Rommelen in de (moes)tuin

Gisteren was het hier zulk heerlijk weer, dat ik gewoon lekker niet aan het werk ben gegaan, maar de tuin in ben gestapt. Ik heb vast gewerkt aan paadjes in de moestuin en vooral een hoop opgeruimd. We hebben de tuin nu niet echt op orde en ik merk dat dat ook ruimte houdt voor een bepaalde houding van werklieden. Dus; na het dak en de dakgoten en vast nog wel wat kleinere dingen die ik vergeten ben, was de tuin best wel een puinhoop. Hier weer een plastic band van dakpannen, daar weer zwerfkeien, daar weer iets anders, enzovoorts.

Dus; mooi een paar rondes door de tuin gedaan en stenen bij de stenen gelegd, filtertjes van de afvoerbuizen leeggehaald, vast wat eendjes uit de vijver gehaald (die is lek dus loopt nu langzaam leeg). We dachten eerst dat we een pomp zouden moeten huren om ‘m leeg te kunnen halen, maar hebben er nu gewoon wat extra gaten bij gemaakt. Dat geeft ook mooi de tijd om nog te checken op visjes en die een ander onderkomen te geven. Bovendien scheelt het mooi geld, want hoewel zo’n vijver met een pomp misschien binnen 2-3 uur leeg is, rekenen de meeste loonbedrijven hier zo’n €60 per uur, als ze met machines komen. Op deze manier houden we dat bedrag in ieder geval in onze zak. Er zal waarschijnlijk nog genoeg uitvliegen om dat gat weer dicht te moeten maken…

Vandaag wordt vooral een harde werkdag, ik moet woensdag twee grote opdrachten inleveren en wil eigenlijk de grootste vandaag af maken en de kleinere (maar nog hele grote) morgen. Daarnaast komt iemand kijken voor de riolering, zodat we daarvan ook een beetje weten wat de schade zal zijn. En als het weer zulk heerlijk weer is als gisteren, dan ga ik zeker nog even een rondje tuin doen, in ieder geval om de aardbeienplantjes in de moestuin water te geven!

Wat zijn jullie plannen voor vandaag? En heeft iemand toevallig nog tips voor het weghalen van een vijver? (Als hij niet lek was, hadden we ‘m laten zitten, maar we zien het qua kosten/baten niet zitten om ‘m te vervangen, is met plastic doek, dus repareren is ook niet echt een duurzame oplossing).

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Hypotheekupdate
Au, au, au in de portemonnee


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
  1. Je zou er een natte vegetatie in kunnen zetten. Geen gaten er meer bij maken maar kijken hoe veel grond/verrotte materie er op de bodem ligt en daar plantjes in zetten/zaaien die van natte voeten houden. Een moerasje dus. Na een regenbui zal er wat water in blijven staan, eventueel kun je een dakafvoer er op uit laten komen. Als het diepste gedeelte vol water blijft staan is dat niet erg. Eventueel blootliggend plastic wegsnijden of bedekken met een laagje grond en aanplanten.
    Marjolijn.

  2. Gisteren heerlijk in de moestuin gewerkt :). Vanochtend eerst blogje geschreven, toen uur met de hond gelopen, nu even bijlezen bij iedereen, daarna boodschappen doen op de fiets. Oh ja, de vaatwasser moet nog leeg, er moet een was gevouwen en nog een was gedraaid…

    1. Het kan, maar ik wil 'm liever eerst leeg hebben, want als je 'm nu dicht zou gooien, dan houd je ook het plastic ervan in de grond en er zit hier volgens mij al genoeg troep in de grond, ik stop er liever niet zelf iets bij 😉 Maar het leeglopen gaat aardig goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback