De winter komt eraan!

Het was even wat rustig hier, ik moest me echt even door die metershoge spam heenwerken. Heel irritant, want op een gegeven moment wis je maar gewoon alles wat als reactie binnenkomt. Als het nog langer aanhoudt, zal ik inderdaad de woordverificatie maar tijdelijk weer aanzetten en kijken of daar een cijfervariant van is. De berichten worden gelukkig door de filter tegengehouden, maar vervuilen wel je complete mailbox. Ik snap de zin er ook niet echt van, want als het niet gepubliceerd wordt, dan levert het toch ook geen link op?

Maar goed, nu weer door naar het gewone, dagelijkse leven. De winter komt er weer aan. Ik voel het aan alle kanten. De lucht wordt kouder, ook minder vochtig volgens mij. De thermostaat in de gang kruipt elke ochtend een halve graad lager en m’n neus en hoofd lijken steeds voller te raken, ondanks de mandarijntjes en appels die ik er toch wel dagelijks in stop. Vannacht voor de eerste keer maar weer even de pelletkachel ‘s nachts laten branden, om de boel toch iets minder hard af te laten koelen en om even een beetje lief voor mezelf te zijn, want ik voel er weinig voor om de griep te pakken te krijgen. Die schijnt toch wel rond te waren.

Ik ben niet dol op de winter, met name vanwege de kou en de invloed die dat op mijn lichaam en geest heeft, maar ik probeer wel altijd naar lichtpuntjes te zoeken. Een groot voordeel is dat je al heel snel alles dicht kunt doen en gezellig kunt maken én het is ook – tot het gaat sneeuwen – een schoon seizoen. De herfst heeft allerlei natte bladeren, maar de winter biedt vaak wel ruimte om de boel goed op te ruimen en een beetje netjes te houden. Alle groei staat dan voor een groot deel stil, waardoor het tempo even voor jou bepaald kan worden, in plaats van door de natuur. Dat geldt natuurlijk niet voor alles; het gras schijn je nu niet meer te kunnen maaien en de heg mag je niet meer snoeien, dus als dat niet gebeurd is, dan kijk je daar de hele winter tegenaan.

Vandaag ga ik lekker rustig aan doen. Ik wil wel wat huishoudelijke dingen doen, ik moest deze week veel weg en kwam er daardoor niet aan toe en dan kan het best een beetje opstapelen. Maar ik wil ook lekker ontspannen en voorkomen dat de niet-zo-fitheid die ik voel door gaat zetten. Daarnaast heb ik nog wat dingetjes uit te zoeken, te lezen en in te vullen, dus dat ruimt dan ook weer lekker op. Is het niet in huis, dan is het wel in mijn hoofd. Ik hoop er vandaag dus een beetje een ‘productieve balansdag’ van te maken, en morgen het liefst een heerlijke luie rustdag. Gewoon even genieten van het weekend!

Wat zijn jullie plannen voor vandaag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Spammers zijn ook weer wakker
Schulden


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
 1. Lekker thuis blijven.
  Mijn man doet de boodschappen en ik doe het huishouden.
  De kinderen zijn ook aan het spelen. Na een paar dagen gewerkt te hebben, is het altijd fijn om een dag binnen te blijven.

 2. Ik hoop eigenlijk dat het niet meer echt koud wordt, maar ik denk dat we inderdaad nog wel wat kou krijgen… En als het even goed vriest kan ik de vriezer nog even ontdooien 😉

  Hier een druk weekend, zoals je al bij mij las, maar de trouwjurk is inmiddels besteld 🙂 dus ik heb zin in Juni! (19 juni om precies te zijn) 😉

  Geniet van je weekend en ik hoop dat je niet ziek wordt, de griep die er heerst is best een heftige…

 3. Kapper, haarshop omdat ik de jaarlijkse kortingskaart 15 procent ontving, dus voor netto 100 euro ingeslagen haarverf, biodermal en dure handencremes. Toko voor de kruiden en lekkere pindasaus, bibliotheek drie uur geleze waaronder blad genoeg, naar de Turke suoermarkt voor mandarijnen puntpaprika's en walnoten. Kaasboer, maar de man was er niet wel zijn broer en die had mijn bedrijfsbestelling niet ontvangen. Naar huis, thee gedronken gebeld met mijn zus, te laat ommnog naar de molen te gaan, naar Lidl voor afbakbroodjes en munt kaneel thee, naar huis, naar Bas van der Heijden, gebeld met schoonzus, zij gaat voortaan het Reformatorisch dagblad van de vrijdag bewaren, zodat ik de column van Gerhard Hormann kan lezen, toegezeggd haar mee te nemen naar de Ikea wanneer ik uitgewerkt ben, boodschappen gescand, twee broodjes in de oven, blik soep uit de voorraad van ooit een aanbieding. Vanmorgen tot half tien een was gedraaid en de bovenverdieping schoongemaakt en vier bedden verschoond en de stoomreiniger door de etage gehaald. Blijft nog 1 was uit de wasmachine halen over en mijn kleding voor volgende week op orde te brengen, maar nu ben ik. Rij en nee, ik ga vanavond niet weg. Lekker Vara Kassa kijken.
  Orettige avond.

 4. Van mij hoeft het ook geen winter te worden hoor, het mag zo overgaan in een heerlijke lente… Maar het schijnt wel beter te zijn als het nog even flink gaat vriezen, anders barst het straks van het ongedierte…
  Ik heb gisteren een klein beetje huishoudelijk gedaan en een heerlijke wandeling gemaakt… Lekker hutspot gegeten en 's avonds een mooie film gekeken. Vandaag een lekker rustig dagje op het programma…
  Ik wens je een heerlijke zondag,
  Lieve groet,lmirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback