Kringlopen

Alles wat zich de afgelopen tijd heeft afgespeeld, heeft niet alleen een gat in mijn financiën geslagen, maar ook in de inboedel. Nu hoeft dat allemaal natuurlijk niet direct vervangen te worden, maar ik merkte wel dat sommige dingen toch wel echt misten. Een tafel is bijvoorbeeld wel heel erg handig. Nu had ik een mooi exemplaar gezien, maar dat was zelfs in de uitverkoop al €200. Normaal gesproken had dat op zich best een optie geweest; als ik iets koop dat ik mooi vind, dan kan ik daar mijn hele leven mee doen. Dan haal je je geld er wel uit.

Maar nu vond ik het wat te veel van het goede. Gelukkig kreeg ik een tip over een kringloopwinkel in de buurt, die uitverkoop had: alle tafels met 50% korting. Nu vallen kringloopwinkels qua prijzen (en inboedel) soms al behoorlijk tegen, maar ik trof het: een prachtexemplaar voor €35. De helft eraf en ik mocht nog €17,50 afrekenen. Ik had natuurlijk vooraf even gekeken of het wel in de auto ging passen, dus dat was ook geen probleem.

Nu heb ik voor zover ik weet voorlopig even geen meubels nodig, maar ik weet wel dat ik kringloopwinkels in de gaten blijf houden. De gedachte is al mooi (iets krijgt een tweede leven en de opbrengst gaat – hier in ieder geval – naar een goed doel) en met zulke bedragen kun je ineens veel meer met je geld doen! Als ik de tafel nu toch ooit weer eens wil verkopen, denk ik dat ik die €17,50 er zeker wel weer voor terug kan krijgen. Voorlopig is dat in ieder geval niet aan de orde, want ik ben er erg blij mee!

Komen jullie wel eens bij de kringloop? En ga je ook wel eens naar andere dorpen/steden vanwege een breder aanbod of lagere prijzen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Hand op de knip
52 doelen voor 2014


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

20 Comments
 1. Kringloopwinkelen is heerlijk oftewel wij doen het regelmatig en als we naar een ander deel van Nederland gaan kijken we van te voren of daar kringloopwinkels in de buurt zijn om te bezoeken.Het werkt aanstekelijk want onze kids zijn er ook gek op,.

 2. Hier in de Noordoostpolder is de kringloopwinkel op Urk de meest voordelige.
  Ik vind 't Goed met kleding en meubels duur geworden.

  VeggieMo

 3. Als sinds het in opkomst kwam heel wat jaar geleden ben ik een groot fan van krinloopwinkels. Zeker 90% van mijn kleding en schoenen komt ervandaan. Vroeger toen het nog echt goedkoop was kocht ik teveel en soms ondoordacht omdat het zo goedkoop was. Ook meubels en ander huishoudelijk gedoe komen er veel vandaan. Als ik iets nodig heb is het meestal niet meteen en dan llop ik gewoon regelmatig alle kringlopen die ik ken af.
  Dit jaar had ik een winterjas met capuchon en kort jasje nodig, al in september gaan zoeken en beide heel goed gevonden voor 12 en 8 euro. Vorige week nog paar hele mooie suede schoenen voor 3,50.

 4. Hier een super kringloop fan. Qua meubels maar een kast, maar in kleinere dingen, zoals pannen, bloempotten, boeken, kleding enzovoort heel veel kringloop 'spul' hier. Manlief en dochter zijn minder fan. Wij hebben hier in ons dorp, twee kringloop winkels. Ik kom ook graag bij andere zaken in plaatsen waar we op bezoek zijn. Altijd weer een verrassing wat ik dan tegenkom.

  Gaaf dat je zo voordelig een tafel hebt gevonden trouwens.

 5. Hier kopen we ook alles bij kringlopen hier zijn er wel stuk of 5 waarvan 3 grote formaat bouwmarkt 🙂

  Niet alle prijzen zijn voordelig maar vaak wordt er wekelijks meerde malen wat gescoord 🙂

  En al het niet bij de kringloop wegkomt kopen we het tweede hands alles op vriezer/koelkast/fornuis na 🙂

 6. Leuk dat je zo goed gelaagd bent!
  Ik ben zeker een grote fan van kringlopen. Helaas zitten er weinig kringloopwinkels in Duitsland.
  Maar ik bezoek er af en toe eentje in Nederland.
  Mijn uiteindelijke streven is om helemaal niets nieuw te kopen (behalve ondergoed, schoenen en sokken).

 7. Wat heerlijk dat je voor zo'n mooi prijsje een tafel vond. Ik kom ook regelmatig in de kringloopwinkels en wil heel graag eens een leuk kastje of tafeltje vinden om zelf op te knappen en dan weer door te verkopen… Is dat ook geen idee voor jou? Voorlopig ga jij een heleboel plezier hebben van jouw vondst.
  Ik wens je een heerlijke zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 8. we komen er niet veel. zit doordeweeks met oppaskindjes, eigen kids, geen auto, in t weekend wel andere dingen te doen, en juist bezig met wat nieuwe dingen echt naar onze smaak de laatste jaren. maar heb er niets tegen, zeker niet in tijden dat je op je budget moet letten! we hebben nu de luxe dat we niet extreem hoeven op te letten gelukkig dus iets meer keus. (al is t veel i.kea dus ook niet superduur haha)

 9. Hier zit ook een heel fijne, is van de kerk en daar brengen heel veel nette mensen hun als nieuwe spulletjes. Gisteren ook nog even wat wijnglazen, twee mokken, een doos met spelletjes en een tuitbeker gekocht voor drie keer niks.

  Vind meubels vaak niet echt mooi, toch veel eikenhout of uitgewoond leenbakkerspul. Marktplaats echt goed in de gaten houden loont wel. Mijn buren verkochten hun prachtige rode leren hoekbank voor 100 euro

 10. rommelmarkten en kringloopwinkels, maar goed dat ik zelf geen auto heb, maar hier in zwolle zitten er een stuk of 5 en ik kijk er regelmatig, soms ga ik met een kennis een dagje kringlopen, we kiezen dan een provincie uit en kijken op internet hoe we met zo min mogelijk rijden er een flink aantal kunnen bekijken, in de zomer kijk ik altijd waar er rommelmarkten zijn en met diezelfde kennis gaan we 1 keer per jaar op zondag naar het belgische heist op den berg ,waar dan een grote rommelmarkt is en in belgie zijn de kringlopen ook op zondag open dus daar gaan we dan ook heen. ik vind het leuk om met weinig geld een leuke en originele inrichting te creeren, ik heb niets tegen Ikea ,maar ik vind het leuk dat mijn inrichting niet op die van de rest van nederland lijkt, bovendien kun je doordat je weinig uitgeeft ook nog eens veranderen van inrichting.

 11. Ik kom regelmatig bij de kringloopwinkels.Soms als ik een leuk meubelstuk zie,maar het is niet mijn kleur dan schroom ik niet om het te kopen en mijn eigen kleur te geven.
  Je doet dit gemakkelijker met een kast of een eethoek van een paar tientjes dan wanneer het een paar honderd euro kost.Verveelt de keur mij na een tijdje dan hupsakee een ander kleurtje.

 12. Hier hebben we opnieuw&co. De laatste tijd zijn de prijzen wel gestegen maar toch loop ik regelmatig nog even binnen.
  Maar laat ook weten als je iets zoekt. Mensen hebben soms iets wat ze graag kwijt willen. En weten dat je iemand blij kan maken is net even wat leuker dan het wegbrengen naar de kringloop.

 13. ik heb er veel plezier van gehad in tijden dat ik geen geld en een leeg huis had. ook van marktplaats. nu brengen we er juist spullen heen omdat we langzaam alles aan het upgraden zijn. ikea er uit, hier en daar wat design of mooie oude spullen er in.

 14. Wat fijn zeg een tafel voor zo weinig geld!! Heerlijk gevoel geeft je dat he? Ik mag zelf ook erg graag rondsnuustern in deze winkels. Rommelmarkten ben ik ook niet vies van! Ik heb een gaaf kastje voor aan de muur gescoord voor 5 euro, wit geverfd, ander knopje erop en hij is helemaal hip ipv donker eiken. Je moet er even doorheen kijken om het zelf leuk te maken. Heb in de keuken ook een mooi kastje voor 20 euro gekocht. Wederom mooi geverfd, andere knopjes erop en klaar ben ik! Ik hou dr van….

  Gr. Boukje

 15. Toen ik een gat in mijn inboedel had, leverde 3 maal roepen in de familie- en vriendenkring ook weer een ingericht huis op. Tja, het paste niet allemaal bij elkaar, maar ik zat niet op de grond en had weer een tafel om van te eten. In de loopt der tijd stuk voor stuk nieuwe aankopen gedaan, die als het aan ons ligt, nog jaaaaren mee zullen gaan.

  Succes en sterkte met de nieuw ingeslagen weg!

  Greetz,
  Jacqueline

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback