Goed voor jezelf zorgen: eigenlijk heel makkelijk!

Ruim een maand geleden was het er ineens: mijn thema voor 2014. Goed voor mezelf zorgen. Nu zijn we een maand verder en leek het me wel leuk om eens te kijken naar hoe het tot nu toe gaat.

De conclusie tot nu toe is eigenlijk een beetje tweeledig: aan de ene kant is het moeilijk, aan de andere kant is het eigenlijk ook heel makkelijk. In tegenstelling tot een lijstje doelen op verschillende vlakken, kun je met een thema eigenlijk alles wat je doet afmeten aan een enkele vraag. In mijn geval: ‘is dit goed voor mij?’

Dat betekent dat ik me makkelijker kan concentreren op mijn werk (inkomsten zijn goed voor mij), sneller even de tijd neem om te bewegen (een fit lijf is goed voor mij), steeds meer fruit eet (gezond eten is goed voor mij), mijn rust neem (ontspanning is ook goed voor me), me verder ontwikkel (uitdaging is ook goed voor me), verbinding met mensen zoek (voedende contacten zijn goed voor me), regelmatig schoonmaak en opruim (leeg huis is een leeg hoofd!), enzovoorts.

Aan de andere kant merk ik wel dat het echt even wennen is om alles aan zo’n thema af te meten. Veel dingen doe ik zo onbewust, dat ik soms niet eens doorheb dat ik weer wat zelfsaboterend bezig ben. Misschien dan wel niet in dezelfde mate als eerder wel eens het geval was, maar toch; het is niet waar ik heen wil en het is niet iets dat me wat oplevert.

Het blijft dus ook een beetje een weg zoeken; in hoeverre wil je dingen die goed voor je zijn? In hoeverre doe je onbewust dingen die je alleen maar ondermijnen? En welke dingen die goed voor je zijn passen ook echt bij je, waardoor het veel makkelijker wordt om daar wat extra’s mee te doen? Des te meer ik hier mee bezig ben, des te scherper ik al lijk aan te voelen wanneer het niet helemaal lekker gaat of wanneer het slim is om even iets aan te pakken. Die ontwikkeling op zich voelt al ontzettend vrij en fijn.

Om dus maar even terug te komen op het begin van dit stukje; tot nu toe ben ik erg blij met mijn thema. Er valt ontzettend veel onder, terwijl het toch ook weer relatief eenvoudig is om me er bewust van te zijn, omdat het dus maar één thema is, in plaats van tig doelen. Het is een beetje het heel-veel-vliegen-in-één-klap-idee en dat spreekt me zeker aan en blijkt – uiteraard met vallen en opstaan – voor mij goed te werken. Voorlopig dus op de goede weg!

Hoe gaat het met jullie doelen/thema’s/goede voornemens/gebrek aan goede voornemens voor 2014?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Kosten pelletkachel en: wat levert het op?
Wie ben je zelf?


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback