de zolder, dus dat gaat wel geld kosten. Maar levert hopelijk ook weer wat op straks qua energiekosten. En manlief heeft besloten met het opruimen van de zolder dat er nu eindelijk dingen van 'm weg mogen. Joechee!

 3. Ik heb de rekening nog niet durven te bekijken. Vermoed dat we goed roodstaan en dat ik moet gaan afschrijven van de spaarrekening. De rest van de maand moeten we et rustig aan doen. Kreeg gisteren nog twee brieven van mijn blauwe en rode vrienden dat we een behoorlijk bedrag mogen terug betalen… Fijn voor het einde van deze maand.

 4. Morgen pak ik mijn ritme weer op. Kijken of het gaat lukken. Deze maand hebben wij nog het oude salaris. Vanaf 23 januari krijgt Husband pensioen. Het is ook een dure maand. Husband is jarig, een brunch buiten de deur met 8 personen en de aanbetaling van de vakantie van 8 personen. Het geld vliegt de deur uit.

  Vanaf volgende maand gaat de hand op de knip. Dat moet wel. Maar eerst nog deze maand doorkomen.

  Liefs Frederique

 5. Ik heb inmiddels al een aardige verzameling wc-rolletjes liggen voor het zaaien. Niet voor een moestuin, maar voor wat bloemtjes in de tuin, onze tuin is maar heel klein! Opruimen heb ik de laatste tijd ook al heel erg gedaan, nog niet klaar maar het schiet flink op. verder ga ik een paar beloofde kussenhoezen breien en afromen naar de spaarrekening doe ik ook regelmatig.
  Succes met al je doelen, het gaat lekker zo…!
  Ik wens je een mooie nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. Je hebt mooie voornemens! Kun je een keer het recept voor je eigengemaakte wasmiddel publiceren (of heb je dat al eens gedaan?). Ik wil het ook wel eens gaan proberen, maar heb geen idee hoe dat moet…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback