Moestuin winterklaar maken

Eerst: nee, die op het plaatje is NIET van mij. Maar de moestuin, daar moet wel wat aan gebeuren. De winter lijkt nu echt van start te gaan, dus dan is het handig om nog even een rondje te doen. De laatste dingen oogsten die er nog uit kunnen, stro neerleggen om wintergroenten te beschermen tegen de vorst en ook vast wat dichtgegroeide stukken weer open halen. Dat kun je allemaal wel weer laten liggen tot het voorjaar, maar wat klaar is, is klaar. Tenminste, zo kijk ik er dan weer tegenaan.

Hopelijk lukt het dit jaar om wat meer op tijd te zaaien en de opbrengst uit de moestuin te optimaliseren. Ik wil nu ook wel een poging doen om het assortiment uit te breiden met:

– Courgette
– Tomaat
– Augurk
– Komkommer
– Nog meer wortels
– Ui
– Aardappels

En misschien nog wel wat meer. Maar goed, dat is voor volgend jaar, nu eerst de boel maar eens opruimen.

Hoe staat het ervoor met jullie moestuin? Voor wie er eentje heeft natuurlijk 🙂 En al plannen voor volgend jaar?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

GTA-misser: het vervolg
Inwisselen of niet?


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Moestuin ligt er nu wat slordig bij. Aardbeienplanten zijn geplant, nu nog de rest bemesten en omspitten, maar dat komt pas in het voorjaar aan de orde.

 2. Het plaatje is indrukwekkend keurig! Mijn man doet bij ons de moestuin. Maar hij doet niks voor de winter. Hij stopt gewoon met er naar om te kijken! Ik zal hem eens tippen dat hij toch nog wel wat moet doen.

 3. Onze moestuin is een wildernis geworden, door gezinsuitbreiding en stukken minder tijd ineens. 🙂 De boel opruimen gaan we in het voorjaar weer doen, de hele boel omspitten en weer van voren af aan beginnen, met een schone lei(grond).

 4. Mijn bak heb ik leeggehaald. Ergens las ik dat je in de winter er knoflook in kunt verbouwen. Even opzoeken.
  Over de bak aarde heb ik mest gestrooid.
  Mijn aardbeien staan in 2 bloempotten buiten en 6 stekjes staan binnen. Help! moet hier echt stro over ofzo. Kan ik de aardbeien binnen laten of alles beter buiten?
  (balkon, 10 meter boven de grond, er komt geen regen bij)

 5. De volkstuin is winterklaar gemaakt; tonken opgeruimd, onkruid weg, afgestorven asperge groen/bruin opgeruimd. Afrikanen omgespit alles aangeharkt, watertonnen leeg gegooid en nu wachten tot het voorjaar………..

 6. Ik zou willen dat ik een moestuin had, maar helaas…
  Ik zaaide afgelopen jaar wel worteltjes in een grote pot, had wat tomatenplanten nen ook nog bietjes in een bak. Moestuin a la postzegel zeg maar…
  Fijne avond alvast,
  Lieve groet,
  Mirjam

 7. Wij moeten nog spitten om volgend jaar weer lekker vers opnieuw te beginnen. Courgettes zijn zo makkelijk te telen, althans bij ons wel, echt een aanrader. Aardappelen, wortels en tomaten komen volgend jaar ook zeker terug. Groene kool komt volgend jaar niet meer terug, hoewel het er prachtig uit ziet.

 8. Hier is de tuin omgeploegd en kan na volgend jaar frezen weer ingezaaid worden. De wortelen, pastinaak en selderiewortel ligt ingekuild. En in een apart stuk tuin is de spinazie en sla al gezaaid, Aleen de knoflook moeten we van de week nog poten. Wij hebben een hele grote tuin en eten er het hele jaar van. Volgend jaar willen we ook bonen zaaien. Het zaaigoed is al gekocht

 9. Heerlijk verse kruiden van eigen balkon. Helaas heb ik een balkon dus ik kan me niet helemaal uitleven. Vind het altijd zo gezellig met al die kruiden. En super lekker natuurlijk. In de winter is het balkon altijd een beetje somber. Maar we hebben sinds kort tegels laten leggen. Lekker kleurrijk. Dus zelfs de winter is nu gezellig. Maar er gaat niets boven het voorjaar zodat ons balkon weer heerlijk groen word.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.