Plannen voor het nieuwe jaar

Ik weet wel dat er een nieuw jaar aankomt, maar het kwartje valt nog niet helemaal. De drukte van dit jaar, maar zeker ook van de afgelopen maanden, doet de tijd soms zo hard vliegen. Het weer roept ook nog niet echte winterse stemmingen op (gelukkig overigens, als ik ergens niet zo dol op ben, dan is het wel een echte ijskoude sneeuwwinter), dus op één of andere manier ben ik nog niet echt heel erg bezig met het nieuwe jaar en de plannen die ik daarvoor wil maken. Ik zal daar binnenkort wél eens wat tijd voor vrijmaken, want ik hoorde laatst dat als je écht doelen wilt bereiken, dat je moet trainen in ze voor je zien. Het resultaat dan. Dat moet zó echt voor je worden, dat je eigenlijk bijna niet anders kunt dan het realiseren.

Ik kan me wel een aantal dingen bedenken die ik zou willen doen/bereiken/worden. Nu zijn ze nog wat vaag, waardoor het waarschijnlijk niet voldoende is om ze ook daadwerkelijk haalbaar te maken, maar het is een start. De tijd nemen om ze verder uit te werken, te verfijnen en er echt een beeld bij te vormen, dat is de volgende stap.

In tegenstelling tot voorgaande jaren, staan de financiële doelen iets minder bovenaan mijn nu nog denkbeeldige lijstje. Ik ga er eigenlijk vanuit dat een groei op dat vlak gepaard gaat met groei op andere vlakken. Maar zoals gezegd; echt concreet is alles nu nog niet, dat komt later nog.

Hebben jullie al concrete plannen voor volgend jaar? Ga je daar altijd even voor zitten, of zie je meer hoe het loopt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

Feestdagen: goedkoop of snel?
Kerstmarkten


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. nee gewoon verder zoals het gaat. dochter wennen op school (gaat vanaf nov naar school, lekker de drukke periode in dus bekaf), gewoon werken als gastouder, voor zoontje thuis zorgen, huishouden blijven doen als nu (gaat eindelijk goed) alles zn gangetje hier en hoop dat dat zo blijft eigenlijk 🙂

 2. In m'n werk heb ik een aantal praktische doelstellingen opgesteld (geen wereldschokkende zaken) en ook thuis is er wel een aantal dingen dat ik nog wat beter wil gaan doen.
  Maar het allerbelangrijkste is dat ik in 2014 weer dichter bij m'n gevoel, verlangens en behoeften kom. Mijn jaarthema voor 2014 is: de 5 Reiki Leefregels. Ik hoop dat ik eind 2014 kan zeggen dat ik weer weet wie ik ben en wat ik wil.

 3. Ik hoop dit jaar te gaan trouwen, in het voorjaar. Daar zie ik erg naar uit, vooral omdat we pas vanaf dan samen gaan wonen. Verder hoop ik dit jaar af te studeren en natuurlijk hoop ik ook mijn eerste baan te vinden. Maar of dat gaat lukken?!

 4. Mijn grootste doel voor volgend jaar is rustiger leven…! Om dat te bereiken heb ik een paar weken een enorme knoop doorgehakt. In heel goed overleg met Ben heb ik besloten om te stoppen met werken. Het was me echt te zwaar. En aangezien Ben goed verdient en hij steeds al zei dat ik niet 'hoef' te werken. Ik heb dus halverwege de vorige maand mijn ontslag ingediend. Hopelijk ga ik het dan zo lekker rustig krijgen dat ik ook van al die vervelende lichamelijke klachten af zal komen…
  Ik wens je succes bij het stellen van je doelen en het visualiseren daarvan… gaat je vast lukken!
  Fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.